![]() |
754MoBo do 400kn
koja s.754 poca bi bila najbolja do recimo 400kn. Imam VRLO limitiran budget, i mislim uzet sempron palermo 2800+, i probat ga drzat na 8*300=2,4GHz... imam Cooltek CT8C-48CU, drzao mi je Bartona 2500@2.2GHz(1,725V) ispod 50°C u max loadu... pa mislim da bi mogao i ovog sempronica drzat na normalnim temperaturama.
Dakle koja s.754 maticna, solidan clocker, do NATEGNUTO 450kn... vise stvarno nemam ako dam 500 za semprona. Hvala |
e, da, sta mislite o Albatron K8X250 (nf3 250GB), ne uspjevam previse proguglat... vidio sam lika da drzi venice na njoj na 9*267... Jel bi isla ova? Zaboravio sam napomenuti da ne bih epoxicu ako bas ne moram. Imao sam 8rda3i, crkle mi dvije (FF death)... a godina garancije... : nono : uh. Ova albatronka mi se svidja zbog 3 godine garancije :cool:
|
Gigabyte K8NS...
|
Probaj nabavit Epox kda3+ novije revizije - super clocker
|
Citiraj:
a vidi moj drugi post : boxers : Epoxice su mi dvije crkle... zelim garanciju, a godina je... jednostavno premalo. Osim toga, ova dodje preko 800kn. Ja imam sve skupa toliko (za proc i maticnu ;) Zasad nista nije ni blizu ove 8kns-ice... |
evo stiglo je konacno
Poslusah Mailmana, i naravno, nisam pogrijesio. Uzeo sam Gigabyte K8NS, te Sempron Palermo 2800+. Evo prvo vrcenje Prime-a je na 2,4GHz (301*8), vec sat vremena bez problema... Probat cu se dokopat neke bolje memorije, pa ga dignut jos, cini mi se da bi mogao... sa primeom na torture test, 30°C nikako ne prelazi. Idle 22 |
Koju memu imas? Ne moze ti mema bit limitirajuci faktor ak je DDR400. Stavis djelitelj i bok.
|
ma memorija jest limitator... evo sad sam stavio na 313*8 (2504 MHz), radi full stabilno kolko vidim (prime se vrti u pozadini), al memorija mi je trenutno Infineonka DDR333, drzim je na 2/1,33 (209MHz). Je ona dobra... al bi volio neku malo bolju. Probat cu stavit 2/1 djelitelj pa dignit voltazu i probat na 330*8 :)
|
...super rezultat,i mene je gigabyte iznenadio sa ovim low budget plocama,brze,stabilne i odlicni overclockeri... :)
|
ah...koliko bi tek moj 3000+ sa mojom k8ns isao :) hm...eh sada sam se i ja odlucio malo igrati ali sa BOX coolerom...pa da vidimo...
|
Citiraj:
ja sam sa 3000+ dosao do 9x236=2124mhz bez dizanja voltaze....mema mi je 2/2 tj sada na 472mhz....budem probao na 2/1...ali zanimaju me cas,ras,tas,blas...:rolleyes: sto ti je tu tocno????? daj mi sve napisi kaj pise!!! thanx |
pa....
cas= 3.0 ras to cas 3 ras precharge 3 tras 8 trc 11 dram idle 16 cr 2 Voltaza je na +10% (1,55V), te memorije na +0.2V (2,75V). Napon chipseta ne moze se mijenjati, no nije ni potrebno za ovu frekvenciju... Najbitnije ti je stavit devider na memoriju ispocetka da vidis dokud ide sam procesor... pa onda nju probaj dizat. |
nije mi jasno kako ti mozes sa 2800+ i istom maticnom,napraviti 2505MHz (8 x 313,a ja mogu max 9*240 i memorija mi je na 480mhz...inace jedino je memorija kod nas razlicita..a i procesor...nije valjda da taj tvoj ide bolje od mojeg 3000+...
inace probao sam metnuti i memoriju na 2/1 ali svejedno...ne ide vise od 244 max!!!! voltazu probao i na +10 a i memu na +2..nista ne pomaze...hladanjak mi je BOX iz semprona...ali mislim da nije problem u njemu jer temp ne prolazi na full nikada preko 35C hm...jedino...napon mozda ne sljaka kako treba ili????? |
@FRipper: Probaj stavit AGP lock na 67MHz pa onda dizat FSB,meni K8N nije išla preko 240 i dok sam stavio na 67 išla je bez problema 300!! :)
|
Najprije spusti multi proca i dizi FSB dok ne nadjes max FSB ploce, a onda probaj dalje dizati proc...
|
Sempron 3000+ bi trebao imati c'n'q...spusti množitelj i diži "fsb"; tako ćeš vidjeti što te ograničava, cpu ili matična...
|
na 8x ide isto...budem probao sa 7x ili manje...mada mislim da svejedno nece ici vise....
hm. agp 67??? nece li mi to nesto unistiti...jel smie biti uopce 67??? |
Citiraj:
|
@FRipper: ne znam stvarno... probaj ovaj 1MHz za AGP...
meni jedino jako fali voltaza chipseta... cini mi se da bi mrvicu vise dalo dosta bolje rezultate. I da... ima jedna stvar sa ovim mojim clockom. Cim je FSB preko 200, rijetko, ali sigurno, ne prodje boot. Stane na "Detecting IDE Drives". Hladni reboot rjesava. Ali na fsb 313MHz prime se vrtio 15ak sati... pa valjda bi boot trebao proci? Sad ga drzim na 300Mhz, al isto, nista rjedje, se javlja problem. |
Citiraj:
yep, ista stvar i kod mene... |
Citiraj:
ehh... da bar mogu iskljuciti IDE autodetection u potpunosti... : pirate : |
...meni stane na "Detecting IDE Drives" jedino kad stavim htt na 2 !!!
|
Citiraj:
edit: "MBO : Gigabyte K8NSC 939"...to ti se događa na ovoj ploči ili baš na K8NS? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:52. |