PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   HELP ME PLEASE!!!!!!! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=39803)

Progressive 23.05.2006. 09:30

HELP ME PLEASE!!!!!!!

Imam jedan problem s kompom.Prvo je bilo problema s paljenjem tipa nije htio upaliti od prve nego sam znao potrošiti i do 15 min da ga upalim,a od neki dan ga više uopće ne mogu upaliti.E sad šta je zanimljivo,svaki put kad ga upalim počne beepati i to osam kratkih beepova.Pročitao sam negdje na netu da to znači da je otišla grafička ili ram.Uzeo sam jedno i drugo i otišao do frenda da provjerim na njegovom kompu i ustanovili smo da grafička radi ali da je ram riknuo.Kupio sam novi ram i stavio ga na matičnu,probao upalit komp,i opet isto.Osam kratkih beepova.E sad šta je zanimljivo:beepa samo kad nije ukopčan floppy.Kad je on ukopčan beepne samo jednom i onda zvuči kao da pokušava nešto zapisat na disketu koje naravno nema.Sistem se ne diže i monitor je i dalje crn.Kad isključim floppy opet osam kratkih beepova i opet se ništa ne događa.Nitko mi do sada nije znao pomoć barem da mi postavi dijagnozu kompa,stoga najlijepše molim bilo tko ko zna o čemu je riječ da mi odgovori jer mi posao ovisi o tom prokletom kompjuteru.

archangel264 23.05.2006. 10:13

vjerojatno ploća otišla,tj.utori od mem neispravni. al kad već spominješ floppy, mozda si ga krivo spojio

Progressive 23.05.2006. 12:31

Da,moguće je da su utori neispravni jer u koji god da stavim RAM uvijek beepa.Što se tiće floppya 100% je dobro spojen.Da ali malo mi je bed odmah kupovati matičnu jer šta ako nije to pa bezveze potrošim lovu.Neki mi spominju matičnu,neki procesor,ram,grafiču.Svi govore nešto drugo tako da moram biti 100% siguran što je?????Ali svejedno thanks na pomoći.

terminator 23.05.2006. 12:34

probaj upalit bez RAM-a :D :D :D :D

Progressive 23.05.2006. 14:16

Ma isprobao sam sve moguće kombinacije pa tako i upalit bez RAM-a.Onda ne beepa ali se komp ne pali.Znači problem ostaje.Zanimljivo je i to da kad je bilo originalno napajanje na kompu nije beepalo ali se nije ni sistem dizao.Prije nego sam posumnjao na ram sam brijao da je otišlo napajanje.Nabavio sam novo i tad je počelo beep-at.Vratim staro i ništa ne beep-a ali se opet ništa ne događa.Stavim opet novo i opet 8 kratkih beepova.Fakat ne znam više šta da radim jer je ovo toliko čudno da mi svi koji su mi pogledali komp ne mogu postaviti dijagnozu.

coconut 23.05.2006. 14:24

Po ovome što si opisao, pretpostavljam da je riknula ploča tj. nešto ne štima sa ram slotovima. Pogledaj da li ti je možda i novi ram riknuo. Moguće da su se ram slotovi oštetili kada ti je prvi ram riknuo.

stipe_k 23.05.2006. 20:03

jedan čudan prijedlog
isključi ide kablove, sve osim hard diska, ali potpuno ih isključi iz matične
sve isključi, osim harda
ako opet ne radi, promijeni ide kabel od harda :D
ja sam se ***************o s tim dva dana dok nisam zamijenio ide kablove

Progressive 24.05.2006. 09:39

Ajde probat ću pa da vidim,a šta da ostavim ram i sve ostalo na matičnoj za to vrijeme?

stipe_k 24.05.2006. 11:14

da, ako je do kabla, onda to ionako neće utjecat

Progressive 24.05.2006. 12:06

Jesam,isključio sam ih i opet isto.Stavio sam i novi kabel i nije se riješio problem,opet beepa.Poludit ću ,stvarno više ne znam šta da radim...!!!

Progressive 24.05.2006. 18:32

Ma kakvi,još uvijek ne radi gad!

stipe_k 24.05.2006. 20:29

nosi u servis :D
isključi apsolutno sve osim harda i rama pa probaj :)

Mr.Black 29.05.2006. 15:03

jesi li probao clear cmos, sve iskopcaj pa probaj jedno po jedno slagati. proc, memoriju, hard,...

Progressive 29.05.2006. 23:19

I to sam probao,i opet ništa.Da bar prestane beepat,ovako mi ništa nije jasno.

Hrvoje xyz 29.05.2006. 23:22

stari , imas maticnih u oglasniku po 200 ćuna, tak sam i ja moro ..

soltek kt266 za sad sluzi dobro :D

Mr.Black 29.05.2006. 23:24

znam da sad ovo postaje nagađanje, a da nije možda stvar u hardu

Progressive 30.05.2006. 17:15

Nije jel i kad isključim hard beepa 8 puta.Osim toga imam tri harda i sva tri sam provjerio,rade.Ma za*************** je to šta stvarno nitko ne može skužiti šta je.Bilo je sva sila eksperta koji se kuže kod mene doma i svi kad su vidjeli problem,nisu mogli skužiti o čemu je riječ.Svatko daje drugu dijagnozu,ali nažalost nitko još nije pogodio šta je točno.

LuXor 30.05.2006. 19:32

OT i BTW: nije da izigravam admina, ali pliz pročitaj što piše o pravilima postanja u problemima made by Rak. Kak bi bilo da se svi tak deru u naslovima topic-a POMOĆ HITNO!!!/IMAM PROBLEM!!!/POMAGAJTE!!! Hvala!

Progressive 31.05.2006. 09:26

Ne znam kak bi bilo,ali meni posao ovisi o tom kompu.Ako mi skoro ne proradi mogu se komotno prijaviti na zavod za zapošljavanje.Ne mogu vječno posao završavat kod frenda,zato bi molio za malo razumjevanja,može?

nicko 31.05.2006. 10:25

posudi od nekog maticnu, pa probaj....a ni gore navedeno nije razlog za vikanje, odgovorit ce ti ljudi i bez da se deres...

Astral 31.05.2006. 10:37

po svemu sta smo vidjeli, otisla ti je ploca, kazes da kad je ukopcan floppy, beepne jednom, jesi procito sta to znaci? to na mojoj ploci znaci error, ali bilokoje vrste...npr. nema proca, beep ili nema ventica za proc, beep...
btw. jos nisi reko specifikacije kompa, to bi moglo pomoc

markkc 03.06.2006. 13:32

Dobro je u takvim situacijama savjetovati se sa manualom od ploče. Postoji razlog zašto ti ploča beepka a to se obično nalazi u manualu. Fino pročitaj šta znači 8 beepova pa ćeš znat.

Progressive 03.06.2006. 16:51

U oriđiđi manualu od ploče nema ali sam našao na netu da je otišao ili video adapter (Što god to bilo,vjerovatno grafička)ili ram.Grafička radi a ram je novi,stoga pojma nemam i dalje u čemu je problem!

mc_fish 03.06.2006. 16:57

Citiraj:

Autor Progressive
U oriđiđi manualu od ploče nema ali sam našao na netu da je otišao ili video adapter (Što god to bilo,vjerovatno grafička)ili ram.Grafička radi a ram je novi,stoga pojma nemam i dalje u čemu je problem!

vido adapter?reko bi grafa al cuj to je sam moje misljenje(lol)

inace sto je najzanimljivije onaj rveno obaj rub ize prema naponu...pazi da ga nisi krivookrenuo...isto tako ak imas garanciju odi na to...ak ne javi na pm pa dojdem vidit kaj je

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:08.