PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Neuspjeli Bios flash (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=38101)

Archie69 24.04.2006. 15:50

Neuspjeli Bios flash

što učiniti sad? probao vaditi bateriju ali ništa...najveći problem je što se bios čip ne može skinuti sa ploče...ne nalazi se u ležištu već je zalemljen za ploču...jel bi prošlo kao reklamacija pošto je pod garancijom, tipa radilo i odjednom ostao bez slike?

Facelessone 24.04.2006. 16:02

pitaj raka mozda on moze nekej napravit...

atha 24.04.2006. 16:11

1. bubba radi sa chipovima.

2. ako je plocha pod garancijom, odnesi na servis,
reci shto je bilo, vjerujem da che ti to dechki napraviti bez problema.

dDario 24.04.2006. 17:00

IMHO, nema šanse da to prođe pod garanciju na finjaka. Objasnit im u dućanu da si flashao bios vlastite produkcije ...isto ko da si odvalio šarafencigerom po ploči pa sad jel bi moglo to pod garanciju... Zaboravi garanciju, prvo probat sa disketom, Bubbu kontaktirat, google. A zadnja opcija bi bila dat pod garanciju "kao" neće upalit. Meni se jednom ista stvar desila (ASUS ploča i uber BIOS) i nije htjela upalit, odnio u servis, reko ne pali i prošla je pod garanciju. Ali... ako te skuže gubiš garanciju skroz, pa je to po meni zadnja opcija.

Bubba 24.04.2006. 17:19

Citiraj:

Autor dDario
IMHO, nema šanse da to prođe pod garanciju na finjaka. Objasnit im u dućanu da si flashao bios vlastite produkcije ...

Pa nije nigdje napisao da je BIOS vlastite produkcije ili sam ja propustio nesto? U svakom slucaju, garanciju mu moraju priznati u svakom slucaju (ako je flashao BIOS po PS-u, a i ako nije, otkud to oni mogu znati, tim vise sto je chip zalemljen; BTW, ovakve kretenarije sam vidjao samo po rijetkim Gigabyteovim plocama, to vise nitko ne radi...), ali s nasim lop^H^H^H... trgovcima, jel, najbolje se praviti Ivo Sanader i neimati pojma o icemu.

Pomo 24.04.2006. 17:34

Citiraj:

Autor Bubba
Pa nije nigdje napisao da je BIOS vlastite produkcije ili sam ja propustio nesto?

Pročitaj prvih 5 postova by Archie69 i sve će ti biti jasno...

dDario 24.04.2006. 17:45

Ma nemora bit. Ja sam preletio prvi post, pa sam odma povezao, my bed...

Ali čim u servisu znaju da se neko razumije malo bolje u kompove, SVE im je sumnjivo i počnu spike.. jesi ovo, jesi ono.. da da sigurno si tako nešto zah*bo. Tak da im u servisu uopće nema smisla nešto objašnjavat.

Pomo 24.04.2006. 17:49

Dobro si povezao, Archie ima još jedan topik sa istim problemom, i jedan topik gdje blagonaklono ispituje kako modat bios...

acer 24.04.2006. 18:02

Citiraj:

Autor atha
1. bubba radi sa chipovima.

2. ako je plocha pod garancijom, odnesi na servis,
reci shto je bilo, vjerujem da che ti to dechki napraviti bez problema.

Ovisi gdje je kupio.

P.S Daj Atha nabavi više tipkovnicu sa HR znakovima: goood :

joolka 24.04.2006. 19:32

...ma sta oni znaju jel si ti flesha bios ili nisi,reci da ploca jednostavno nece da se pali i gotovo,ako imas garanciju nek se oni je*u s tim,ti se pravi gljup,pretpostavljam da je ve-mil u pitanju...

alimilano 24.04.2006. 19:42

Citiraj:

Autor joolka
...ma sta oni znaju jel si ti flesha bios ili nisi,reci da ploca jednostavno nece da se pali i gotovo,ako imas garanciju nek se oni je*u s tim,ti se pravi gljup,pretpostavljam da je ve-mil u pitanju...

...i ja smatram da ti je ovo najbolje rješenje...i velika je vjerovatnost da ćeš dobit novu ploču.....

Codiac 24.04.2006. 19:44

Nego vidim da ste svi pristojni pa da ja pitam Archie69 po cemu si ti tako poseban da trebas imati TRI (3) topica sa istom tematikom? ? ?

Mislim nekuzim tek si dosao tu na forum (da pogodim nisi ni procitao pravila) i uletavas sa tri topica sa istom tematikom.....

Ako je malo bolji servis sumnjam da ce ti to proci a cuj uvjek se moze naci serviser kojem se nece dati mozgati ...

Pomo 24.04.2006. 21:05

Ma Arči je zakon, 5 postova=5 topica : stoopid

Archie69 24.04.2006. 23:27

Evo da i ja se javim...uspio sam sve sam riješiti...ne treba se zezati s tim modifikacijama biosa, a cuj pokusao sam...jednostavno sam napravio bootabilnu disketu koja dize sistem od win98 i pritom kroz autoexec.bat sama pokrece program za fleshanje biosa...uglavno sve je sada ok...sorry na silnim postovima ali i dalje me zanima kako da opciju Voltage Control napravim vidljivom pa ako netko ima boljih iskustava oko modanja biosa, bio bi mu zahvalan ako bi mi mogao napraviti tu uslugu modanja...

Codiac 25.04.2006. 12:49

ctrl f1 mozda ?

Archie69 25.04.2006. 16:48

nema ni kad pritisnem crtl + f1...pojave se dodatne mogucnosti ali voltage control ne...kad ucitam bios u modbin-u ima ta mogucnost povecavanja napona ali je stavljena pod hidden...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:02.