![]() |
DFI ak-76 sn+amd 1ghz+win98se problemi !
Bok ljudi !
imam matičnu dfi ak 76 , proc je athlon na 1ghz. Instalirao sam nanovo win98se i pojavio mi se sljedeći problem. Komp se s vremena na vrijeme zamrzne i počne pištati...instalirao sam najnovije Via hyperion drivere, agp miniport driver, ultra dma... flashao bios a problem je i dalje tu. ako netko zna rješenje ili je imao istih problema neka se pls javi. Isti problem je ako instaliram Xp-jce :fuming: |
Re: DFI ak-76 sn+amd 1ghz+win98se problemi !
Citiraj:
|
Citiraj:
Uglavnom-driveri koje sam dobio sa pločom i nikaj drugo. Nije mi se srušila ni jednom. Jedini "pametni" savjet je vratiti sve kak je bilo... |
Re: Re: DFI ak-76 sn+amd 1ghz+win98se problemi !
Citiraj:
:confused: |
Re: Re: DFI ak-76 sn+amd 1ghz+win98se problemi !
Citiraj:
|
Citiraj:
Koji ti je točno chipset? KT neki? Instaliraj samo 4in1 i ništa više. U njemu su ti driveri za AGP, IDE... |
Citiraj:
|
Ja sam se Hyperion drivera riješio tek re-instalom OS-a.
Nemreš bandu izbacit tek tak:( Meni pišti kad npr.stavim mem timinge s kojima neće delat,i slično. Osim toga na CD-u koji dobiješ imaš i neki hardware monitor(Winbond HWmonitor),pa pogledaj kaj ti veli. Probaj reset BIOS-a,sve postavke poslije stavi na "sigurno" Nisi rekao da li si to sad kupio tu ploču ili je imaš od prije??? |
Citiraj:
Sve što sam pokušao ne pomaže...čak sam skinuo 98 i stavio XP ali i kod njih je ista priča. Ako neko ima ideju nek se javi....thanx |
Da li ti je to počelo nakon re-instala OS-a,ili nakon flasha BIOS-a???
Jesi li kaj prčkao po kanti(dodavao ili mjenjao hardware)??? Kaj ti veli HW monitor??? Jesi li probao vratiti BIOS na "sigurne" postavke??? |
Citiraj:
Kanta je radila 2 godine OK...sa 98se gore. (ali i tim driverima ili patchom koji je bio gore a zaboravio sam što jer je to bilo prije 2 god) Ništa od hardwarea nije mjenjano ! Bios nisam probao vratiti na failsafe defaults....probat ću ali sumanjam da pomaže. Testiranje je pokazalo da se obično smrzne kad slušam mp3-ce, gledam neki video format ili pokrenem igru. Možda netko iz ovoga izvuče kakav zaključak !! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:39. |