PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD Radeon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Trazi se: PowerColor x1800xt 512 BIOS !!! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=40375)

Lord_Calidor 01.06.2006. 11:50

Trazi se: PowerColor x1800xt 512 BIOS !!!

Subjekt kaze sve - trazim doticni bios, nemodan, dakle stock.
Sad je grafa flashana na XT PE clockove i nesto me hebe, pa ako budem trebao reklamirat, da vratim origigi BIOS.

Fala unaprijed.

Jelc 01.06.2006. 14:38

Citiraj:

Autor Lord_Calidor
Sad je grafa flashana na XT PE clockove i nesto me hebe, pa ako budem trebao reklamirat, da vratim origigi BIOS.

Fala unaprijed.

http://www.techpowerup.com/bios/

domy_os 01.06.2006. 15:02

Milo moje, a čemu flashat takvu grafu? Jel ti možda nešto zapinje? Pih, što god kupio, nikad nećeš bit zadovoljan...

Lihto 01.06.2006. 15:57

Citiraj:

Autor domy_os
Milo moje

: lol2 :

Lord_Calidor 01.06.2006. 21:12

Citiraj:

Autor domy_os
Milo moje, a čemu flashat takvu grafu? Jel ti možda nešto zapinje? Pih, što god kupio, nikad nećeš bit zadovoljan...

Šugar hani, ne osjecas li se malo cudno postavljajuci takva pitanja na ovom forumu? : bonker2

Jelc - pogledao, nema za PowerColora. Ali nema veze, stavio od Sapphirea, sve isto osim Product No. (nece me valjda hebat zbog toga...).

Thoroughbred B 01.06.2006. 21:17

Citiraj:

Autor Lord_Calidor
Šugar hani, ne osjecas li se malo cudno postavljajuci takva pitanja na ovom forumu? : bonker2

Jelc - pogledao, nema za PowerColora. Ali nema veze, stavio od Sapphirea, sve isto osim Product No. (nece me valjda hebat zbog toga...).

Ja sam ti poslao link od BBB (built by ati) biosa za 1800XT,tu ti ne mogu nista,jer su neke kartice jednostavno flashane origigi ati biosom bez ikakvog sluzbenog naziva sapphire,powercolor itd ;)

uostalom,masu tih servisera jedva da zna sta znaci flashat grafu,tako da to ni ne provjeravaju,samo pogledaju ako je problem na grafi i kod njih i to je to

Sa_Stilom 01.06.2006. 21:20

Citiraj:

Autor Lord_Calidor

Fala unaprijed.

Pa bemu miša, kak to da nisi napravio prije ičega backup?

Lord_Calidor 02.06.2006. 10:05

Citiraj:

Autor Sa_Stilom
Pa bemu miša, kak to da nisi napravio prije ičega backup?

Heh, to pitaj doticnog gospodina sa zelenim smajlijem. : nono :

ThoroughB - thnx, poskidao biose od Club3D, Gecube i Sapphire, kao i BBA, i sve su to potpuno isti biosi - checksum, crc kao i P/N su im identicni.

Lord_Calidor 02.06.2006. 23:51

Eto, prihvatise grafu na reklamaciju.
What's next? Sto se obicno daje na zamjenu u ovim situacijama? x1800xt su EOL i nema ih nigdje, dakle da li je obicaj da trgovci nude ekvivalent po cijeni kad je grafa kupljena, ili po trenutnom stanju...? Da mi ne bi pokusali uvalit neku 7900GT ili x1900GT sa 256mb... : Machineg
Naravno, ja cu traziti u najmanju ruku x1900xt/xtx. : goood :

Thoroughbred B 02.06.2006. 23:57

Citiraj:

Autor Lord_Calidor
Eto, prihvatise grafu na reklamaciju.
What's next? Sto se obicno daje na zamjenu u ovim situacijama? x1800xt su EOL i nema ih nigdje, dakle da li je obicaj da trgovci nude ekvivalent po cijeni kad je grafa kupljena, ili po trenutnom stanju...? Da mi ne bi pokusali uvalit neku 7900GT ili x1900GT sa 256mb... : Machineg
Naravno, ja cu traziti u najmanju ruku x1900xt/xtx. : goood :

Nadaj se X1900XT :D

Btw sto se biosa tice,ja sam napravio backup...ali,nisam imao komp i nisam imao pristup tom biosu,HDD nije imao kako bit u pogonu posto je sata a u firmi imam samo ploce koje podrzavaju ata...a tek od danas ponovno u pogonu sto se kompa tice :)

Lihto 04.06.2006. 22:48

zašt je uopće grafa otišla na reklamaciju,naime ja sam trebao prije uzet tu grafu od Thoroughtbred-a?

Lord_Calidor 05.06.2006. 14:59

Citiraj:

Autor Lihto
zašt je uopće grafa otišla na reklamaciju,naime ja sam trebao prije uzet tu grafu od Thoroughtbred-a?

Artifakti i ASCII smece vec kod paljenja, u 2D-u, dok je hladna. Kad se zagrije, 2D i Windoze desktop su ok, moze se surfati, pisati i votevr Stefica (tm) poslovi u Windozama. Cim se digne neka 3D app. (3Dmarkovi, Oblivion...) - opet artifakti, u roku 1-2 sec. smrz, VPU recover, vrati na desktop i tako u krug.
Temp. su ok, GPU ne stigne preci 50 C prije smrzavanja, volt.regulator oko 53-55 C.

Sve mi smrdi na neki hladni lem ili los kontakt na nekom od mem keksa.

Lihto 05.06.2006. 17:56

a čuj ipak je prijašnji vlasnik klokao to ko sivonja:D ....

Thoroughbred B 05.06.2006. 18:09

Citiraj:

Autor Lihto
a čuj ipak je prijašnji vlasnik klokao to ko sivonja:D ....

:D

Al kaze da je sve bilo ok dok nije stavio zalmana...nakon zalmana,problemi...

Valjda nije jezgru ostetio :confused: jako su osjetljive

domy_os 05.06.2006. 21:53

Jel vama štimaju oni navoji na stock cooleru po rubovima??? Dva puta sam zašarafio šaraf i izlizao se... Nisam nikakvu silu upotri***************io.

G0RKI 06.06.2006. 11:57

Citiraj:

Jel vama štimaju oni navoji na stock cooleru po rubovima???
Štimaju bez problema. ;)

Citiraj:

Dva puta sam zašarafio šaraf i izlizao se... Nisam nikakvu silu upotri***************io.
U tome i je stvar sta tribas pritisnit dobro kacavidu na šaraf jer ako nisi onda ti šlajfa po glavi vijka i brzo se izlize i onda je možeš bacit...

Citiraj:

Autor Lord_Calidor
Artifakti i ASCII smece vec kod paljenja, u 2D-u, dok je hladna. Kad se zagrije, 2D i Windoze desktop su ok, moze se surfati, pisati i votevr Stefica (tm) poslovi u Windozama. Cim se digne neka 3D app. (3Dmarkovi, Oblivion...) - opet artifakti, u roku 1-2 sec. smrz, VPU recover, vrati na desktop i tako u krug.
Temp. su ok, GPU ne stigne preci 50 C prije smrzavanja, volt.regulator oko 53-55 C.

Sve mi smrdi na neki hladni lem ili los kontakt na nekom od mem keksa.

Kakve artefekte ti baca? Cini mi se da je sve ok sa lemovima nego nesto niej u redu sa cipom ili memorijom....

Jelc 06.06.2006. 12:25

Citiraj:

Autor G0RKI
U tome i je stvar sta tribas pritisnit dobro kacavidu na šaraf jer ako nisi onda ti šlajfa po glavi vijka i brzo se izlize i onda je možeš bacit...

Sa tim treba jako paziti i imati odvijač prave veličine.
Ni premali ni preveliki.

Jer-sve češće se događa da ti na servisu ne žele priznati garanciju ako vide oštećene šarafe coolera.

Nije pravilo-ali sam to čuo već sa više strana.

domy_os 06.06.2006. 13:28

Ma ne, nisam mislio na glavu vijka nego navoj u rupi za vijak na stocku, on je izlizan, ne znam samo kako, sigurno neka greška u izradi ili šta već. Ovo što se tiče glave kontam, i meni su neki dofurali hardver na reklamaciju i pokušali uvalit nešt da ne valja, a kad sam pogledo vijke, reko, od*ebi...

Lord_Calidor 06.06.2006. 20:24

Citiraj:

Autor domy_os
Ma ne, nisam mislio na glavu vijka nego navoj u rupi za vijak na stocku, on je izlizan, ne znam samo kako, sigurno neka greška u izradi ili šta već. Ovo što se tiče glave kontam, i meni su neki dofurali hardver na reklamaciju i pokušali uvalit nešt da ne valja, a kad sam pogledo vijke, reko, od*ebi...

Sve vide na coolerima, socketima, VGA etc. stisces po baletanski - lagano zatezes dijagonalno suprotne vide dok ne pocne ici teze. Onda zategnes svaki jos pola kruga-krug i to je to. Ne silovati. : nono :

Prijasnji vlasnik je moju taman razradio da se fino rasplese. :D
Radila je mjesec dana sa stock coolerom (na 50% brzine, u ATT), takodjer je radila 5 dana sa Zalmanom, i onda odjednom shit through the thick bush.
Nema veze, ionako cu dobiti novu, a vjerojatno i jaci model. :D

domy_os 07.06.2006. 10:18

Joooj, pa ne moraš me učit kako stavljat cooler, nisam od jučer...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:28.