PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   MEMORIJA?? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=38874)

tcrljenko 07.05.2006. 12:18

MEMORIJA??

Imam Winchestera +3000,CPU Frequency mu je sad 262(x 9) znači radi na2.47
Razmišljam o novoj memoriji pa me zanima koju da uzmem i kako da je postavim?Mislio sam
Kingmax Hardcore PC4000 DDR500 2x512 nekako mi je po cijeni naj pristupačnija.

Swarm dude 07.05.2006. 12:31

Vidim da ti u sigu kaže kako imaš 1Gb rama,koji imaš?

Deky 07.05.2006. 12:37

Citiraj:

Autor tcrljenko
Imam Winchestera +3000,CPU Frequency mu je sad 262(x 9) znači radi na2.47
Razmišljam o novoj memoriji pa me zanima koju da uzmem i kako da je postavim?Mislio sam
Kingmax Hardcore PC4000 DDR500 2x512 nekako mi je po cijeni naj pristupačnija.

ako imas 262 x 9 onda ti radi na 2.35 negdje,imam isti proc kao i ti,obicnu PQI memoriju i radi mi na 2400 stabilno,267x9.i s ovom mojom memorijom mislim da je to max sta moze dati,jer kad sam dizao dalje nesto ga hebe,mislim da nije voltaza,mozda ga cak i ploca koci a mozda i mema,a ta mema sta si gore napisao nije losa po mome :D

iveumag 07.05.2006. 12:46

Uzmi si GEIL One TCCD Series ili OCZ Performance El. rev.2

Ph03n1x 07.05.2006. 14:05

bas najskuplje na trzistu...

iveumag 07.05.2006. 14:23

Citiraj:

Autor Ph03n1x
bas najskuplje na trzistu...

Ali najbolje

Vuco 07.05.2006. 15:10

A razlike između te najskuplje i neke normalne koja ide na cca. 420-430 sa 2-3-3-8 (npr. kingmax ;) ) će biti razlika 5%, ako i toliko...:smoke:
Naravno, ja tu ne govorim o razlikama u Everestu ili sandri ili super PI-ju...

tcrljenko 07.05.2006. 16:36

Ima pravo za proc 2.37 bilo je više ali nestabilno.Imam sada 2x512 v-data

Mortal 09.05.2006. 11:08

V-data ti nije tako loša memorija.
Imaju modeli sa ch-5 čipovima.

A ako nije, ja sam imao V-datu i išla je na 2 3 3 7 do 440 otprilike

Ozy 09.05.2006. 11:44

Ma Crucial Ballistix pc3200 2x512Mb kit :)))
Za A/V-Data stvarno neznam kakav je...daj napiši do koliko ti ide,koji naponi,koje latencije...?

teofil 10.05.2006. 16:55

Citiraj:

Autor iveumag
Uzmi si GEIL One TCCD Series ili OCZ Performance El. rev.2

Vidio sam da XXX ljudi ne može iskoristiti Tccd sa Wichesterom zbog blesavog kontrolera tako da nije neka preporuka!!!

Jelc 10.05.2006. 17:10

Citiraj:

Autor teofil
Vidio sam da XXX ljudi ne može iskoristiti Tccd sa Wichesterom zbog blesavog kontrolera tako da nije neka preporuka!!!

Bljeeeeee:)
Da mi je znati gdije si to vidio???

Pitaj Masnog za razliku mem. reza kad koristiš Winshester, Venice ili San Diego...

Ja sam osobno probao sa Wnchesterom, Veniceom, San Diegom i X2-najviše reze i najmanje problema je bilo sa Winchesterom.

Ozy 10.05.2006. 17:37

Citiraj:

Autor teofil

A zna srati i na Winniu i na Venicu,dok na SD/Opteroni koliko sam vidio ide za 10! :)

West 10.05.2006. 17:45

Moj 3200+,E4,Manchester ne ide bas dobro ili neznam u cem je problem....sve sam ostavio na default, mnozitelj x10, cpu/mem 1/1, i sad idem dizati fsb i uspijem do 230, ali je nestabilan, kad pokrenem neku igru ili zahtjevniju aplikaciju, onda se restarta, sad ga drzim na fsb 225 (2.250 MHz) i tu je stabilan, sto mislim da je jadan rezultat. Probao sam i smanjivati mnozitelj i povecavati voltazu, ali nema sanse, ili se restarta ili se nece uopce podignuti, razocaran sam s njim.

Gargamel 10.05.2006. 17:55

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=38863

Jelc 10.05.2006. 17:56

Citiraj:

Autor Ozy
A zna srati i na Winniu i na Venicu,dok na SD/Opteroni koliko sam vidio ide za 10! :)

A čuj-moje iskustvo je iz prve ruke.
Sve na DFI Ultra-D.

Ovo da ide "za deset" jednostavno ne stoji.
U pravilu je mema koja je dobro radila na Winshesteru (i davala najbolje reze) znala imati problerma sa drugim procevima.

Sa nekim revizijama Venicea je bio živi užas, sa San Diegom je tak jasno manja reza i ipak veća nekompatibilnost/problemi.

Da nebi netko pomislio da pljujem po Veniceu, Diegu i X2-to su sve ok. procovi ali se ne mogu mjeriti po kompatibilnosti i mem. bandwidthu (na istom taktu) sa Winshesterom.

I nemojmo pri tom zaboraviti da Winchester ne podržava SS3 instrukcije za razliku od ostatka ergele.

Ozy 10.05.2006. 18:14

Istina...
Ali ja isto govorim iz prve ruke - za Venice;meni je na njemu znala srati dosta često,a memorija ispravna i odlično se clocka... Sve bencheve i sve prolazi;ali pukne joj i gotovo... Onda sam na default mislim držao na 400ddr i 2-2-2-5 i opet se zblesira;a onda sam stavio u DC na Bartonu i za 10! ;) Na ddr400 i 2-2-2-6 mislim;i tako radila 3 dana;vratio na DFI sa Venicom i opet se zblesira;a testove i sve prolazi.
I mislio da nije do matične,ubacim Twimos i sve ok. Onda sam poslao Masnom i njemu radila savršeno na DFI i San Diego;i to na 600mhz 2.5-4-3-5 ;) :)

teofil 10.05.2006. 19:21

Citiraj:

Autor Jelc
Bljeeeeee:)
Da mi je znati gdije si to vidio???

Pitaj Masnog za razliku mem. reza kad koristiš Winshester, Venice ili San Diego...

Ja sam osobno probao sa Wnchesterom, Veniceom, San Diegom i X2-najviše reze i najmanje problema je bilo sa Winchesterom.

Ja sam imao loših iskustava tipa winchester&tccd prvo nije htjelo nikako pa onda samo ddr500 i i vidio sam par likova tu po forumu da je imalo istu situaciju sa kontrolerom:)

Jelc 10.05.2006. 19:53

Citiraj:

Autor teofil
vidio sam par likova tu po forumu da je imalo istu situaciju sa kontrolerom:)

Kojih likova i sa kojom pločom?

Sad sam bacio oko na arhivu-benchao sam sa Ultra-D/SLI DR, Experticom, RS482 i najmanje 20-tak memorija.
I sa svim procevima koje sam gore naveo (Winchester, Venice, San Diego, X2)

Dakle-sve je ovo reakcija na tvoje "Vidio sam da XXX ljudi ne može iskoristiti Tccd sa Wichesterom zbog blesavog kontrolera tako da nije neka preporuka!!!"

I da, imam sve bencheve na hardu.

Jer je fakat glupost reći da Wnchester ne može iskoristiti TCCD.

Mislim-ako je proc šugave revizije onda se možeš j***t da je ne znam koji, ali je činjenica da je pri istom taktu Winchester jači u bandwidthu od Venicea, SD-a i X2....i dosta bolji po pitanju kompatibilnosti sa memom.

E sad-drugi je par kobasica čisti bandwidth, ali ipak ima manje problema na relaciji proc-mema.

teofil 10.05.2006. 20:11

Citiraj:

Autor Jelc
Kojih likova i sa kojom pločom?

Sad sam bacio oko na arhivu-benchao sam sa Ultra-D/SLI DR, Experticom, RS482 i najmanje 20-tak memorija.
I sa svim procevima koje sam gore naveo (Winchester, Venice, San Diego, X2)

Dakle-sve je ovo reakcija na tvoje "Vidio sam da XXX ljudi ne može iskoristiti Tccd sa Wichesterom zbog blesavog kontrolera tako da nije neka preporuka!!!"

I da, imam sve bencheve na hardu.

Jer je fakat glupost reći da Wnchester ne može iskoristiti TCCD.

Mislim-ako je proc šugave revizije onda se možeš j***t da je ne znam koji, ali je činjenica da je pri istom taktu Winchester jači u bandwidthu od Venicea, SD-a i X2....i dosta bolji po pitanju kompatibilnosti sa memom.

E sad-drugi je par kobasica čisti bandwidth, ali ipak ima manje problema na relaciji proc-mema.

Evo da sada ne tražim ali za dvojicu znam 100%
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=39035
I mislim da je Lik pod nickom mortal imao problema tipa tccd-venice/winchester neznam točno.
I mene je hebalo nisam mogao 300x8 nikako a proc je išao 1/1 do 2.6.
Možda je glupo reći ali ljudi neki su stvarno imali tih problema:)
Eto,tebi se pokazalo dobro i imas više znanja i iskustva tako da je moguće da netko od tih likova nije nešto dobro naštimao:)

Mortal 11.05.2006. 00:07

Citiraj:

Autor teofil

Meni tccd nije htio sa Venicom radit.

Sa winniem i opteronom ko suza

Jelc 11.05.2006. 01:37

Dečki, da ne bi bilo zabune-ne bih se ja bunio na kakav dobar X2, ni pod razno:)
Ovo su samo moja iskustva.

I stari dobri Winchester je još uvijek u kompu-od kad sam izvadio X2 popizdio je skroz i sad dela na na dosta manjem naponu nego zadnjih godinu dana???

Bog zna kaj mu je došlo...

teofil 11.05.2006. 02:04

Citiraj:

Autor Jelc
Dečki, da ne bi bilo zabune-ne bih se ja bunio na kakav dobar X2, ni pod razno:)
Ovo su samo moja iskustva.

I stari dobri Winchester je još uvijek u kompu-od kad sam izvadio X2 popizdio je skroz i sad dela na na dosta manjem naponu nego zadnjih godinu dana???

Bog zna kaj mu je došlo...

Ja sam se mjenjao s frendom on meni winchestera a ja njemu malo opterona jer kod njega u kompu nije htio raditi sa tccd a kod mene na ploči je.
Isto mu ga vratim nakon tjedan-dva(jer je on poludio sa temperaturama:D ) a moj opteron sada ide na 3ghz sa stock voltažom.
Možda do jeseni bude mogao i sa 1.1V pa ce temp.opasti:D

Jelc 11.05.2006. 02:15

Ja se ne žalim:)
Radi na manjem naponu sad a to se bogme itekako osjeti kaj se tiče temperatura...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:26.