PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mediji (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Kruzno zgrebani DVD... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=39781)

Panzer 22.05.2006. 21:43

Kruzno zgrebani DVD...

Kak se zgrebu DVD-ovi, vecinom iz videoteke, ali tak da su kruzno izgrebani. I to vecinom pri kraju DVD-a. Mislim, to ziher nije necija nepaznja, jer je "kirurski" precizno. Kaj neko ima sugu od DVD playera il kaj? :)

mat 22.05.2006. 21:48

neznam puno o tome ali pretpostavljam da ga toplina lasera moze "izrezati" kada se cesto upotrebljava

Facelessone 22.05.2006. 21:48

dok je devede u kutiji stavi prst na rub dvd-a i vrti ga u krug..

domy_os 22.05.2006. 22:17

Citiraj:

Autor mat
neznam puno o tome ali pretpostavljam da ga toplina lasera moze "izrezati" kada se cesto upotrebljava

Di je granica tvojim glupostima?

Facelessone 22.05.2006. 22:31

Citiraj:

Autor mat

onda su moji devedeji isparili po tome...

Inovator 23.05.2006. 00:35

Citiraj:

Autor Facelessone
onda su moji devedeji isparili po tome...

i ne samo tvoji...
snaga lasera u èitaèima i pisaèima nije dovoljna za rezanje zaštitne plastike.

West 23.05.2006. 00:47

LOL

Fleks 23.05.2006. 01:03

Ajmeeeeee.... Kaj se ja svega naèitam ovdje.

Idem sa svojom DVD przom kosit travu. Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....

Matesonik 24.05.2006. 13:23

......d!!! :D

G0RKI 24.05.2006. 13:30

Citiraj:

Autor Panzer
Kak se zgrebu DVD-ovi, vecinom iz videoteke, ali tak da su kruzno izgrebani. I to vecinom pri kraju DVD-a. Mislim, to ziher nije necija nepaznja, jer je "kirurski" precizno. Kaj neko ima sugu od DVD playera il kaj? :)

Vjerovatno jedini razlog (ako izuzmemo to da igras frizbi sa njim) bi bio taj da se izgrebao u samoj ladici od DVD citaca/playera... pri samoj produkciji i rotiranju jer velika vecina playera u ladici ima malen zub pri rubu pa je lako vjerovatno da se DVD/CD više manje zagrebe na taj nacin...

pava 24.05.2006. 15:06

Citiraj:

Autor G0RKI
Vjerovatno jedini razlog (ako izuzmemo to da igras frizbi sa njim) bi bio taj da se izgrebao u samoj ladici od DVD citaca/playera... pri samoj produkciji i rotiranju jer velika vecina playera u ladici ima malen zub pri rubu pa je lako vjerovatno da se DVD/CD više manje zagrebe na taj nacin...

Ma kakvi, to se desava kod srotnih ili neispravnih playera, laser i mehanika se spuste prije nego se cd-dvd zautavi rotirati, pa se onda disk jos vrti po ladici.

De5tr0yer 24.05.2006. 21:37

cisto hardverski problemcic, kao sto je neko naveo: i sami ziher znate vrtit onak u kutijama cd/dvd prstom. sam sam svjedok toga kad sam radio to, nisam znao od ceg i onda odjednom mi sinulo. ali nekad opet znam to napravit, onak iz navike:D

Mad_Duke 30.05.2006. 10:33

Citiraj:

Autor mat

Je.. istina. Kad je vani zima, onda otvorim stari kazic i stavim neki drek u onu rupu da mi se laser upali. hebes centralno kad imas lasersko!
Citiraj:

Autor pava
Ma kakvi, to se desava kod srotnih ili neispravnih playera, laser i mehanika se spuste prije nego se cd-dvd zautavi rotirati, pa se onda disk jos vrti po ladici.

Je.. to je onaj specifican zvuk cega drugog nego grebanja. Tak je bilo meni pred 6 godina na srot cd-romu cyberdrive. koma, glasno, a kad stisnes gumb za izbaciti samo cujes huššššššššššššš.

domy_os 30.05.2006. 12:45

Citiraj:

Autor Mad_Duke
JJe.. to je onaj specifican zvuk cega drugog nego grebanja. Tak je bilo meni pred 6 godina na srot cd-romu cyberdrive. koma, glasno, a kad stisnes gumb za izbaciti samo cujes huššššššššššššš.

I izaðe ladica na kojoj se vrti CD, tj. zaustavlja... :D

Mad_Duke 30.05.2006. 15:06

Yep. Znam to po starim original audio CD-ima kupljenim pred najpster generacijom. Zapitam se, kak to da rade jos uopce!

Isus 04.06.2006. 17:51

Citiraj:

Autor mat

http://www.cheesebuerger.de/images/s...boese/n055.gif - prijevod kad nemaš pojma jednostavno drži jezik za zubima.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:37.