![]() |
Računanje potrebne voltaže za proc
Postoji li neki program ili način da se izračuna koliku bi voltažu trebao procesor na određenom clocku..npr.2,8ghz na 4,0ghz itd..dakle radi se čisto o nekom izračunu..bez da se testira (jer nemam na čemu) no interesira me..čisto onako..informativno..
|
To ti zna samo Procesor:D
|
Kvragu..hm, zna možda tko kolika bi bila potrebna voltaža za Northwood B 533 BUS s478 1.525 Vcore - 2,8@4,0Ghz
Interesira me bi li mu bilo dosta 1,7 |
Probaj, pa ces vidjet... :)
|
Nema tu nikakve formule...
|
tesko da ces tog northwooda navuci na 4ghz...
|
ako pređer 3.3ghz budi sretan...
imao sam jednoga takvog i max mu je bio 3.2ghz sa 1.7v |
Citiraj:
|
Di ima peltiera za kupit? :)
|
Neki dan na newsima je bio jedan! Inace, ne znam gdje bi ga nasao u Hrvatsko po trgovinama.
|
sto je taj peltier??
|
Citiraj:
Znam lika koji isti moj drži na 4,15Ghz s vodenim, tako da ima nade. Ja sam svog s Zalmanom držao na 3,5Ghz..možda dogura bar do 3,8..oh wel..bumo vidjeli..ovako napamet nemogu ništa.. |
Citiraj:
|
Moj Northie D1 radi sa 2.8 GHz na 3.6 GHz uz 1.6V.
Ako imaš D1,možda bi uspio nategnuti 3.8 GHz sa 1.7V ali za 4 GHz trebaš imati über hlađenje i 1.75-1.8VČesto sam spominjao kako je to preveliki napon za Northwooda i onda brzo odapne. |
ja ću odma reć da taj northwood nema šanse ni sa -100 na 4GHZ.
Jedino ako je "ES" |
Citiraj:
Rev D1 je kao i ovi: http://www.ocinside.de/go_d.html?htt...database_e.cgi a ima i boljih: http://www.xtremesystems.org/forums/...Northwood+4GHz |
znam ja zato, bez brige ti budi ;)
Onakvih čipova je 100 na svijetu i to vjerovatno 90 u americi. Tako da ne očekiva tolko od toga proca, ali ako uspije skidam kapu. |
Ma nisam ja rekao da sigurno ide na 4GHz! Samo sam istaknuo da ih je dosta rev D1 koji mogu potegnuti na taj takt. Da su svi zavrsili u SAD ne bih rekao, samo je tamo vise ljudi bilo spremno spaliti proc samo da vide 4GHz!
Ja sam siguran da samo u ZG postoje deseci ovakvih proceva s rev D1 i M0 koji se vrte u nekim office kompovima u kojima ekipa samo tipka u Wordu i surfa netom a da nisu ni svjesni toga : suicide |
Citiraj:
Oglas: mijenjam svoj Northwood D1 za M0 Northwood. Odlično radi u Wordu, slova se brže tipkaju! :D |
a evo ovaj moj jednostavno neće da primi voltažu veču od 1.675
A testira sam s drugim i ide do 1.9. :D Sad kako natjerat ovog mog na 1.9 ne znam a zato ga ni nemogu više OCati |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:32. |