![]() |
memorija
imam:
epox 8rda3+ xp1800+ 9800 pro 128MB wd 800JB ata hiper 350W do sad su bili 1x512MB ddr 400 Micron i 1x512MB ddr 400 Infineon. radilo je bez problema na 9x211 1.65V procesor i 2.77V memorija. kupio sam dva nova keksa(second hand) da budu isti Corsair VS512MB400 i počeo mi se rušiti u igrama. pojavi se plavi ekran ili se restarta. probao sam sa različitim voltažama i postavkama, uvijek isto. malo radi i onda se zblesira. kaj da probam? mogu li ikako testirati memoriju da sam siguran da je 100% ispravna? to sam probao sve na 2,5-3-3-7. |
..stavi by SPD pa testiraj(memtest) keks po keks....ako radi ispravna je..e sad šta se neda klokat to je drugo......
|
Probaj 2.5-4-4-8 i 2.8V... A mozda ti i memorija ne pase sa plocom, niti to nije iskljuceno, no prvo probaj kaj sam ti rekel ;)
|
Jesi jos dodao znaci na vec postojeci 1x512MB ddr 400 Micron i 1x512MB ddr 400 Infineon jos dva keksa od Corsair VS512MB400? ako sam te dobro shvatija? Znaci cetri keksiaca od cega su dva ista kesa i tri razlicita prozvodaca? Jel to sta si mislio?
|
Citiraj:
skini ga...zaprzi...butaj sa cdeja...odvrti bar tri prolaza...(npr. u parovima, 2 po 2 keksova, ak ti pocne bacat greske mos odma zaustavit i probat po jednog)... kad si izdvojio neispravnog...neškodljivo ga uništi (šalim se:) ) daj nekom frendu da ga proba istestirat na svojoj ploci... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pa nist se ja ne ljutim, samo sam napomenul :beer:
|
micron i infineon su zamijenjeni corsairom
|
Kod mene je Infineon :D
|
Provrti sa tim memtestom iz dosa...sa oba keksa...i defaultnim postavkama barem 8h ako bude u redu ok... ako ne probaj zamijenit ramu mjesta...ako opet ne bude ajde na kombinaciju sa jednim keksom.....
|
vrtio sam tri kruga sa oba keksa 9x200 by SPD 2,5-3-3-8 i nije bilo nikakve greške.
|
Vrti barem 6 sati! A nakon koliko vremena ti se pocne rusiti u igrama???
|
otprilike nakon 15 min
može li adsl modem utjecati na to pošto mi se i on malo malo sruši |
Ne... kako si testirao opisi malo to? Fasova je nakon 15min?
|
sad sam vrtio memtest 5 sati i ništa, ali noćas dok sam gledao film opet mi se srušio...nešto je javio cdrom.sys .....bla bla bla
ne kužim koji mu je |
Moras duze vremena vrtit memtest..razlika je velika u vremenu koliko ga drzis aktivnim. I moras pocet od pocetka kad lociras gresku.
Kako se ponasa u drugim aplikacijama..igrama? BTW..jesi mijenja jos nesto na kompu osim rama? |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:06. |