![]() |
Matična i rami
Hvala Bogu došlo je vrijeme da i ja stavim moderne rame:D
kupujem sredinom travnja, oko mi je zapelo za ove komponente. Matična: http://www.diskont24.com/products/P0/20155/6 Ram: http://www.diskont24.com/products/P1/26578/8 na ovaj proc http://i2.tinypic.com/sv1fg7.jpg Malo bi cloco proc pa jel valja ta matična? |
Ne bavim se intelom ali nemoj uzimati Asus maticnu na kojoj je na kraju naziva dodana oznaka -X ili SE, kuzis? Asus P4P800 -X... uzmi ili P4P800-E Deluxe ili jos bolje P4C800-E Deluxe...
|
A zašto da ne kupujem te matične, daj razlog! Limit mi je 850Kn za rame i matičnu
|
Ja ti to govorim sa socket A gledista... imaju slabiju opremu, slabije OC mogusnosti i postavke u BIOS-u... radje kupi Epox plocu sa 865PE ili 875 chipsetom nego tu Asus, neces se razocarati jedino neznam gdje ih jos ima za kupiti, gledao sam u ve-milu i linksu i vise ih nema :(
|
Asus ploče za intel su jedne od najboljih,probaj naći P4P800-E Deluxe ili jos bolje P4C800-E Deluxe
|
Citiraj:
ufff te ploče koštaju oko 800kn. Valjda će valjat za prvu ruku?!:) |
ma hoće...
pogledaj i ABIT IS7, nove su oko 500-600kn, a bolje su od ovih asusovih sa X,SE oznakama |
Uzmeš Abit IS7 i 2x256 PQI Turbo DBU
|
Istina, X ima slabiji oc :(
P4P800-X ima sljedeće vcore: 1.5, 1.525 i 1.6 (jedina mana), ima PAT, tajminge memorije itd... Šteta što nema više napone,ali sve ostalo je za 5 :) |
Citiraj:
|
2x256MB nikako...danas bi to bila glupa kupovina.
Njemu je za OC vazno da memorija ide do 400Mhz (jer ima northwood-a koji kad bi isao 1:1 sa memom, znaci 18x200=3,6Ghz a pitanje je dal ce mu tolko proc ici).A danas svaka mema ide i preko 400, one najslabije DDR400 bi isle i do 420Mhz, a to je i previse za njegov proc... |
Nisam znao da mu je fsb 533.Uzmeš si onda neku value select od 512mb.Taj pqi ide na 600mhz bez problema
|
Ljudi pa gledajte FSB je 133Mhz samo što je sad na više zato što je clocan.
|
Misli na bus od Northwooda, on je 533 MHz,a FSB je 133 ;)
|
Ma to je intelovo racunanje FSB-a jer je intelova sabirnica Quad bus! Inace stvarna frekva meme je 266Mhz efektivno... ;)
|
Te -X -SE -E -Deluxe, to su sve iste ploče. Razlike su u opremi i u BIOSu. A za ASUS ima modanih BIOSa za skinut. Ja sam svoju A7N8X-X vozio sa UBER i XMOD2 biosima oko 250FSB, a ploče za intel su im navodno još bolje od ovih za AMD :)
BTW: 512MB@600Mhz nije jače od 1024MB@400Mhz |
Citiraj:
Kod intela je najvaznije, da u OC-u mema pokusa pratit 1:1 proc... Kod northwooda sa FSB-om od "samo" 133Mhz (ili ti quad 533) je banana, al misllim da kad bi mogao smanjiti mnozitelj (a to nemre) i puknut FSB iznad 200-250 onda bi to bila zvijer od proca...;) : sweating Bego2, uzmi si najjeftiniju DDR400 memu od 512MB (ili stik od 1GB ako mozes), latencije takodjer nisu vazne, kod intela tak svejedno... Maticnu? Tu ti nemrem pomoc, Intel ploce nisu moje podrucje ;) |
Citiraj:
|
Bome nisam, a i tražio sam BIOS za ASUS P4P/C ali nema ništa. Izgleda da je to bilo samo za nForce4 ploče. Tak da -X -SE otpadaju što se clockanja tiče.
|
Dosta je 512mb, koji će mi qurac više. Poslije ću nabacit još jednu pa u dual chanell. Onda uzimam ovu GEIL memoriju???
Valjda će ova ploča moć podnest ovaj mali oc, jer ako je mogla ova sadašnja Gigabyte-ica ova će moć više.(bar se nadam) |
Svejedno je koju ćeš uzeti od value select modula,kad su skoro sve iste.Ja bih ili Geil ili Corsair
|
Razlika izmedju p4p800se i deluxe je u zvuku, 7.1 naspram 5.1, ja imam iste OC mogucnosti, iste opcije biosa, i isto mogu navuci 300fsb i napon do neba... tako da SE po meni je sasvim ok...
|
Mislim daj je njemu i max. FSB od 200-250mhz uvrh glave...;)
Kakvih 300 :D Sve je pitanje kolko proc moze ici daleko... |
Citiraj:
I vjeruj mi 1x512 ti je malo.... Mislim 600-700kn te dođe 2x512MB pa radije to uzmi! |
A s čim ću onda platit matičnu, možda sa kukuruzima? Drugi će rami ići dvd tri mjeseca kasnije.:rolleyes: :eek:
|
uzmi asusa P4P800SE jer je bar kod mene provjeren i odlično se kloka a razlika imeđu delux i ove je kao što je navedeno gore u zvuku i fireflayu što ne možeš prenjeti zapis sa kamere a ta kartica te košta danas 100 kuna max a što se tiće klokanja ja sam svog 2.4 prescota digo na 3.42 sa tom ploćom
|
Ta matična košta oko 700-800kn a to je daleko od moga iznosa. Dajte nek netko potvrdni da bar neš valja ova matična.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Check the sig ;) |
a zašto se onda ne strpiš 2-3 mjeseca pa onda kupiš kako treba
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:33. |