![]() |
8500>9100 mod, pomoc please
Evo sve pise u naslovu, ( doticna je 8500LE 64M DDR )
probao sam naci na netu ali nisam nasao na engleskom, Ako ima neka dobra duša da malo pomogne, ako ima netko iz splita da je to vec radio placam:beer: za pomoc. Usput sto u biti dobivam, jedino sto sam nasao je to da je 9100 dx9 kartica. |
Kolko se ja sjecam 9100 nije bila dx9 kartica.
NE DOBIJAS NISTA FLASHANJEM A KOLKO VIDIM TI I NEMAS CISTOKRVNU 8500 NEGO LE. |
9100 je isto DX8.1 kartica, a i neznam bas kaj bus dobil flashanjem... cital sam negdje tu na forumu da ima nekaj pozitivna strana, ali da me ubijes se ne mogu sjetiti kaj. Eventualno mozes probati flashati sa BIOS-om od obicne 8500, jer ima veci napon jezgre (za memu neznam) pa bi postigel bolji OC...
|
8500 o 9100 je identicna kartica...:)
|
Nije, ima jedna dodatna stvar, znam da sam cital o tome tu na forumu... nije nikakva prevelika stvar, ali svaka pozitivna strana se isplati :D
|
razlika je u podršci za Fullstream.
Citiraj:
sad, pitanje je podržavaju li i koriste li to softverski playeri... no, to je i ovako i onako samo proizvod marketinškog tima u ATIju, kao i Truform |
i ima agp8x. al to je hardverski...
a 8500LE se oca..................... |
u biti igre će ti isto radit
|
Citiraj:
|
8500LE "koci" memorija, koja obicno ne ide preko 255,260Mhz, dok jezgra moze potegnuti do 300mhz sa malo boljim hladjenjem.
|
ak oces mogu ti poslati bios/e i flasher na mel
ja sam flashnul svoj radeon 8500 na 9100:) |
Citiraj:
Da li si morao trazit s kojim biosom radi ili nije vazno s kojim ces biosom flashati. |
Citiraj:
Kaj se dobije kaj sa fleshanjem? U igrama? |
Citiraj:
|
;)
Istina, nisam citao bas, samo sam proletio kroz thread... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ma evo probao sam sve kako si napisao ali nece da flasha kaze da bios ne odgovara kartici.
Al evo izgleda sam je prodao pa necu ni eksperimentirat vishe, neka kupcu stigne kakva je pa neka se on zafrkava ako ima volje. |
Jesi radio force flash?
|
Citiraj:
MarKill mi je poslao biose, prog za flashanje i sve, ne razumin se bash u te stvari nisam dosad nikad nista slicno radio. |
Citiraj:
|
Pa ide -f -p
|
Citiraj:
@6Finger: Editiraj ona dva .bat fajla. umjesto -p stavi -f a umjesto -f stavi -p |
Evo promjenio sam ta dva fajla, isti rezultat kaze:
The VGA BIOS file does not match with VGA card kako god okrenes f i p uvik isto. |
Kak ti ide cijela naredba? Ovak treba ić:
flashrom -f -p 0 newbios.bin 0 -> nula newbios.bin -> BIOS koji stavljaš |
Citiraj:
|
izgleda da nece flashati s atiflashom...poslao sam ti na mel flashrom...pa probaj s njim. sve ostavi isto samo umjesto atiflash napisi flashrom
|
Flashanje uspjelo, sve radi za 5.
Tnx to MarKill & domy_os @domy_os sljedeci put kad dodjem u os imas:beer: @MarKill za tebe neznam gdje zivis i da li tamo navracam ali ista ponuda kao i za domy-a:beer: |
Prije ću ja u Split nego ti u Osijek... :D
|
super, znaci sljedeci put kad dojdes u međimurje imam:beer::clap:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:33. |