![]() |
moze savjet za clocking ?
Imam p4 celeron 2,0 norti, sa coolerom s.478 za celeron d(preskot jezgra). idle mi je 37, a full pull 46. mislim staviti jos neku pastu i kuciste sa dodatnim ventilatorima za ispuh. ploca mi podrzava 133 fsb ako ne i vise. pitanje, posto je norti na 100 fsb, kako ga clockati osim podizanjem fsb-a., i ako ima netko clockani do koliko ga je uspio clockati? vidio sam da je tip 1.6 norti podigao na 2.13 ghz, a temp mu je 38 idle. hvala: sweating
|
Imam ja nortija 2,4 na 3,0 stock hladjenje temperatura idle 27 load 35 ali nije celeron nego Pentium 4, Moj northi:)
|
mislim ako je ploča ok, da bi bez problema mogao i do 133mhz fsb, de napiši točan model ploče
|
Samo dizi fsb i pici dok se nesrusi :D onda restartas cmos i spustis za nekih 10mhz ;)
|
ploca je stara, matsonic 9147c, mislim da je to zadnja verzija 9 -tke. imao sam prije 7177c na p3-866, i isla je 150 fsb(koja pila). ova ide 133 to znam, ali iznad nede po 1mhz, nego po 5 mislim. probat cu iskobeljati nesto na netu.
|
ako je matsonic pozdravi se s clockom, neka me netko ispravi ako nije tako
|
evo nesto zanimljivo, dobro da imam taj proc. probao staviti na fsb 133 i radi na 2.6 stabilno. zivio celer i matsonic.(ovo je za tebe blabla) :: boxers :
""Stuklo ih je ovo: INTEL Celeron 2.8 GHz +Hladnjak Glacialtech Turbine 4500, i sa matičnom Soltek 85ERV5-RL, S. 478 FSB 800 1303 KN + 150 kuna za još tri hladnjaka Sve je započelo kada smo ja i lega pokušali clockati njegov Celeron od 2 GHz. Tražili smo malo po netu i skontali negdi da se on može dići na 3 Ghz… Radilo se o ovoj novoj vrsti procesora… northwood 0.13 jezgrom… Naime imao je ovu ploču i kako je CPU-ov FSB bio samo 100Mhz, prvo što smo napravili jest, da smo ga digli na 133. Time je CPU pojačan na 2,66 Ghz… Sve je radilo iznimno dobro, bez ikakvih grešaka... Sa sandrom se CPU mogao mjeriti sa Athlonom 2800+, no mi smo kao i neki likovi na netu pokušali dići ga na 3 Ghz… Prva dva pina na procesoru smo spojili zajedno što nam je omogučilo dizanje na još viši takt… Dakle Umjesto prve voltaže 1,625, podigli smo ju na 1,725 i uz to podigli sa 133 na 150Mhz… Sad je u Sandri pokazivalo da je ovaj Celeron 2,0 @ 3,0 Bolji od Intel Pentiuma 2,66Ghz Kako se CPU malo više grijao, stavili smo novi cooler Glacialtech Turbine 4500 i sa 50 stupnjeva (koliko je bilo koristeći onaj defaultni jer je CPU bio s BOX-om), smanjili smo na solidnih 38… bez opterećenja, što se dizalo na 55 sa punim opterećenjem… to je bilo ok… Taj procesor smo kasnije još, samo iz znatiželje dizali i došli smo do maksimalnih 3320 Mhz, ali je onda izbacivao greške… I tako smo skontali da je procesor Cekleron 2,0 bez problema dignut za pola svoje vrijednosti (još 1 Ghz) pa smo pomislili dali bismo mogli dići 2,8 isto uspješno kao 2,0… Kupili smo procesor (bio je u box paketu) Celeron 2,8 i koristili hladnjak Glacialtech i staru matičnu… Prvo što smo napravili jest da smo podigli FSB CPU-a sa defaultnih 100 na 133MHz i time ga bez ikakvih problema digli na 3,7 GHz!!! Temperatura je normalna izvosila oko 45 a pri opterećenju do 62 maximalno… Drugo što smo napravili, spojili prva dva pina i vratil ga nazad… podigli smo FSB do 144Mhz i time dobili frekvenciju procesora od 4080 Mhz !!! Temperatura je bila oko 50 i pri opterećenjima 65 max… Testirali smo ga u Sandri i bio je bolji od ova AMD-a i Intela… Testirali smo ga u 3d Marku 2001 bio je bolji od obojice… U svim testovima je bio bolji osim u jednom… CPU 3d test u 3d marku2003 gdje ga je AMD pobijedio… Procesor može da ide i na višu frekvenciju, ali nam se tada zbilja puno pregrijavao… maximalno zabilježeno je 4,340 ali temperatura pri paljenju je bila oko 60 celzijusa… Na kraju smo ostavili 4 Ghz i kupili 3 hladnjaka za kučište… svaki po 50 kuna… Temperatur pri paljenju 39C, normalnom radu 43-45C i punim opterećenjem do 55C Po netu smo pročitali da se A64 3400+ grije od 45 normalnih do 70.. A Intel 3,2 oko 30 normalnih do 45, s time da ako ga kloknemo, nije uvijek stabilan…"""" |
Citiraj:
Neko njesra? : DualWiel |
Citiraj:
jedan celer i na 5ghz ne može biti bolji od 2800+ a našao si u sandri uspoređivat performanse proca... 1.725 way to much za nothy-a ;) a ovo za temperature, samo jedan veliki LOL možda neki screenshot? |
nemam screena, ja sa mo prenosim ono sto sam procitao. ovo je link. imace ja isto ne vjerujem da je celer brzi od atlhlona, to nema veze. athlon je bolji proc u svemu i tocka. samo upucujem da celer 2.0 radi stabilno na 2.6.
http://cafe.mobil.hr/archive/index.php/t-9790.html pozdrav |
ma kužiš... puno je toga nasrano...
imao sam prije celera 2.4D kojeg sam vozio na 3.85ghz pa je opet bio sporiji od mog preskota na default frekvi, a da ne pričam da taj celer ima prescott jezgru sa duplo više cache memorije od norty celera... |
LOOOOOOOOOOL celer da tuče athlona....i to jos A64 : hitthewa
|
slazem se, sere se do visina. mislim da sandra(lying bitch) ipak nije mjerodavan test za takvo usporedivanje. bilo bi dobro neki game bench.: hello2 :
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
sta celeru vrijede svi ti mhz kad ima l2 cache 128 ili 256kb, ovisi jer je d ili stari celeron...
|
to sam ja rekao... ma i celer sa 256kb je loš...
ni do koljena mojem preskotu sa 1mb |
evo u zadnjem everestu moj je na 4.33ghz dobio 2x d820 u testovima... moj preski, ne celeron..da ne nastane zbrka ( s478, 1mb l2, 3ghz def)
|
u pravu ste, preski i norti su najbolji prijatelji. celer je vise ko crna ovca i ponizan pesek. :) bilo bi dobro da svi imaju preskije i nortije i neke saonice na kojima bi vukli svoje korisnike, bilo da imaju 1mb ili 512 cache.:)
zezancija,.. to su super procesori, moram nabaviti jedan. pozdrav . : nuts : |
ako si zainteresiran ja prodajem svoga, samo moram kupca za ploču naći ide na def. voltaži na 3.75ghz, dalje ga nisam previše forsirao jel nisam imao potrebe jer sada imam memu koja nejde preko 430mhz, pa mi ju je bilo glupo usporavat zbog 200-300mhz na procu
|
drzavna riznica(zena) vrsi restrikciju na proracun. zasad jos ne.. hvala na ponudi.cheers
|
Peski i Norti rullaju Fu*k AMD:)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:25. |