PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   zamućena slika na monitoru (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=37316)

bacyc 11.04.2006. 13:03

zamućena slika na monitoru

monitor je smsung syncmaster 957df, star je 2-3 godine

u zadnje vrijeme sam primjetio da je slika na lijevoj strani zamućena (primjeti se kod čitanja teksta). probao sam sve opcije s geometrijom i sličnim, degauss, ali ništa mu ne pomaže. jel netko zna šta je problem?

Cezar 2 11.04.2006. 13:46

može bit do grafičke ili do ekrana.do ekrana da je sumnjam.probaj instalirat nove drivere za grafičku.meni se to znalo događat jer sam previše digo memoriju na grafi pa me dan danas prca u igrama

pava 11.04.2006. 14:05

Ako se zamucenje pojaca kad povecas kotrast onda je ekran, to mozes malo podesiti namjestajuci fokus ali to je obicno znak da je ekran dao svoje.

bacyc 11.04.2006. 14:11

Citiraj:

Autor pava
Ako se zamucenje pojaca kad povecas kotrast onda je ekran, to mozes malo podesiti namjestajuci fokus ali to je obicno znak da je ekran dao svoje.

upravo je to. probao sam i fokus namještati al me samo zabole oči i ne napravim ništa.

jel znaš možda šta je otišlo u monitoru i jel se to da zamjeniti?

pava 11.04.2006. 14:15

To ti je ekran, nemas sta razmisljati mozda da ti ga netko proba "napucati" ali i to ce ti raditi 2-3 mjeseca ako, mozes ga bacit.

TomG 11.04.2006. 15:14

probaj powechati refresh ,stawi na hz koliko možeš i trebalo bi biti oštrije ...probaj...

pava 11.04.2006. 16:09

Citiraj:

Autor Tomy0001
probaj powechati refresh ,stawi na hz koliko možeš i trebalo bi biti oštrije ...probaj...

Ma nema to veze sa refreshom to odlazi ekran i bok, nema pomoci.

TomG 11.04.2006. 16:19

Citiraj:

Autor pava
Ma nema to veze sa refreshom to odlazi ekran i bok, nema pomoci.

Neka chowjek proba ,ništa ga nekošta...a ti se dalje probaj ogrebati za nešto"pokwareno",za sitne pare...:p

LorD ClockaN 11.04.2006. 16:45

Ako je samo sa jedne strane ekrana... Da li imaš neki izvor magnetskog zrarčenja (zvučnik...) sa te strane monitora?

pava 11.04.2006. 16:47

Citiraj:

Autor Tomy0001
Neka chowjek proba ,ništa ga nekošta...a ti se dalje probaj ogrebati za nešto"pokwareno",za sitne pare...:p

slucajno radim u rtv servisu kroz kojeg prodje svaki dan 7-8 televizora i monitora i znam kako izgleda kada odlazi ekran, nebi se javljao da neznam ili nisam siguran.

TomG 11.04.2006. 16:48

Citiraj:

Autor LorD ClockaN
Ako je samo sa jedne strane ekrana... Da li imaš neki izvor magnetskog zrarčenja (zvučnik...) sa te strane monitora?

da to sham isto shkonthao sada...dobroo kaže lord...

pava 11.04.2006. 16:50

Citiraj:

Autor LorD ClockaN

Nije to, onda bi mu se promijenile boje, to se lako rjesava.

bacyc 11.04.2006. 17:23

nemam zvučnik, i na to sam jako pazio. neznam jel to ima veze, al nekih 100m od kuće je vipov odašiljač

pava 11.04.2006. 17:30

nema ti to veze

-=_GTI_=- 11.04.2006. 17:38

ey...ewo uglawnom i meni je slika mutna onak...ne jako al zabole oci nakon nekog wremena...inace monitor je belinea 19" star 6 godina, na izdisaju je... mislim da nema spasa za to... pozzz

Buger 11.04.2006. 17:43

meni je slika bila ljubičasto-zelena, no imao je garanciju tako da su ga u ve-milu popravili za 2tjedna

pava 11.04.2006. 17:49

Citiraj:

Autor -=_GTI_=-
ey...ewo uglawnom i meni je slika mutna onak...ne jako al zabole oci nakon nekog wremena...inace monitor je belinea 19" star 6 godina, na izdisaju je... mislim da nema spasa za to... pozzz

Ma velim ti mozes malo fokus nastimat (obicno je na visokonaponskom trafu najlakse ti ga je prepoznati po zici koja ide na pozadinu stakla ekrana) moze ti se desiti da je slika oke nekih mjesec dana ali ce se vratiti na staro i vjerojatno ce biti jos gore, ima jos neka fora kad okrenes monitor na ekran
pa kao ta cadja izgori ali to neznam dal radi.

pava 11.04.2006. 17:52

Citiraj:

Autor blablu
meni je slika bila ljubičasto-zelena, no imao je garanciju tako da su ga u ve-milu popravili za 2tjedna

To isto u vecini slucejava nevalja ekran.

Tooma 11.04.2006. 19:29

Citiraj:

Autor pava
slucajno radim u rtv servisu kroz kojeg prodje svaki dan 7-8 televizora i monitora i znam kako izgleda kada odlazi ekran, nebi se javljao da neznam ili nisam siguran.

kako mislis da radis slucajno :confused:

pava 11.04.2006. 21:27

Citiraj:

Autor Tooma
kako mislis da radis slucajno :confused:

Pa i nije bas nesto previse slucajno, nemam pojima to se valjda tako kaze,
ili slucajno znam jer radim u rtv servisu, bit ce da je ovo drugo ipak...
zayeb.

BrunoZG 11.04.2006. 21:44

Slucajno sam i ja radio sa televizorima (ne monitorima)
I nikad nije bio problem ekrana zamučenost sa jedne strane.

Kvarovi ekrana su se najcesce manifestirali:

1) rikno je ili oslabio jedan od topova (tada boje ne valjaju jel fali il je oslabila jedna od osnovnih boja (R G ili B)

2) Kod prevelikog osvjetljenja slika odlazi u negativ

3) Opcenit dojam nekontrasne slike i manjak fokusa

I to se u pravilu nije desavalo kod dobrano upotrebljavanih ekrana (7 i više godina ) prije više nego manje.

A tvoj opis zamučenosti je relativan.. treba malo detaljnije opisat. Ak je zamučeno u smislu da je taj dio pofarban onda moze bit i demagletizacija al tad najvjerojatnije ne bi bilo samo na jednoj strani ekrana)

Ako je kako pise a pise da je zamuceno i da boje odgovaraju sumnjam da je ekran pogotovo sto je samo star 3 godine,

alimilano 11.04.2006. 21:46

...slažem se s Pavom..otišao ekran..imam jedan takav monitor ..ikoristim ga samo u nuždi

JC Denton 11.04.2006. 21:53

Pogledaj malo konvergenciju sa Nokia Monnitor Testom... ista stvar je odjednom pocela mucit moj 957MB, samo sto je problem samo uz gornji rub, tamo gdje je naziv prozora kad je maksimiziran i nazivi menija. A problem je u konvergenciji..jednostavno se sjebala..........

pava 11.04.2006. 22:08

Citiraj:

Autor BrunoZG
Slucajno sam i ja radio sa televizorima (ne monitorima)
I nikad nije bio problem ekrana zamučenost sa jedne strane.

Kvarovi ekrana su se najcesce manifestirali:

1) rikno je ili oslabio jedan od topova (tada boje ne valjaju jel fali il je oslabila jedna od osnovnih boja (R G ili B)

2) Kod prevelikog osvjetljenja slika odlazi u negativ

3) Opcenit dojam nekontrasne slike i manjak fokusa

I to se u pravilu nije desavalo kod dobrano upotrebljavanih ekrana (7 i više godina ) prije više nego manje.

A tvoj opis zamučenosti je relativan.. treba malo detaljnije opisat. Ak je zamučeno u smislu da je taj dio pofarban onda moze bit i demagletizacija al tad najvjerojatnije ne bi bilo samo na jednoj strani ekrana)

Ako je kako pise a pise da je zamuceno i da boje odgovaraju sumnjam da je ekran pogotovo sto je samo star 3 godine,

Evo ja bas imam na servisu Philipsa starog dve godine kojem je zamucena slika i nevalja ekran, nemogu vjerovat da moram ovo pravdat, inace novi ekrani se rade tako da ne traju duze od cetri godine to najvise vrjedi za sony (samo noviji modeli, stariji su vjecni) a zamucenost slike vecinom nastaje zbog pretankog "premaza" (potrosio se) u kojeg udaraju elektroni i pretvaraju se u fotone taj sloj je nekad bio puno deblji. Pitat cu jos sutra sefa sve o tome pa cete dobiti FUL REPORT.

pava 11.04.2006. 22:19

@Bruno u kojem servisu si radio?

BrunoZG 11.04.2006. 22:27

moguće da se sad i to pokvarilo ili da se sedi o nekim serijama .

Al vjerujem da je na tom philipsu to na cjelom ekranu problem a ne na jednoj strani. (reko sam da mu fali preciznijeg opisa)

Davno je to bilo dok sam ja cacko po televizorima.

Citiraj:

Autor pava
Evo ja bas imam na servisu Philipsa starog dve godine kojem je zamucena slika i nevalja ekran

pava 11.04.2006. 22:35

Ma ne, to je bas negdje vise negdje manje zamuceno, nema pravila, valjda se sloj ne trosi svugdje jednako

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:56.