![]() |
OC Sempron 2400+
Ovako... Imamo konfu. 1GB RAM Dual Chanell KINGMAX DDR400, Albatronovu neku super za klokanje(ne znam kak se zove od frenda je, al znam da je dobra). Sempron 2400+ def. 1667MHz, 10x množitelj, 166FSB, jezgra Thoroughbred i stock cooler na njoj and 9600 3D Club! Ovako idem clockat ide na 182FSB(dakle onda 1820MHz radni takta procesora i memorija na 290MHz). Uglavnom sve je stabilno i super radi performanse za puno poboljšanje i... Odem tako ja na 183 kad ono memorija padne na 240MHz i performanse drastično padnu, al je i sve dalje stabilno i proc radi na 1830MHz. Kaj se tu dešava??? Povećo sam nekaj voltažu onda za 0.5, al opet ništa... Kaj treba kobinirat množitelj (spustiti na 8x množitelj i povećati FSB na 220 optrilike, ak da kak bi to djelovalo na RAM?)il kaj...? Sorry ak ovo malo zvuči ko da sam newbie...
|
Zakaj nitko ne odgovara???
|
Vjerojatno nisi dovoljno povecao voltazu za taj clock pa se maticna resetira na zadnji koji je radio ili tako nesto. Nego, kolika je voltaza po defaultu?
I mnozitelj neces moci mjenjati bez hardwerskih zahvata na Sempronu. Inace moj 2500+ ide na 2100mhz na 1.65V |
Digo sam sa def 1.6V na 1.65V al i dalje je ostalo isto... I btw. komp se uopće nije reseto, niti jednom... Išo bi i ovaj na 2100MHz sam kaj mu perfomanse padaju nakon FSB 182 a to mi ni jasno zašto...
|
Ma...kakve su ti postavke za memoriju...tj. koji djelitelj...ili još bolje, da nisi stavio postavke na "Auto" :)
|
Ajd neki mi ljepo sad netko objasni kaj treba, jer sve mi je mutno...na "Auto" ziher nije...
|
Pogledaj Kovin post (stcky je na "overlocking").
|
Ma čito sam ja to sve, al vidim opet moram ponovit gradivo... Neke stvari mi još nisu jasne kod RAM memorije kad je u pitanju OC procesora...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:40. |