PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   jeli crko ram? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=41496)

kole_os 20.06.2006. 11:53

jeli crko ram?

Komp mi se najprije u nekoliko dana nekoliko puta restartao a sad nemam sliku na monitoru. Upalim ga...i cujem sve se vrti...hard radi ali na monitoru nedobijem nista...jeli moguce da su ramovi otpilili?:confused:
Ima li tko ideju koji mu je?! (cpu je 1,7 ghz, gpu radeon 64mb....asus mbo...tak nesto)

Broken Arrow 20.06.2006. 11:55

mogu biti dvije stvari, napajanje nema dovoljno snage ili grafulja, jer da ti je ram riknuo ploča bi pizdila... ili pak ploča... najbolje ako moš od nekoga zeti sličnu konfu i metodom eliminacije isprobavat...

kole_os 20.06.2006. 11:57

Ma radilo sto godina ok...grafu sam ubacio u drugi komp i radi

kole_os 20.06.2006. 11:58

A proc?

kole_os 20.06.2006. 12:01

Mislis da procesor nije zveknuo??

kole_os 20.06.2006. 12:01

Mislis da procesor nije zveknuo??

domy_os 20.06.2006. 12:07

Može bit praktički bilo šta: napajanje, ploča, proc, memorija, grafa... Te sve komponente su neophodne za rad sustava, tj. bez njih se komp neće upalit.

Baš neki dan me lega zvao i kaže da mu se komp ugasio za vrijeme snimanja DVD-a. Dođem tamo, upalim i ja kad stvarno neće. Krenem skidat stranicu u namjeri da resetiram BIOS i čujem cvrčanje iz napajanje. Isključim ga na sklopku, ponovo uključim i imao sam šta vidjet poslje - iz napajanja iskre, a potom i bijeli dim. :D

kole_os 20.06.2006. 12:13

Citiraj:

Autor domy_os
Može bit praktički bilo šta: napajanje, ploča, proc, memorija, grafa... Te sve komponente su neophodne za rad sustava, tj. bez njih se komp neće upalit.

Baš neki dan me lega zvao i kaže da mu se komp ugasio za vrijeme snimanja DVD-a. Dođem tamo, upalim i ja kad stvarno neće. Krenem skidat stranicu u namjeri da resetiram BIOS i čujem cvrčanje iz napajanje. Isključim ga na sklopku, ponovo uključim i imao sam šta vidjet poslje - iz napajanja iskre, a potom i bijeli dim. :D

Ma nema dima...nema nista....sve radi i vrti se....grafu sam probao...radi....hard sam skinuo i radi....kod paljenja lampica harda svijetli kao da se sistem podize....ma sve sam probao osim maticne...proca i ramova

Hrvoje xyz 20.06.2006. 14:12

ma nije hard , da je hard , imo bi sliku , bar kdo biosa , a i poslje.

maticna .. pa sad da rikne sama od sebe .. mozda joj je jako vruce ..

al prije maticna neg procesor.
kolko se sjecam , da je procesor , onda bi ti pistala maticna.
ak pretposatvim oda je maticna otisla , nema kaj pistat :D

tak je i meni , skurio se proc i maticna , i taj jeli zvucnik koji bi trebo pistat , nikakve slike niej bilo na ekranu , i osla maticna procesor i napajanje.

mat 20.06.2006. 14:14

upali zvucnike, upali komp i vidi jel ce uc u windows (znat ces ako cujes zvuk)
ako je uso u windowse, znaci da je grafa
ili slot na ploci jel

Crais 20.06.2006. 15:43

Citiraj:

Autor mat
upali zvucnike, upali komp i vidi jel ce uc u windows (znat ces ako cujes zvuk)
ako je uso u windowse, znaci da je grafa
ili slot na ploci jel

Neloš prijedlog osim ako nema isključen odvratni zvuk od windowsa pri ulasku. Ali opet, grafa nije jer je rekao da ju je isprobao na drugom kompu, a da je samo slot otišao, čisto sumnjam.
Uglavnom, moj glas ide matičnoj, dala svoje :)
Edit: Jesi upalio monitor na gumb :D:D:D

kole_os 21.06.2006. 00:35

Doslo je do nekih promjena. Otpustio sam cooler sa jedne strane i komp radi ko raketa....vratim nazad sve i on se smrzne...restart i opet po starom...nema slike....otpustimcooler...radi....itd. Ima li ko ideju koji mu je vrag...cini mi se da je maticna....

kole_os 21.06.2006. 00:38

Inace kad nema slike nema ni zvuka...samo nekakav isprekidana poruka na zvucnicima koju ne razumijem jer se ponavlja samo dio poruke...znaci upalim ga a on samo nesto ponavlja...nema slike...ne cuju se windowsi....nista

dr_epox 21.06.2006. 03:39

Ma nemas se tu sta puno mislit, prioritet ti je da probas maticnu sa nekim drugim procom, odnosno obratno i zacas ces znat sta je.
Ustedi si zivaca i napravi to cim prije :beer:

lost.in.file 21.06.2006. 09:13

Citiraj:

Autor kole_os
Doslo je do nekih promjena. Otpustio sam cooler sa jedne strane i komp radi ko raketa....vratim nazad sve i on se smrzne...restart i opet po starom...nema slike....otpustimcooler...radi....itd. Ima li ko ideju koji mu je vrag...cini mi se da je maticna....

Kad otpustis cooler komp ti radi normalno? Podigne i Windowse? Malo banalno pitanje, ali jesi li dobro postavio cooler? Mozda ne sjedi na procesoru dobro.

coconut 21.06.2006. 10:16

Možda si previše pritegao cooler pa ti tlači proc.

kole_os 21.06.2006. 11:53

Ma nisam ga pritegao....ima plasticnu "sklopku" koju moras zatvoriti...ustvari ima ih dvije....kad otpustim bilo koju od njih komp se normalno digne.....jeli moguce da proc ima neki prekid na lemovima....

domy_os 21.06.2006. 14:22

Prije ploča...

^SuperUnknown^ 22.06.2006. 11:27

Izvadi CPU van iz ploce i pregledaj socket... pregledaj onaj plasticni drzac coolera da li je citav. Probaj usisati socket, samo nemoj nabijati usisavac direkt na njega, usisi sa udaljenosti od par cm. Dobro pregledaj i pinove od proca da nije koji potrgan... Vidi da ti se nije zavuklo paste u socket :beer:

kole_os 22.06.2006. 16:35

Sve pregledo....nema nista....soket cist proc isto...pregledao sam maticnu nema tragova gorenja...decki hvala na trudu.....

^SuperUnknown^ 22.06.2006. 17:18

I jel radi sad na kraju ili ne?

FRipper 22.06.2006. 19:40

ako imas na ploči više utora za memu,ubaci memu u neki drugi utor pa probaj....

kole_os 24.06.2006. 13:46

Ne radi vise nikako....cini se da je proc odgulio....celeron....nisam tome nikad vjerovao...nije ni cudo da je na njemu hladnjak kao za mlazni motor...vjerovgatno bi i prije opalio....nista....novu ploču i procesor i to je to.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:38.