![]() |
Problemi sa Nerom i Pržilicom
Nedavno sam metnuo CD pržilicu u komp i instaliro nero al mi nero ne prepoznaje pržilicu. U device manageru je seve ok. Nero samo prepozna za koje formate je al brzinu i ime i sve ostalo NE. Nero mi prži al na CD-u nema ništa. Molim pomoć!:confused:
|
Instaliraj noviju verziju Nera...: hello2 :
|
Mislim da nije problem u verziji Nera, osim ako nemaš verziju od prije 5-6 godina.
|
Da nisi slučajno odabrao gore image recorder?
|
Pokusaj stavit aspii drajvere, ak imas stariji OS mozda proradi.
|
..ipak probaj noviju verziju jer ako si probao sa 5.5 verzijom ili starijom onda je moguće da trebaš noviju.....
|
Citiraj:
|
koju przu imaš? i koji nero????
i koji OS? |
ma stavio je image recorder , to je tipicni problem kad se to stavi .. nemres mjenjat brzinu ..
|
Citiraj:
|
Da, image recorder je gore al ja drugo ništa ne mogu odabrat. Prije mi je bilo ponuđeno ime pržilice al sad više tog nema. Gore je samo image recorder???
|
A da nije namjesteno za przenje dvd-a
|
Jel uopće imaš DVD uređaj u My Computeru ili Device Manageru?
|
instaliraj novi nero!!
jučer je to riješilo problem prijatelju :D zamilsite, moja pržilica u mene ne radi, u njega radi koja logika?? |
@stipe_k
Hoćeš još jedan čudni primjer: frend nabavio Plexa. U njegovom kompu led-ica na plexu gori dok je komp uključen bez obzira ima li ili nema medija u njemu. Na kompu od njegovog sina šljaka normalno. |
možda si odabrao dvd prženje pa ti je image jedina mogucnost? (posto nemas dvd przilicu kolko sam shvatio jel)
|
jebo ledicu coconut :D
dakle, definitvno novi nero ako ti je problem poslat ću ti ga a onda ako ne bude radilo sve ostalo provaj D: |
svejedno je jel CD/DVD. uvijek je isto. Imam samo image. Imam Nero 6. Probat ću sa 7-icom al nisam siguran jel uopće ne prepoznaje pržilicu a u windowsima mogu normalno pržit.
|
Imala sam sličan problem sa tim image shitom, sad mi ispod monitora stoji ceduljica za pomoć. ---> Probaj naći "source drive" opciju, te "destination drive" opciju. Moraju ti obadve biti "Nec blablabla" (tj. ime pržilice), dok u "destination drive" opciji još stoji i "(CD-R/RW)" kraj imena pržilice!
ILI - nemoj koristit Nero Start Smart nego idi baš u Start>Programs>Nero, pa izaberi Nero Burning Rom, možda zaobiđeš kuju :D |
@ladybug:
u r sick Ti si ko moja prijateljica ,odnosno 2.Ko napušene su.Funny |
stavi verziju 6.6.0.8. :D
ta sigurno radi |
Citiraj:
|
Ej a da tebi ne radi konflikt master i slave.
Imao sam primjere kad sam dva roma stavio na master ili na slejv i ušli su u windoze očitali se čak i radili nekoliko dana su tek počeli bugovi čak i kompjuter se smrzavao, a dvd pržilica je bila u my computeru |
hebo mene pas ak sam ja di vidio koja je prza u pitanju!:cool: KOJA PRZA???: bonker2
kad skuzis koja je, potrazi help na njihovoj strani(mozda su nekaj napisali u novoj firmware reviziji za klanje sa meticnjacama), probaj po forumima naci jel se ta prza i tvoja maticna ne slazu bas. nisi nit napiso koja maticna. jednostavno zamjeni przu, u slucaju da ju neznas fleshat! ak znas, fleshaj firmware. ak to ne pomogne isprobaj kod nekog drugog. nekaj ti fakat ne valja ak ti NERO ne prepoznaje przu! pozz! |
Jel imaš još kakvu optiku u kompu? Ako imaš, jesu ti jumperi dobro stavljeni? Na jednom mora biti jumper na Master, a na drugoj na Slave.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ajd deinstaliraj Neru, resetiraj komp, otvori registry editor, traži unose "nero" i "ahead" (bez navodnika) i briši sve. Nakon toga opet restart, još jednom pretraži i obriši pa instaliraj Neru. Možeš još probat deinstalirat pržu u Device Mangeru, iskopčat, upalit komp dok nema prže, ugasit, spojit pržu, opet upalit i pričekat da instalira.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:38. |