![]() |
edit slika
kako maknuti datum sa slike? kako se zove ta funkcija, ako može tko reći kako se to radi u paint shopu pro
i kako recimo napraviti nekakav efekt, ali da on primjeni taj efekt ne na onaj objekt koji sam označio već okolo njega |
Misliš kako maknut datum koji je "otisnut" na slici? Izvedivo je, al malo teže - pomoću patch i clone stamp toola.
|
da mislim na taj datum koji je otisnut, a s tim alatima jel bi trebalo crtat ili šta, dobro ajd vidit ću, ako netko zna jednostavniji način, al dobro probat ću
|
prvo stampaš preko njega, onda zaokružiš područje, i blur surface
|
odlično, evo ide, al kako napraviti da se efekt primjeni na onaj dio slike koji nije označen, npr. ja sad obilježim loptu i hoću da se sve oko nje zamuti ili sl. kada bih išao normalno da zaokružim loptu on bi taj efekt primijenio na nju, a ja želim efekt primjeniti na okolinu
|
Citiraj:
U cemu god da radio, samo invertiras selektirano. Prosto ko pasulj... |
To, Bubba! :D
Samo ne znam jel inverzija postoji u PSP-u, u Photoshopu je ima. |
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL :D:D:D
Bubba care :beer: |
a baš i ne nađem taj invert
|
selectiraj nesto sa laso toolom (ili bilo kojim drugim) , desni klik na selektirano i imaš "invert selection"
tako je barem u ps-u, ostale programe neznam |
sve ok, ja pokušavam desnim klikom, tražim pod edit, a kad ono ima toolbar SELECTION: hitthewa
|
malo davim al neka odgovori tko hoće
htio bih vidjeti kako bi izgledale različite boje na fasadi na kući, postoji li koji profesionalniji način od bojanja cigli s paint brushom |
u ps-u možeš "farbat" cigle i onda im pod edit => adjustments mjenjati kontrast, brightness. nije velka razlika od tvoje prvotne ideje ali sam siguran da google ima neki sajt koji ima uzorke cigli pa rade baci oko na to
|
koja je razlika između photoshopa i paint shop pro-a, osim u cijeni?
|
nebi znao ne koristim smješne poluproizvode poput paint shop pro-a
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:25. |