![]() |
jeli crko ram?
Komp mi se najprije u nekoliko dana nekoliko puta restartao a sad nemam sliku na monitoru. Upalim ga...i cujem sve se vrti...hard radi ali na monitoru nedobijem nista...jeli moguce da su ramovi otpilili?:confused:
Ima li tko ideju koji mu je?! (cpu je 1,7 ghz, gpu radeon 64mb....asus mbo...tak nesto) |
mogu biti dvije stvari, napajanje nema dovoljno snage ili grafulja, jer da ti je ram riknuo ploča bi pizdila... ili pak ploča... najbolje ako moš od nekoga zeti sličnu konfu i metodom eliminacije isprobavat...
|
Ma radilo sto godina ok...grafu sam ubacio u drugi komp i radi
|
A proc?
|
Mislis da procesor nije zveknuo??
|
Mislis da procesor nije zveknuo??
|
Može bit praktički bilo šta: napajanje, ploča, proc, memorija, grafa... Te sve komponente su neophodne za rad sustava, tj. bez njih se komp neće upalit.
Baš neki dan me lega zvao i kaže da mu se komp ugasio za vrijeme snimanja DVD-a. Dođem tamo, upalim i ja kad stvarno neće. Krenem skidat stranicu u namjeri da resetiram BIOS i čujem cvrčanje iz napajanje. Isključim ga na sklopku, ponovo uključim i imao sam šta vidjet poslje - iz napajanja iskre, a potom i bijeli dim. :D |
Citiraj:
|
ma nije hard , da je hard , imo bi sliku , bar kdo biosa , a i poslje.
maticna .. pa sad da rikne sama od sebe .. mozda joj je jako vruce .. al prije maticna neg procesor. kolko se sjecam , da je procesor , onda bi ti pistala maticna. ak pretposatvim oda je maticna otisla , nema kaj pistat :D tak je i meni , skurio se proc i maticna , i taj jeli zvucnik koji bi trebo pistat , nikakve slike niej bilo na ekranu , i osla maticna procesor i napajanje. |
upali zvucnike, upali komp i vidi jel ce uc u windows (znat ces ako cujes zvuk)
ako je uso u windowse, znaci da je grafa ili slot na ploci jel |
Citiraj:
Uglavnom, moj glas ide matičnoj, dala svoje :) Edit: Jesi upalio monitor na gumb :D:D:D |
Doslo je do nekih promjena. Otpustio sam cooler sa jedne strane i komp radi ko raketa....vratim nazad sve i on se smrzne...restart i opet po starom...nema slike....otpustimcooler...radi....itd. Ima li ko ideju koji mu je vrag...cini mi se da je maticna....
|
Inace kad nema slike nema ni zvuka...samo nekakav isprekidana poruka na zvucnicima koju ne razumijem jer se ponavlja samo dio poruke...znaci upalim ga a on samo nesto ponavlja...nema slike...ne cuju se windowsi....nista
|
Ma nemas se tu sta puno mislit, prioritet ti je da probas maticnu sa nekim drugim procom, odnosno obratno i zacas ces znat sta je.
Ustedi si zivaca i napravi to cim prije :beer: |
Citiraj:
|
Možda si previše pritegao cooler pa ti tlači proc.
|
Ma nisam ga pritegao....ima plasticnu "sklopku" koju moras zatvoriti...ustvari ima ih dvije....kad otpustim bilo koju od njih komp se normalno digne.....jeli moguce da proc ima neki prekid na lemovima....
|
Prije ploča...
|
Izvadi CPU van iz ploce i pregledaj socket... pregledaj onaj plasticni drzac coolera da li je citav. Probaj usisati socket, samo nemoj nabijati usisavac direkt na njega, usisi sa udaljenosti od par cm. Dobro pregledaj i pinove od proca da nije koji potrgan... Vidi da ti se nije zavuklo paste u socket :beer:
|
Sve pregledo....nema nista....soket cist proc isto...pregledao sam maticnu nema tragova gorenja...decki hvala na trudu.....
|
I jel radi sad na kraju ili ne?
|
ako imas na ploči više utora za memu,ubaci memu u neki drugi utor pa probaj....
|
Ne radi vise nikako....cini se da je proc odgulio....celeron....nisam tome nikad vjerovao...nije ni cudo da je na njemu hladnjak kao za mlazni motor...vjerovgatno bi i prije opalio....nista....novu ploču i procesor i to je to.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:38. |