![]() |
Prava prilika???
Gledam ja malo ve-milov cjenik i nesto mi zapne za oko.
21037 DDR 1GB PC3200 (400MHz), CL2, SuperTalent 753,10kn Znate i sami da se moduli od 1GB sa CAS2 latencijom tesko mogu naći po cijeni ispod soma kuna, pa mi se ovo stvarno čini kao Best Buy. A sjećam se da je ta ista memorija prije 2 tjedna koštala 950kn. Sad me zanima dali netko od vas ima iskustva s ovom memorijom... Inače, čitao sam u PC chipu za tu memoriju da je veoma stabilna, ali da je loš OC - do 405MHz na cas2 i do 430 na cas2,5. Ali ja inače ne vjerujem puno tim časopisima, pa bi htio čuti vaša iskustva. Jos jedno pitanje: Koje memorijske postavke daju najbolje performanse (npr. za Opteron 144 i 9NPA+Ultra) 1. CAS2 @ 400MHZ ili 2. CAS2.5 @ 425MHz ili 3. CAS3 @ 430 i više MHz |
Latencije ne igraju nikakvu ulogu u praksi, samo u sintetičkim benchmarcima. Bolje uzmi onu CL3 sa Samsungovim UCCC čipovima koja je jeftinija i puno bolje se kloka.
|
CAS3 i nafrlji 500mhz.
|
go for CL3
|
|
ili kad već gledaš ve-mulj uzmi samsungovu ST memoriju, košta nekih 650kn.
Na njima je najbjerovatnije da ćeš naći UCCC čipove. |
Citiraj:
|
Navodno taj SuperTaljent CL3 nema više UCCC.
Imale su ga samo prve serije-tako sam barem ja čuo. |
Stvarno sam sam sebi dosadan...:(
PQI neke serije od 1GB DDR400 imaju isto SAMSUNG UCCC chipove na sebi...Ka tome, memorija na sebi nema HS, te se moze i uvjeriti koji su chipovi gore.Zar nije to bas super :rolleyes: A prava pogodnost je cijena-oko 545kn u Diskont24 (al tamo nemres vidjet memu da oces), kvark po 558kn, a Links (mos vidjet memu) 615kn |
vucko - bi to radilo dobro kao da imam jos 1 st stick u dc-u?
Cijena mi je malo sumnjiva... |
Na pravoj ploci bi trebalo šljakat sve super :D
Ha cijena, odi pa vidi u dućan...ako je UCCC super, ako ne, peh... |
Citiraj:
ako se ne varam ti spominješ Supertalent CL3 memu koja i nema toliko često UCCC čipove, dok samsung ST ima dosta češće jer to je ipak Njegova mema i njegovi čipovi, pa šta će sad izmišljat toplu vodu. : hello2 : |
Budem ipak probao ovu iz ve-mila. Ako ne bude uccc - mogu je vratiti, zar ne? (u roku od koliko?, i ako se ne vidi da je korištena)
|
U roku od 8 dana imaš pravo vratiti, i nema veze jesi koristio, samo da nisi napravio neka teža oštećenja :D
|
Citiraj:
znači ne dizati voltažu preko 2.9:D |
po meni je best buy crucial balistix u linksu ispod soma kuna 2x512.nevjerojatno kolko se daju bolesno clockat
|
Ne mozes je vratit, barem ne da ti vrate novce,a i sa zamjenom ne bi bas islo lako.
Citiraj:
|
Citiraj:
Mema na koju mislimo ima Samsungove čipove (ili je imala), al na HS-u piše SuperTalent. |
imaš u ADM-u ST 500MHZ 1gb, tu ti je garant UCCC.
|
u ve-milu mozes vratit u roku 7-8 dana, samo kazes da ti nije ram kompatibilan s maticnom....ali nemozes pare dobit nazad, nego si uzmes drugo memoriju ili nesto drugo...
|
Citiraj:
|
Da nebude više zabune, to je ona sa shifrom 1021 :p
hm, onda moram naci nesto jos da se osiguram :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:40. |