PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   ASUS - gdje??? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=41062)

Fault 12.06.2006. 16:29

ASUS - gdje???

Dobio sam jedan komp na sredjivanje i nikako ne mogu vidjeti koja je oznaka ploce na njemu!
Ploca je asusova, soc.370 celeron 700. Ima sis-ov chipset (kojeg takodjer ne mogu naci ni na njihovim stranicama...)

Na ploci oznake nigdje nema, al apsolutno nigdje! Na asusovim stranicama isto nisam nista nasao...

Kod paljenja kompa isto nigdje nista, cak nigdje nisam ni vidio da pise asus!

Hebemu, trebaju mi driveri od te ploce jer je sve itegrirano - i zvucna i grafa.

Nek mi netko, PLEASE, kaze gdje jos mogu potraziti to???
:confused:

nino 12.06.2006. 16:45

Kad ti se pokaze POST screen, pri dnu ekrana bi trebao bit model maticne. Ili ubaci Everest ako imash windowse pa pogledaj....ili cpu-z.

mat 12.06.2006. 17:21

everest home edition ce ti sve rec sto te zanima

celduce 12.06.2006. 22:27

Za raspoznavanje onda

SiS620 (Northbridge & Southbridge)
http://img110.imageshack.us/img110/1786/mesb5ui.jpg

SiS 630 (Single Chipset)
http://www.motherboard.cz/mb/asus/cusi-m.jpg

Chipset je iz serije 630 dakle rjesenje tvojih problema sto se tice VGA drivera je na SiSovoj stranici.
www.sis.com -> download -> WindowsXP -> IGP Graphics drivers -> SiS 630 & 730 series

Zvuk je vjerojatno 4-kanalni C-Media 8738 (Koristen je i sa SiS630 & SiS 620 plocama-> http://www.cmedia.com.tw ili

LAN - nisam siguran ali ako koristis winXP,sami ce instalirat drivere.

Edit:Nije bash ni bitno tko je proizvodjac, ako ti everest ne kaze nista samo ocitaj sto pise na chipsetu te chipovima na ploci.
Moguce je da imas i prastari SiS 620 pa su ti gore slike za raspoznavanje iako su oni bili namjenjeni za procesore do 600Mhz Socket 370 i Slot 1 ali nikad neznas sto trgovci uvale.

nino 12.06.2006. 22:31

@celduce, lik kaze da nema oznake modela maticne, a na ovoj slici se vidi da pise izmedju pci slotova Asus cak i model, to nije ta.

h3lld 12.06.2006. 23:19

ako nigdje ne pise da je asus, kako uopce moze znati da je asus?

Fault 13.06.2006. 10:26

Tip kaze da je asus ali meni vise uopce ne izgleda kao asus. Nigdje ne pise da je asus nego mi je to tip napamet reko.Poludio sam!
Na ploci je 64 100MHz rama. Nema LAN. Zvuk je dvokanalni..Proizvedena 1999.
Instalirao sam win98. Stavio bih everest ali win mi uopće ne prepoznaju cd-rom drive. A bios ga očita sve uredno.
Jel bi vrijedilo da ga se spoji na net i stavi neki mainboard update driver (lupam napamet)? ali mogu ga spojiti samo preko dial-upa, dakle zaobisao bi tu mogucnost ako je moguce....
Jel ima neki program tipa sandra i everest ali mali neki koji recimo stane na disketu? Samo sa osnovnim stvarima ...

baterija 13.06.2006. 10:33

Citiraj:

Autor Fault
Jel ima neki program tipa sandra i everest ali mali neki koji recimo stane na disketu? Samo sa osnovnim stvarima ...

CPU-Z

LorD ClockaN 13.06.2006. 11:57

A da on da 300 kn i da kupi noviju ploču sa više memorije...

Fault 13.06.2006. 12:51

Citiraj:

Autor LorD ClockaN
A da on da 300 kn i da kupi noviju ploču sa više memorije...

Ma tip nema para ni da plati majstora da mu to pogleda pa ja koji bas i ne radim sa hardverom nest previse moram to srediti.. jga mi slavonci smo sirotinja :)

E malo off topic: jel ima netko za prodati geil memu 512MB pc3200?

Pomo 13.06.2006. 14:41

Jel to onaj hoću internet paket od t-scuma? Ja sam imao jedan takav slučaj, ploča je na kraju bila pcchips i Ali čipset/integrirana grafika. Everest je riješio moje nedoumice i ispravno prepoznao ploču, čak mi je i dao ispravne download linkove (na ploči također nije bilo oznake proizvođaća ni koji je model).

Fault 13.06.2006. 14:51

Ma nije hocu internet. Tip je to prije 6 godina platio skoro 8 kila kuna. A u tih 6 godina nije ga gasio maltene. samo winamp je koristio.
Kad sam otvorio kučiste, a ono prašine da to nisam vidio. moro sam rastavljat hladnjak od proca jer se ispod ve3ntilatora napravio sloj prasine od 1 cm !
Ja ne kuzim kako nije izgorio uopce taj proc?? : Drone :
Idem isprobati sa tim CPU-Z - om, nadam se da ce mi nesto reci, pa ako ja ne skuzim sta je, bacit cu ovdje ss da vi vidite...

celduce 13.06.2006. 20:04

Joj sto ga komplicirate kao sto rekoh ocitaj sto pise na chipsetu ili pak uslikaj plocu pa postaj.
Ponekad i opis (broj PCI-a,ISA,Ima nema Ps/2,RAM utori itd) moze pomoci.
U to vrijeme bilo je nekoliko proizvodjaca ploca sa SiS 620/630 chipsetima i oni su ECS, PC-Chips, Asus ,Matsonic, Soyo.
Dakle pitanje je da li je SiS620 ili 630 i to je sve.

SiS620 VGA Driver (15MB)
Windows 98/98SE/Me/NT/2000
www.sis.com -> download -> Windows98SE -> IGP Graphics drivers ->SIS620

SiS630 (16MB)
www.sis.com -> download -> Windows98SE -> IGP Graphics drivers -> SiS630 & 730

^SuperUnknown^ 13.06.2006. 20:11

Fault, imas po netu za skinuti Hiren's Boot CD, i njega mozes zbutat pa pomocu programa "AIDA" identificirat plocu :) Ima jos TONA korisnih utility-a gore, pravi spas kad ti netko tako dofura komp za sredit :beer:

Fault 14.06.2006. 08:41

Vidis, uopce se nisam sjetio da imam knoppix koji se boota sa cd-a! Evo sad kad je unknown spomenuo
hiren's boot cd, sjetio sam se toga!

Ali brijem da cu odustati od svega jer mu je sad i grafa stala raditi. Ne znam sta je bilo, uglavnom tip kad je donio komp doma od mene, spojio ga, i monitor mu se
uopce ne pali sa standby-a! Ma znao sam da taj komp ne moze biti u redu kad sam vidio svu tu prasinu unutra! I sad kad smo ga rasporili i poceli cistit hardware, sad je pocelo rikavat sve redom. Mislim da je napajanje slijedece jer zuji k'o boeng797!
Decki hvala vam na savjetima, ali ja odustajem od popravljanja te kantice, probat cu tipu slozit neku konfiguraciju do 3k kuna, pa nek uzme na kredit jer s
ovime fakat nista vise ne moze.

Jedino ce mi vjecna enigma ostati: Koja je to f'n ploca bila :) :).

Hvala jos jednom svima!

^SuperUnknown^ 14.06.2006. 09:11

Probaj jos izvaditi materiju sa ploce na par minuta da se BIOS postavke vrate na default pa je probaj jos jednom upaliti. Probaj i memoriju i graficku izvaditi, ocistiti kontakte sa gumicom za olovku i jos jednom provjeri sve kontakte :beer: Don't give up! :D

Fault 16.06.2006. 08:51

Budem to radio, al za jedno mjesec dana dok se vratim u Vinkovce, sad moram na fax, vrijeme je ratova! :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:46.