![]() |
Overclocking Intel Pentium 4 1.7GHz
Ovako, kao što vidite iz priloženog imam Intel Pentium 4 1.7GHz, 256KB L2 cache i 400Mhz BUS. Memorija PC2100 DDR SDRAM(2.5-3-3-6 @ 133Mhz).
Trenutno je procesor OC na 1.85GHz, dakle na 108 FSB bez podizanje voltaže(koja je btw 1.71V), maksimalni FSB koji mi je bio 112 i da je radio stabilno na 1.9GHz isto bez podizanje voltaže s idle oko 33 Celzijevaca i to sve sa Intelovim hladnjakom koji se dobije uz procesor. Pa sad moje pitanje je koliko bi se to moglo dići još preko 1.9GHz sa podizanjem voltaže i ovim trenutnim hladnjakom? Thx! |
ne vjerujem, to je williamette jezgra, koja ima standardni napon od 1.75V i taj procesor ćeš JAKO malo nagurat...
|
..imam taj proc i svojevremeno sam se zabavljao sa overclockom ..koliko se sjećam max su ga uspjevali dignit na 115 FSB..to je ono što sam vidio po stranim forumima....nije taj proc za overclock......
|
Citiraj:
|
Renesis kak si ti uspio Intel Pentium 4 1600@2350(147*16, 1.55V) (2700 max stabile) ??? Vodeno hlađenje il kaj?
|
moj je nortwood jezgra, sa 1.5V standardnim naponom, northwoodi su daleko bolji za overclock (pogotovo 1.8A koji znaju ići i preko 3ghz)
do 2350 sam ga držao default, jer tako mogu imat max tišinu, ne grije se. na 2700 mu je trebalo 1.875V i grijao se svinjski.... |
imao sam celera 1.7ghz na def votaži je išao na 2.1ghz, a sa 2v i kompom na -15 (na balkonu) temp proca je bila nekih 45c i išao je fino na 2390mhz
|
dugo bi živio sa tih 2V.... a i Celeri obično ide nešto bolje...
uglavnom, suma summarum, Williamette jezgra nije za clock, tih 1900 je na rubu... |
eh... radio je 30min na 2v, onda sam ga prodao, i još uvjek radi :)
|
E kaj misliš za Celeron 2.0GHz? Kolko bi on išo? Bi bio barem bolji od ovog mog?
|
čemu kupovat celerona 2.0 kada za sitne pare nabaviš ako niš drugo 1.8A koji ide na 3ghz...
|
Imam ga ja već, pa sam da ga zamjenim ak se isplati uopće stavljati ga umjesto ovog Pentiuma 1.7 i OC kolko ide s tvorničkim hladnjakom. Misliš da će bolje proći Celeron?
|
Ovaj P4 koji ti imas je najgora serija Pentium procesora uopce... najgora jezgra, najvise se grije, ne da se OC-at gotovo nista i u nekim stvarima je sporiji od P3 Tualatina. Dakle, utopi to govno i nabavi barem Northwooda 1.6A sa 512kB cachea! :beer:
|
ako si zainteresiran dajem ti 100kn za taj proc
|
Dobro za Pentium 4 1.7 smo sve riješili(loš je za OC), ali vas pitam kaj bi se kaj dalo sa Celeronom 2.0GHz? Star je oko godinu dana(400MHz BUS, 256KB L2 Cache, napon neznam) , kolko bi se njega dalo nafutrat s tvorničkim coolerom?:confused: : stoopid
|
na 133mhz fsb bez problema, ako je dobra serija vjerovatno i više
|
Bude to bolje neg ovaj pentium kaj sad imam?
|
ne znam... manje če se grijat ali ima duplo manje L2 cachea...
moj prijedlog prodaj oba i kupi neki 1.8 ili jači pentium sa 512kb L2 |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:11. |