![]() |
zamućena slika na monitoru
monitor je smsung syncmaster 957df, star je 2-3 godine
u zadnje vrijeme sam primjetio da je slika na lijevoj strani zamućena (primjeti se kod čitanja teksta). probao sam sve opcije s geometrijom i sličnim, degauss, ali ništa mu ne pomaže. jel netko zna šta je problem? |
može bit do grafičke ili do ekrana.do ekrana da je sumnjam.probaj instalirat nove drivere za grafičku.meni se to znalo događat jer sam previše digo memoriju na grafi pa me dan danas prca u igrama
|
Ako se zamucenje pojaca kad povecas kotrast onda je ekran, to mozes malo podesiti namjestajuci fokus ali to je obicno znak da je ekran dao svoje.
|
Citiraj:
upravo je to. probao sam i fokus namještati al me samo zabole oči i ne napravim ništa. jel znaš možda šta je otišlo u monitoru i jel se to da zamjeniti? |
To ti je ekran, nemas sta razmisljati mozda da ti ga netko proba "napucati" ali i to ce ti raditi 2-3 mjeseca ako, mozes ga bacit.
|
probaj powechati refresh ,stawi na hz koliko možeš i trebalo bi biti oštrije ...probaj...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ako je samo sa jedne strane ekrana... Da li imaš neki izvor magnetskog zrarčenja (zvučnik...) sa te strane monitora?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
nemam zvučnik, i na to sam jako pazio. neznam jel to ima veze, al nekih 100m od kuće je vipov odašiljač
|
nema ti to veze
|
ey...ewo uglawnom i meni je slika mutna onak...ne jako al zabole oci nakon nekog wremena...inace monitor je belinea 19" star 6 godina, na izdisaju je... mislim da nema spasa za to... pozzz
|
meni je slika bila ljubičasto-zelena, no imao je garanciju tako da su ga u ve-milu popravili za 2tjedna
|
Citiraj:
pa kao ta cadja izgori ali to neznam dal radi. |
Citiraj:
|
Citiraj:
kako mislis da radis slucajno :confused: |
Citiraj:
ili slucajno znam jer radim u rtv servisu, bit ce da je ovo drugo ipak... zayeb. |
Slucajno sam i ja radio sa televizorima (ne monitorima)
I nikad nije bio problem ekrana zamučenost sa jedne strane. Kvarovi ekrana su se najcesce manifestirali: 1) rikno je ili oslabio jedan od topova (tada boje ne valjaju jel fali il je oslabila jedna od osnovnih boja (R G ili B) 2) Kod prevelikog osvjetljenja slika odlazi u negativ 3) Opcenit dojam nekontrasne slike i manjak fokusa I to se u pravilu nije desavalo kod dobrano upotrebljavanih ekrana (7 i više godina ) prije više nego manje. A tvoj opis zamučenosti je relativan.. treba malo detaljnije opisat. Ak je zamučeno u smislu da je taj dio pofarban onda moze bit i demagletizacija al tad najvjerojatnije ne bi bilo samo na jednoj strani ekrana) Ako je kako pise a pise da je zamuceno i da boje odgovaraju sumnjam da je ekran pogotovo sto je samo star 3 godine, |
...slažem se s Pavom..otišao ekran..imam jedan takav monitor ..ikoristim ga samo u nuždi
|
Pogledaj malo konvergenciju sa Nokia Monnitor Testom... ista stvar je odjednom pocela mucit moj 957MB, samo sto je problem samo uz gornji rub, tamo gdje je naziv prozora kad je maksimiziran i nazivi menija. A problem je u konvergenciji..jednostavno se sjebala..........
|
Citiraj:
|
@Bruno u kojem servisu si radio?
|
moguće da se sad i to pokvarilo ili da se sedi o nekim serijama .
Al vjerujem da je na tom philipsu to na cjelom ekranu problem a ne na jednoj strani. (reko sam da mu fali preciznijeg opisa) Davno je to bilo dok sam ja cacko po televizorima. Citiraj:
|
Ma ne, to je bas negdje vise negdje manje zamuceno, nema pravila, valjda se sloj ne trosi svugdje jednako
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:56. |