PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Scrolling (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=3914)

numa 03.03.2003. 21:50

Scrolling

Znate kako izgleda scrolanje u Internet Exploreru? E tako meni izgleda scrollanje u cijelim windowsima!

Da li netko zna, ima li negdje u windowsima opcija tipa "Smooth scroll" da je ja ubijem.

Hardware: Logitech MX500
Driver: Mouseware 9.7

Isti problem dijeli prijatelj na winxp sa nekim bezicnim microsoftovim misem od 500-600kn

greg SE 03.03.2003. 22:27

ma o cem ti pricas???kako to izgleda u IE a nebi smjelo u windowsima......

Jelc 03.03.2003. 22:36

Jebiga...ja baš nisam skužil kaj te muči,evo scrolam po IE-u već 5 minuta i nije mi bistro:confused:
A imam istu pantaganu samo kaj poslije instala XP-a nisam stavio drivere za njega,na 98SE imam njegove drivere.

U XP-u imaju neke postavke-desni klik na My Computer,propertis,Advanced,Performance,Setings.
Kak je to kod tebe neznam...

numa 04.03.2003. 22:30

Otvoris IE, odes u Tools->Internet Options->Advanced. Pod Browsing ces naci opciju "Smooth scrolling". To ukljuci, nadji neku stranicu dugu par ekrana i pocni bjesomucno vrtiti wheel na misu. Nakon par sekundi maltretiranja misa prestani i divi se slijedecih 10 sec kako IE sam od sebe scrolla gore-dolje.

Uglavnom, doticni problem rjesava u vecini programa ako se u MouseWare-u ukljuci "MS Office compatible scroll only". Ko bi rekao... nemam pojma kakve veze ima MS Office sa ostatkom windowsa.

Jelc 04.03.2003. 23:24

Citiraj:

Originally posted by numa
Otvoris IE, odes u Tools->Internet Options->Advanced. Pod Browsing ces naci opciju "Smooth scrolling". To ukljuci, nadji neku stranicu dugu par ekrana i pocni bjesomucno vrtiti wheel na misu. Nakon par sekundi maltretiranja misa prestani i divi se slijedecih 10 sec kako IE sam od sebe scrolla gore-dolje.

Uglavnom, doticni problem rjesava u vecini programa ako se u MouseWare-u ukljuci "MS Office compatible scroll only". Ko bi rekao... nemam pojma kakve veze ima MS Office sa ostatkom windowsa.

Uključena mi je ta opcija-meni ne dela sranja.
Logitech driveri znaju zajebavat na 200 i XP-u.
Mislim,skontao sam na kaj misliš-kao kad u Acrobatu brzo zarolaš kotačić a sranice se vuku još pol vure:D

numa 05.03.2003. 08:23

Tocno to.

Imace onaj "MS Office compatible scroll" treba biti ukljucen, inace su cijeli windowsi ko Acrobati (ili IE)

greg SE 05.03.2003. 12:34

Citiraj:

Tocno to.

Imace onaj "MS Office compatible scroll" treba biti ukljucen, inace su cijeli windowsi ko Acrobati (ili IE)

posto se vecini ljudi IE crolla normalno mislim da bi trebao prestati svoje probleme usporedjivati s njim i ograniciti se na acrobat

numa 05.03.2003. 17:07

Ja sam probao na nekoliko strojeva kako izgleda IE sa ukljucenim "Smooth scrolling" i izgleda jednako sjebano.

Jesi probao ukljuciti doticnu opciju?

greg SE 05.03.2003. 17:22

Citiraj:

Ja sam probao na nekoliko strojeva kako izgleda IE sa ukljucenim "Smooth scrolling" i izgleda jednako sjebano.

ne samo to - stalno mi je ukljucena

Jelc 05.03.2003. 17:27

Citiraj:

Gledaj...XP-PRO ti npr.to ukljuće pod normalno...ja sad nemam problema s tim,sranje rade pantaganini driveri na 2000 i XP-u.

Nekima je pomoglo kad su instalirali drivere koji nisu Logitech,neki su čak isključivali hardware-akceleraciju,ma bio je pun net takvih problema,dobio si i PS2/USB probaj tak ukopčat(na PS2)

Ja znam samo jedno-to je prvi mišonja od kog mi se ne koči šaka:D

numa 05.03.2003. 22:32

Odkad mi je ukljucen "MS Office compatible scroll" gotovo sve funkcionira dobro.

A istina, stvarno je dobro oblikovan. Meni recimo MS misevi ne pasu previse, a ovaj je savrsen.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:44.