![]() |
komp se ne gasi.
kupio sam novi komp, A64 3000-s939,ploča Asrock 939dual- sata2, uli M1695/uli M1567, grafa: Gainward bliss 7600gs 256mb, pci-e, hdd seagate 160gb, sata II, barracuca 7200.9, napajanje adm 450w, i kad sam ga slozio sve super odigrao malo bf2, i kad ga hoću ugasiti ono ništa, monitor se ugasi a komp jos uvijek radi.
stavio sam novi bios 2.1 (bio je 1.6), i opet ista stvar.: hitthewa nema nikakvog jumpera niti mogućnosti u biosu. u čemu je problem.:( btw. nakon natezanja sa raznim kombinacijama, sad mi ni hard nece raditi na sataII nego je na sata, ali to mi i nije problem kao ovo. |
Da ti možda ne ode u stand by mod?
Pogledaj malo postavke u windozama za shutdown i u biosu pod power management kako stvari stoje. |
Kakvo je to ADM napajanje?
I pogledaj si tu pod rubrikom AMD...imaš thread baš o tvojoj ploči. Ima brdo postova pa si malo prouči, možda ti neki od njih bude koristan. |
Citiraj:
postavke su sve u redu. |
frend mi imo sličan, ako ne i isti problem.... probaj vak, kod jnega sam tako rješio.... desni klik na desktop, screen saver, power, advanced i na ono when i press power button on my computer i na ovo dolje stavi shut down....
|
Citiraj:
|
jesi iskljucio ono da se pali kad mrdas misa/stisces tipke na tipkovnici...
i iskljuceni moraju biti wake on lan i (ak imas obicni modem) wake on ring... |
2Delta S4- no name napajanje, ali dovoljno jako imao takvo na prosloj konfi.
2Trpi- u windowsima je sve ok. 2Gorki-sad imam vec nove windowse, prvo su bili borg, a sada su nemesis, oba dizu sve drivere, a ja sam jos za svaki slucaj inst. drivere s cd-a koji sam dobio uz plocu. neznam mozda nije do ploce ili napajanja, sutra cu promjeniti napajanje za svaki slucaj, ali siguran sam da nije to. 2Matesonik- sve isključeno |
U vezi problema...
U electroinstalacijama d.o.o. ima onaj dvostrani prekidac...
precvikaj kabel i spoji jedan i drugi kraj u prekidac... pa ces moci gasiti... istina i bog to nece biti po sistemu pnp-a... ali ces ga ugasiti.... : bonker2 a sto se napajanja tice stavi ga u : giljotin |
angelius probaj sa obicnim windowsima bez nekih intgracija jer se cesto zna desit problem bas kad se pretjera s tim...twikanjem! Jesi vec probao to?
|
promjenio napajanje i ista stvar.
probao sam sa novim napajanjem ugasiti drzeci gumb za gasenje i nista. win je ok. dali je mozda neispravna ploca.??? |
Daj ti provjeri front panel kablove, možda si nešt krivo spojio...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
meni se isto čini najvjerojatnije da si možda power button krivo spojio.. ili vidi da se nije prekidać iza gumba zaglavio možda? neznam što drugo može biti
nije stvar u vindouzima njegovim kad ne može ni na gumb ugasit |
Ajd napravi i clear CMOS, možda si nešt zeznuo s APM postavkama.
|
stavio obične windowse sp2, opet se ne gasi, ali kad stisnem power gumb pali se. Znači kada se ugasi ne radi optika (nemože se otvoriti), samo radi ventilator na cpu i gpu.
clear cmos napravio 10 put. |
Bez uvrede, ali kako bi bilo da pokažeš konfu još nekome tko ima iskustva u slaganju. Imam feeling da nešto nisi spojio kako treba.
|
agreed
|
također, puuuuno ljudi ima gotovo istu konfu i nemaju takvih problema.. daj nekome da ti to sve fino složi i mir Božiji, il ako baš hočeš presloži ponovno sam
|
Evo, napokon problem je riješen nakon skoro tri tjedna čekanja stigla je nova matična i komp radi beba-zvečku, kupac je zadovoljan i ja prezadovoljan.
Hvala svima koji su pokušali pomoći:D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:49. |