![]() |
intel konfa
prijatelj mi želi kupiti konf, mora biti intel, graf 7600gt,1gb mem, disk minimalno 200gb, pa bi volio čuti vaša mišljenja, koju ploću i sve ostalo kupiti. limit je 7000kn, bez periferija. hvala
|
Pošto mi se žuri u školu, nisam uspio sve "iskonfigurirati".
Za matičnu uzmi Asus P5WD2-E Premium ili P5WD2 Premium (ili vulgaris), ovisno hoće li ti upasti u okvir cijene koju si naveo. A procesor: Intel D 920 ili 930 ;) Memorija: Kingmax Mars od 1 Gb. Proc i memu možeš naći u HG spotu,a matične ovdje http://www.nabava.net/katalog/trazil...ra%9Ei&od=&do= |
Potpisujem sve... trebalo bi obratiti pozornost i na neko kvalitetnije napajanje (neki minimum na koji bih ja isao je Chieftec 410W, a preporucio bih OCZ Modstream posto im je dosta pala cijena u zadnje vrijeme).
|
u vemilu sam ovo pronašao, jel valja sve il treba nešto izmjeniti?
Intel Pentium D 930 BOX Dual core, 2×3.0GHz, 800MHz, 775-pin, 2×2MB MB Gigabyte 8I945P Pro DDR2 1GB PC4200 (533MHz), Super Talent HDD HITACHI HDT722525DLA380 250GB SATA-300 7200rpm 8MB Leadtek GF 7600 GT TDH, 256MB DVD ROM LG, 16/48x, ATAPI, black, bulk DVD+RW/-RW/RAM LG GSA-4166B, Chieftec mediumtower LCX-01SL-SL-B,bez PS,srebrno Power Supply FORTRON BlueStorm 500W, HQ, PFC |
Ne Gigabyte plocu, ostalo ok. OBAVEZNO Asus!
|
pa kad nemaju
|
traži drugdje,asus ili abit
|
ili epox...uglavnom i zamjeni napajanje za chifteka, hipera...il tak nes ili tagana seasonica itd...
i btw promasio si subforum |
MB EPoX 5P945-J, s775, i945P, jel valja ova ploča?
http://www.ve-mil.hr/cjenik.aspx?GrupaOznaka=matploce |
jedna od najboljih ploca na tom chipsetu...pojede asusovu pl...al g ne...par hmz...joj fali...ak ju piknes nes pogrijesit + ima gli
|
Intel Pentium D 930 BOX Dual core, 2×3.0GHz, 800MHz, 775-pin, 2×2MB
MB EPoX 5P945-J, s775, i945P DDR2 1GB PC4200 (533MHz), Super Talent HDD HITACHI HDT722525DLA380 250GB SATA-300 7200rpm 8MB Leadtek GF 7600 GT TDH, 256MB DVD ROM LG, 16/48x, ATAPI, black, bulk DVD+RW/-RW/RAM LG GSA-4166B, Chieftec mediumtower LCX-01SL-SL-B,bez PS,srebrno Power Supply FORTRON BlueStorm 500W, HQ, PFC |
i još jedno pitanje, jel treba kupiti poseban cooler za proc il će i ovaj valjati?
|
Box hladnjak će izdržati, budi bez brige ;)
Samo ovisi koliko je netko osjetljiv na buku, jer se taj vent od tog hladnjaka zna zavrtiti jakoo brzo u full loadu :) Ako hoćeš staviti neki drugi unutra, Glacialtech Igloo 5600 mi se čini O.K. (iz Ve-mila naravno ;)) BTW neće OC? |
kasnije, što?
|
i još jedno pitanje, gledajući ovu konfiguraciju, koliko bi ona trebala koristiti dugo do iduće nadogradnje i tak. većinom je za surfanje, office rad, malo corela, autocad i igrica. hvala
|
A gle sve je to relativno danas...Teško je to predvidjeti jer nam još nije došla Vista, niti DX10 i brojne druge stvari koje će donijeti novi OS. Ali mislim da će moći na njoj gurati dobro stvari sljedećih 3 godine uz eventualno dodavanje malo više ram-a i neke buduće DX10 kompatibilne grafe (za igre). BTW nisam skužio prvo pitanje...kasnije što?
|
zabuna,hvala
|
Citiraj:
|
nema u ve-milu freezera 7, pa koji bi mi preporučio iz ve-mila?
|
imas u linksu...ve mil->Thermaltake Big Typhoon AlCu Cooler, univerzal
|
skup mi je taj, jel valja Glacialtech Igloo 5600, hvala, mora biti sve iz ve-mila.
|
imas pravo na jednu komponentu van linksa...da ti oni sve to sloze...hm hm hm a cuj osobno nebi bas...jako losa iskustva...ja bi ti predlozio da pucas na frizera iz linksa pa im dofuras...nekak mi se najisplativije cini
|
iz broda sam pa moram naručivati,a to mi neodgovara, nego sam odlučio sve u ve-milu kupiti.
a ova dva modela: Zalman 7700-AlCu Cooler Glacialtech Igloo 5700 MC, Red, Prescott LGA775 samo da je tiho, i da hladi koliko toliko |
2 x DDR2 512MB PC5300 (667MHz) Kingmax
ili 1 x DDR2 1GB PC4200 (533MHz), Super Talent koje bi mi bilo bolje? koje bi brže radilo? hvala |
2x512...inace uf niti jedan...=) realno gledano brijem da je box kuler bolji hehe(sala...) neznam nisam imao ovog iglua...pa nemrm sudit
|
što se tiće coolera uzeti ću najvjerojatnije Thermaltake Blue Orb II AlCu Cooler, univerzalni, mislim da bi trebao valjati?
|
duno...prije su orbovi bili hm da=)
|
više ni sam neznam šta da uzmem, mislim na cooler za proc, mem ću 2 x 512mb
|
Blue Orb II lose 'ladi, losije i od Zalmana 7700...najbolje ti uzmi taj Glacial...
Steta sto mora bit iz Vc-mulja, kao sto je netko vec napisao freezer je najbolji cooer za 150kn... |
Citiraj:
@Arhanđel : Pusti fino za CPU ovaj box kuler,i ako se bude pregrijavalo onda naknadno kupiš i staviš Frezzer 7... ;) :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:59. |