![]() |
ADSL spajanje..
ovak riknula maticna na kompu i napajanje...
stavio sam novo napajanje i asus A7N8X-XE sve sljaka ok...za mreznu pise da je sve ok napravim konekciju..i nece se spojiti..problem je u kompu.. sta, sta, sta? da radim.. |
Jesi stavio fiksnu ip adresu, upisao default internet gateway, dns servere, koji modem imaš, jesi ga stavljao u router mod, provjerio lan kabel, jesi kreirao ppoe konekciju iz win (create new connection wizard) ili si koristio onaj debilni cd od t-scuma, itd, itd.
|
uglavnom..to je komp od frendice..doma kod mene..
napravio sam "svoju" konekciju...i ne sljaka isto se ponasa ko i kod nje doma, dok kod mene na komp kad spojim modem sve 5.. modem je ok, kabel je ok, konekcija je ok.. adresa nije fiksna.. |
Firewall?
|
Probaj upisat fiksnu ip adresu, default gateway i dns servere u tcp/ip properties od mrežne kartice, pa vidi jel pomaže. Najvjerojatnije je ip adresa modema 192.168.1.1, onda ti je to def gateway, ip adresa kartice je 192.168.1.2, dns serveri ovise o provideru preko kojeg se spajaš.
Kažeš da si mjenjao ploču. Si digao friške win nakon toga ili? Citiraj:
|
digo friške win, watrozid hehe je off, i antivirusni i sve...
probat cu dat fiksnu, pa bumo vidjeli.. ;) |
modem mi je 192.168.1.1 jer se mogu telnetirati na njega
ip adresu sam dao, ali neznam dnsove.. uglavnom mislim da je najbolje to ostaviti za sutra i probat piknut nutra mreznu PCI i probat preko nje..vidit.. jer fakat neznam sta da radim.. |
Citiraj:
Odi u frizider. Uzmi si jednu hladnu pivu i kontaktiraj masterXa, Black dragona ili cat killera da ti pomognu :) Meni uvjek upali kad je mreza u pitanju :D |
Provjeri telnet servis i ostale servise da nisu pogašeni
|
nije ugasen, kad se mogu telnetirati na router ;)
|
Citiraj:
|
ali ewo prek usba radi, a preko mreze ne...
|
any ideas?
|
Integrirane mrežne znaju imati u gornjim kutevima RJ-45 ledice (najčešće zelena i narančasta). Jedna je za rad same mrežne, a druga kada blinka znači da ima prometa. Vidi ako rade.
|
ma jednostavno je, ljudi!!! :)
ta je mrezna jednostavno glupa u glav...ovaajj chipset...nije ni meni na epoxici radila...piknuo riltek i radi...:D |
ja sam isprobao sa onboard mreznom nista,
probao sam upiknuti PCI neku HP mreznu, opet ista stvar.. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:44. |