![]() |
P4 2.4GHz 400MHz FSB
Yo!
DA li negdje u nas mogu naci ovaj doticni procesor?? Prije mjesec dana ga se moglo kupiti u svakoj rupi, a sad koga kod nazovem, nitko ga vise ne drzi :fuming: Ako ga ne uspijem naci ovdje, morati cu ga uzeti negdi vani (Italija, Njemačka), ali ne znam kako naplacuju carine i kako uopce pronaci firmu preko neta koja npr. u Italiji prodaje ovaj proc. What to do ??:( |
Ja sam ga prije manje od mjesec dana kupio u Kingu. Rekli su mi u feniks-kompjuteri(ma) da imaju, ali da ga moraju dofurat iz skladišta, a meni je trebao odmah.
Ja sam ga isto tražio po cjelom ZGu |
Potraži na www.ponuda.net
|
Re: P4 2.4GHz 400MHz FSB
Citiraj:
Mozda su tolko tolerantni da ce i odgovorit :) A onda sjedi u yuga45 i pici u Napoli po proc :beer: |
Re: P4 2.4GHz 400MHz FSB
Citiraj:
http://www.nabava.net/katalog/katalo...oizvod=1100101 Pise northwood a mislim da on ima 400FSB a b 533FSB |
Autronic
2.4 GHz, Pentium® 4, Socket 478 (478-pin), 400 MHz FSB, 512k, box - 1.579,00 kn http://www.autronic.hr/cjenik/cjenik...161&PodID=9225 |
Imam ti ja 2.0 na 400 FSB ak ti treba.
|
ima ga u vk dakle netreba ici u drugu drzavu :)......
samo neznam cijenu, znam samo da mi je frend jucer pricao da je neka sprdnja da im 2000 i 2400 imaju skoro u lipu istu cijenu tu u jednoj trgovini |
ak se smije pitat ...
kak to da si zapel za taj od 400 mhz |
Citiraj:
|
Citiraj:
ja idem po onom pravilu - ko pita ne skita |
Covjek ima maticnu koja podrzava samo 400FSB procesore kao i ja.
|
aha!
|
Citiraj:
Tom istom logikom je možda lakše flashat BIOS na ploči da podrži 533 FSB - ili možda bubam gluposti :confused: Anyway ... ako se može flashat, proc na 533 ostaje kao bolja investicija za buduće ploče i investicije ... :beer: Trebalo bi malko to prošnjofati .... nisam pratil sig, ali ako je ploča ( o kojoj je riječ ) boljeg proizvođaća vijerujem da je upgrade moguć ... think about it :smoke: my 2 Kunas |
Ne bas...
I ja sam razmisljao o tome, posebno zato jer imam super plocu gdje mogu zakljucati sve zivo i nezivo i dizati samo FSB od proca, ali ipak sumnjam da bi cipset vrtio nekog Nortija B na 133 (a.k.a 533), a kad vec idem dizati na 133 bolje mi je da uzmem nekog na 100FSB jer on vec ima 24X mnozitelj i sa dobrim hladjenjem bi moga dignut puno vise nego onoga na 133. (Inace najnoviji bios mi dopusta da idem i do 200Mhz). Uglavnom 99% mi ne bi radio kako treba i stoga to otpada.
Inace zahvaljujem na linku, pronasao sam ga u Autronica, stize cim utopim ovog svoga na 1.5Ghz (C1 :D ). Javit cu vam koliki je O'C. C Ya P.S. Sorry sta u sigu neman konfe, ali posto stalno nesto mjenjam, stavit cu tek kad standardiziram masinu :beer: |
evo npr ja imam p1.8 i digo sam mu sabirnicu sa 100 na 140 i radi full stabilno na 2520 mhz, rijec je o northwood p4 procu
ploca je msi 845pe max2. u overclocku me trenutno koci samo memorija, no i to ce se uskoro promjenit, valjda jedan 512mb corsair ce bit dostatan. no planiram uzet i vodeno hladjenje pa eto valjda vi ljudi tu na forumu imate kakva iskustva sa ovim domacim uradcima od hladjenja ? koji najbolje hladi ? koja je najbolja investicija, vidim "ante" blokovi su samo za athlone ? isto i od dr.Ice-a ? mysti jedini nudi za p4 ? da li postoji tko cetvrti da nudi cijeli komplet ili jos bolje (opet se ponavljam :D ) tko nudi najbolji kit za p4 a da nije komercijalni od 1500+kn |
Za hlađenje nemam pojma. Trenutno ima TT Volcano 7+ na Low režimu vrtnje. (rezultat je u Sigu).
Imaš sreće sa 1.8A. Ja sam ga imao i nije htio ić preko 2192 niti da si mu platio. Uspio sam ga prodat. |
Citiraj:
to ti ponajvise ovisi o ploci, vjerujem da bi i ti postigao 2.4 pa i vise, naime na staroj MSI 845 Ultra-ARU ni meni nije tilo vise od toga koliko kazes bas zato sto su divideri ostali isti kao i na 100 a memorija je jako spora (mislim za overclock) pa ga je i ona kocila, no cim sam ga digo na 133 (bez postepenog dizanja) divideri su sjeli na mjesto ova MSI 845PE Max2 ima mogucnost zakljucavanja AGP/PCI sabirnica, a memoriju mogu birat npr 200/266/333, sada stoji na 200 no kako sam sabirnicu digo za 40 onda se i memorija digla za 40 tako da zapravo ne radi na 200 nego na 280, a toboze 284 je max za moju memoriju pri C2.5, garant ce ic on i na 2.7, samo eto vec mi treba vodeno ;) a i dosta mi je buke ;), u biosu mogu namjestat voltazu sve do 1.825 (cini mi se) no ako buden isa jos vjerovatno cu radit voltage modding :) :fuming: pozdrav |
Imao sam ASUS p4b266E (nije u njoj problem jer su ljudi po netu s njom dosezali 3G). Mem je uredno radila 3:4 320MHZ u 2.2.2.5.
Probao sam sve od napona do direktnog stavljanja sabirnice na 125 jer u manualu piše da je tada PCI 31, a AGP 62, tako da nije niti do dividera. Što se tiče volt-modinga, ja sam ga napravio na 2.4 (spojiš samo 3 prva pina) i u biosu mi je ponudio od 1.600V do 1.925V. To na ASUSovoj ploči, a kad sam ga stavio u Abiticu onda sam maknuo Volt mod jer u njom po defaultu mogu podesiti voltažu od 1.500V do 1.900V. Sad mi proc radi na 1.840 V:beer: :D |
ja isto imam vid pin wire mod na 1.82
i mislim da je to i vise nego solidna voltaza za stabilnost proca , ako ga koristimo za svakodnevicu ... igranje , gledanje filmova .... |
kad vec govorimo o voltazama i voltage moddovima
ima netko kakav link gdje i kako spojit pinove za odredjenu voltazu ? cisto da ga imam u arhivi da budem spreman kad dodje vodeno ;) |
Citiraj:
ostalo mi je samo ovo uzivaj ;) |
Citiraj:
to se cijeni. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:11. |