![]() |
Paljenje računala
Frend mi ima problem.
Kada pali komp, nekada se zblesira pri loadingu Windowsa, a nekad ispiše "disk boot failure please insert system disk" ili nešto slično. Problem je uoćen još prije par mjeseci, no onda se jedno vrijeme komp normalno palio. Ploča je Asus A8N-E, disk je Maxtorov Diamondmax 10 s-ata 160gb, proc Athlon 64 3000+, grafa 6600GT... Sve kupljeno negdje u 12. mjesecu. Ideje? Unaprijed hvala. |
Jel hlađen taj disk
|
Po disku puše prednji ventilator od kućišta.
|
ja imam 2 diska barakude udaljene 5 cm,i ništa im nije (za sada),nikad nisam volio maxtor,zanči diske je pilio kod butanja pa onda neko vrijeme nije pa sad opet pili,da nije bilo ljeto kad je pilio??,neki put hladan zna probleme raditi.
|
Ma sve je kupljeno prije nekoliko mjeseci tak da nije moglo biti ljeto. :) Malo je disk (?) zezao, pa se nekako stanje popravilo pa sad opet zeza. Malo hoće ući u Windowse, malo neće - ono kak mu dođe.
Spominjali su se neki problemi sa kompatibilnošću Maxtora i nForca4 na forumu pa ću još i to provjeriti. |
zanimljivo ja frendu nisam mogao natjerati ako se ne varam hdd wd od 20 gb na njegovu albatron kxdpro2 nforce 2 ploču,stalno mu je komp javljao da ima grešku ,dok je na mojoj intel 845 ploči normalno radio,je disk ok??nema bad sectore,lupanja,stalno gorenje lampice od diska,si isprobao druge sata konktore na ploči??
|
Da li ima bad sectore? Iskreno nemam pojma jer nisam ga još ni stigao pregledati - frend mi živi malo dalje od mene pa... No za par dana idem kod njega pa ćemo provjeriti dal ima bad sectore, zamijeniti kablove, možda flashati firmware...
I kaže da kada stane kod loadinga, ona traka se vrti i vrti, a disk niš ne radi - samo miruje, a lampice su izgašene. Inaće kada se bootaju Windowsi disk ne radi nikakve probleme - radi savršeno. |
A da ga jednostavno: : Machineg
Kad nitko nema riješenja :confused: |
Ja sam imao isti taj problem... kada dođe do onog loadinga windowsa ona trakica se ispod vrti, a ništa ne loada.... isti problem, također Maxtor disk.
Ja sam podatke prebacio te kupio novi disk. Ovaj mi još tu stoji. |
jeste probali čekat kod tog prolaska crte, pričekaj 2-3min i trebao bi ući
|
: goood : nije htio ući, to je bilo prvo što sam napravio, da pričekam par minuta...
|
dakle, imao sam isti problem
pogledaj kako je spojen disk, master slave, je li IDE kabel u sjeban ali, najvjerojatnije je da je hard crko i ja sami mo maxtora nešto sam se jebo s pržilicom, master slave (nije mi išlo, hehe) pa sam ga dosta puta prisilno gasio dakle, kupuj novi hard na netu je to naveden kao mogući razlog otkazivanaj elektronike diska (maxtoru je to očito slaba točka) |
može biti meni se bio savio jedan pin
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:08. |