![]() |
Problem sa kloniranjem Win. XP Pro. sa PATA diska na SATA disk
Imam HD WD 15Gb [Pata] i na njemu Win XP Pro. i sada sam ugradio
HD WD 160Gb [Sata] u istom PC-u . Pokušao sam sa NORTON GHOST 2003 i sa ACRONIS TRUE IMAGE 9,0 klonirati system sa starog [PATA] diska na novi [SATA] disk da ne instaliram sve ispočetka ali to ne valja , system se snimi na novi HD ali kad podignem XP sa novog HD-a sve se zamrzne. Da li je problem što su diskovi različitog sučelja SATA - PATA ili je nešto drugo , molim za pomoć tko je imao ovakav problem i da li se može riješiti jer više sam pop.... I još nešto kad instaliram čistu instalaciju XP-a na novi HD WD160GB Sata i kad nakon F6 traži da učita drivere sa diskete neće da ih učita kao da nisu OK , a snimljeni su na disketu sa CD-a od matične ploče ili sa stranica WESTERN DIGITAL original za Disk . Molim za brzi odgovor i Hvala . __________________ Mlajo |
Koja ploča je u pitanju? Ajd instaliraj SATA drivere na Windowse koji su na PATA disku pa onda sve prebaci na SATA disk.
|
Ploča je ASUS A7V600 kako misliš instaliraj na postojeće Windowse gdje .
|
Uključi SATA kontroler u BIOS-u i trebo bi ti se pojavit onaj New Hardware Wizard ili jednostavno odi u Device Manager, tamo nađi SATA kontroler i instaliraj.
|
Što se tiče svježe instalacije Windowsa:
Yes, you can install Windows XP with one SATA HDD on A7V600. Please first copy the driver from A7V600 support CD \Drivers\VIARAID\DriverDisk\SATA\*.* into root directory of floppy disk. (i.e. root directory of floppy disk should contain \pide and \sata folders, txtsetup.oem and vt6420 files.) Then, boot system by Windows XP installation CD, when the below message show up, press "F6". "Press F6 if you need to install a third party SCSI or RAID driver" Then, press "S" to specify additional device when next screen show up. Put the driver floppy disk you made and press enter to continue. (If the floppy disk is made successfully, the installation program will ask for selecting driver. Please then select "VIA Serial ATA RAID Controller(Windows XP)".) After SATA driver loaded and Windows XP can recognize SATA HDD, you can continue to install Windows XP as usual. (If the driver is selected successfully, but the installation program cannot find your hard drive. Please check whether the hard drive is connected correctly both SATA cable and power cable.) A te drivere možeš i integrirat na instalacijski CD te time izbjeć upotrebu floppyja. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:41. |