![]() |
SATA-PATA
pitanje ako stavim adapter za IDE tj. pokusam staviti SATA disk na svoju MB (koja naravn je samo IDE) da li ce maticna ovaj SATA disk percipirati kao SATA ili kao PATA jer nikako da moja MB da ga vidi (nema ga) a HDD je o.k
- mozda driveri???? -rjec je o Asusovoj A7N266 MB |
logickim zakljuckom percipirati ce ga kao P-ATA jer je na tom kanalu. a zasto ne radi, nemam pojma...
|
i ja sam mislio tako...vulakanskom logikom ;) ALI....
|
moraš instalirati drivere koje si dobio sa cd-om od te pci sata kartice
dakle ubaciš cd od wina i tokom učitavanja drivera ti piše nešto install raid drivers ili sl. zaboravio sam |
nemam pci sata karticu tj ADAPER ide direktno u IDE a ne u PCI slot znaci nije rjec o pci sata kartici vec o o komadu plastike koji se usteka u IDE direkrno a u njega onda steknem sta kabel
|
Probaj se igrat s master, slave, cable select...
|
na s-ata disku?
|
Citiraj:
|
Ma cekaj malo jel ti imas SATA ili PATA disk? Totalno si zbunjujuc, pa daj opisi problem kak spada. Adapter sa SATA diska na PATA sucelje? Jos nisam cuo za to, znam da postoji adapter sa PATA diska na SATA konektor na ploci. Da nemas ti mozda ovo?
http://geizhals.at/img/pix/51065.jpg Ako je to to sto ti imas, NE MOZES to ustekati na PATA konektor na ploci pa na to spojit SATA disk, to sluzi ISKLJUCIVO tome da to ukljucis u PATA disk kojeg zelis spojit na SATA konektor na ploci :beer: |
A SOOOO e to imam HVALA HVALA
btw. sorry na zbunjoli ali imam i SATA i PATA hdd tj pokusavao sam upravo TO he he he prblem resolved proslijedio sam ga u drugi komp :beer: vulkansaka logika he he he |
aha obrnuto LOL
mislim da postoji to sto on treba, zasto ne |
No frx, uzivaj :beer: :beer:
|
postoji imam ja... dakle PCI kartica sa 2x sata konektora na njoj
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ma te kartice su ti malih dimenzija, sumnjam da ce joj ista biti...
|
Citiraj:
|
sve bi to bilo ok. da ja nisam stavio jedan pasivac (zalman za northbridge-24 kn links) na grafu koji je jaaako topal a ispod njega je 8cm vent pa svarno ne stane
dopizdila mi ona zujalica |
Onda j*biga, snalazi se drugacije...
|
imas usb => s-ata za kupit
|
da... a cijena je paprena
|
I tko zna kakve su performanse
|
rjesio "problem" tako sto sam ga stavio u drugi komp ( Mb Abit Nf7-v2.0) sve radi ali ga Bios ne prepoznaje tj kada sam ga ubacio trazio je da instaliram RAID drivere???? disk je naravno polovan :) da li bi low level format rjesio ovo s raid poljem mislim ako je nekada bio u raidu???
|
LLF naravno ne rjesava nista ali mi nije jasno zasto ga nema u Bios-u???? bilo koji drugi HDD (PATA) da stavim taj (PATA) mi je master a to mi se ne svidja U CEMU JE STVAR tj kako se u ovom slucaju odredjuje BOOT DEVICE u biosu kada nemam-ne vidim ovaj SATA diska????
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:04. |