PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Filename error (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=4055)

Roso 14.03.2003. 09:39

Filename error

Prije par dana sam se vratio iz Windowsa xp u windowse 98 (radi problematičnosti xp, pola igrica ne radi itd.)
i desio mi se problem da su mi svi fajlovi koji su imali hrvatske znakove u imenu njih izgubili
i ne mogu ih uopæe koristiti. Išao sam na scan disk, ali on mi je popravio samo neke greške.
Da li postoji kakvo rješenje u vidu nekog programa ili slično.

I ne mogu u windowsima upisivati hrvatske znakove.

tor 14.03.2003. 14:37

Re: Filename error

Citiraj:

Originally posted by Roso
Prije par dana sam se vratio iz Windowsa xp u windowse 98 (radi problematičnosti xp, pola igrica ne radi itd.)
i desio mi se problem da su mi svi fajlovi koji su imali hrvatske znakove u imenu njih izgubili
i ne mogu ih uopæe koristiti. Išao sam na scan disk, ali on mi je popravio samo neke greške.
Da li postoji kakvo rješenje u vidu nekog programa ili slično.

I ne mogu u windowsima upisivati hrvatske znakove.

Pogledaj pod lokalne postavke i postavke tipkovnice koji si zemlju i jezik odabrao. Kod instalacije Win 98 to moraš napraviti kod same instalacije jer ti po defaultu instalira engleski ili neki drugi jezik. Kasnije je to problem vratiti, da se ali je dosta sjebano.

Jelc 14.03.2003. 15:55

Re: Re: Filename error

Citiraj:

Originally posted by tor
Pogledaj pod lokalne postavke i postavke tipkovnice koji si zemlju i jezik odabrao. Kod instalacije Win 98 to moraš napraviti kod same instalacije jer ti po defaultu instalira engleski ili neki drugi jezik. Kasnije je to problem vratiti, da se ali je dosta sjebano.

Meni su 98SE iz čista mira i ničim izazvani znali stavit Slovenski,to sam rješio tako da sam skinuo s neta univerzalnu boot disketu za 98-cu,već sam bio toliko popizdio da sam htio hardu ubit MBR na mrtvo:D

medo 14.03.2003. 19:09

regional settings ti mora biti podešen za 'Croatian'

tor 14.03.2003. 20:09

Re: Re: Re: Filename error

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Meni su 98SE iz čista mira i ničim izazvani znali stavit Slovenski,to sam rješio tako da sam skinuo s neta univerzalnu boot disketu za 98-cu,već sam bio toliko popizdio da sam htio hardu ubit MBR na mrtvo:D
Nisi jedini. Isti CD kod mene stavlja po defaultu engleski kod frenda slovenski! Valjda je to do matične/chipseta. Zamisli da stavi arapski (ako ga ima u postavkama). Jednom je frend stavio iz zajebancije arapski na mobu i jebo se tri dana prije nego ga je vratio nazad (arapski se pišr i čita s desna na lijevo).

BSA<AK-47> 14.03.2003. 23:37

Re: Re: Re: Re: Filename error

Citiraj:

Originally posted by tor
Jednom je frend stavio iz zajebancije arapski na mobu i jebo se tri dana prije nego ga je vratio nazad (arapski se pišr i čita s desna na lijevo).
....lol.......:clap: :clap:....ja pomislio da je komp podesio na arapski........:D

greg SE 15.03.2003. 11:01

Re: Re: Re: Re: Filename error

Citiraj:

Originally posted by tor
Nisi jedini. Isti CD kod mene stavlja po defaultu engleski kod frenda slovenski! Valjda je to do matične/chipseta. Zamisli da stavi arapski (ako ga ima u postavkama). Jednom je frend stavio iz zajebancije arapski na mobu i jebo se tri dana prije nego ga je vratio nazad (arapski se pišr i čita s desna na lijevo).
a da se cita normalno to bi mu kao pomoglo,ha??? :D :D :D

tor 15.03.2003. 19:56

Re: Re: Re: Re: Re: Filename error

Citiraj:

Originally posted by greg SE
a da se cita normalno to bi mu kao pomoglo,ha??? :D :D :D
A jebiga, kud je morao nagađati napamet gdje se nalazi koja opcija još je morao to nagađati naopačke.:D

matijas 16.03.2003. 00:40

4-2-1 na Nokii 3210, vrlo vazna tri broja obzirom na to koliko ima saljivcina oko nas... :beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:24.