![]() |
Cemu sluzi DEGAUSS na monitoru?
Znam da je to demagnetiziranje, i dobro dode ako stavim zvucnike preblizu monitora... Ali cemu jos sluzi? Ja sam cuo da je dobro barem jednom tjedno napravit taj degauss a i cesce, jel to istina?
|
pa i ne...ono..mislim da je to nikada nisam napravio (osim kad se nalijem pa mislim da je slika pomaknuta pa stiscem kaj stignem :D )
a ako ti trza monitor kada je pored zvucnika...pomakni monitor ili jos bolje..pomakni zvucnik :) |
Uglavnom, taj degaus ti se napravi svaki put kad uključiš monitor.
A čemu služi...laički, na sliku tvog ekrana mogu utjecati neke magnetske interferencije (FER-ovci i ostali elektrotrhnički inženjeri će me ubiti zbog mog "stručnog" baratanja izrazima :D ). Npr. , neki dan sam upalio tv u blizini svog monitora...i sjebo mi je sliku...boje su se malo sjebale na lijevom rubu... Onda sam kresnuo degause i voila...problema nema :) ...to ti je u neku ruku besplatan alat. Sjećam se, nekada su se ekrani starih tv-a morali demagnetizirati pomoću posebnih "zavojnica" kojima se je prelazilo neposredno uz površinu ekrana. Na taj su se način otklanjale "fleke"... Ako sam nešto/sve krivo objasnio, neka me upućeniji isprave :D A definitivno se ne bih upuštao u tehnička objašnjenja kako EM-smetnje utječu na sustav za otklon "topa" u ekranu... BTW...ima netko nekakvu ideju kako izbjeći utjecaj tv-a na monitor? Jedini lijek je da ih odmaknem više jednog od drugog, je l da? |
pa da...odmakni tv od moniutora...a sada kako utjece jedno na drugo..trebao bi se baciti u skripte iz elektrotehnike itd...mozda bi nasao odgovor..ali sam lijen i neda mi se :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Možeš staviti neku Al foliju između njih i po mogučnosti uzemljiti!
|
Citiraj:
|
par ploca olova i nista nece prolaziti :D
|
Ili najjednostavnije, kupit nove magnetski oklopljene zvucnike i problem rijesen... :D
|
delta s4: kazes dobro. to su magnetske interferencije uzrokovane razlicitim valnim duljinama magnetskog polja zvucnika u odnosu na monitor. tako se slici u najblazem slucaju samo promijeni boja, dok savijanje slike ne zelite vidjeti. to demagnetiziranje se samo na novim monitorima obavlja automatski pri paljenju, a to mozes skuzit po paljenju i gasenju releja (cuje se skljocanje).
npr. moj brat se igro sa malim zvucnikom oko tv-a promjera nekih 8-10 cm i stavljo ga je po ekranu pa je ostala fleka koja se nikak nije dala skinut. problem je rijesen tak da je tv iskopcan iz struje i ostavljen prek noci (citavu noc bez tv:() i radi savrseno. ovo s peglama : lol2 : nisam cuo, ali sa zavojnicama moras pazit da ne pojacaju efekt:) |
Citiraj:
|
sta stalno za*ebavas?? ja lijepo objasnim a ti stvarno zaj*bavas. :fuming:
|
A ja mislio da DEGAUSS na njemačkom znači otišlo u nepovrat pa to nisam nikad stisnuo. :eek:
|
LOL :D Tipka za samouništenje. :D
|
Self destruct na monitorima? :D Viš, viš...idem pisat Samsungu nek na nove modele stave i to (uz degause) :D
Heh...ne znam baš koliko mi se olovne ploče uklapaju u interijer sobe, ali kad budem radio novu stalažu, moj prvi izbor materijala će biti olovo :D |
mozes stavit bilo kakvu metalnu resetku okolo monitora i to bi trebalo djelovat, najbolje bi bilo kad bi ga mogao skroz oklopit al jebiga onda nebi nis vidio :D
|
LOOOOOL za veci dio tjela. Vec vidim novu seriju samsungovih monitora sa crvenim self implode gumbom. Imaju vec i slogan. If it doesn't work, it self destructs. LOL.
|
Citiraj:
: lol2 : : lol2 : : lol2 : |
Otišlo u nepovrat... LOL
|
Ja sam uspio otkloniti promjene u boji na jednom monitorom samo lemilicom.. dakle ona lemilica tzv. "pistolj" a ne one obicne.
Za "peglaj me njezno" metodu nisam cuo: bonker2 .. i nije mi jasno kak ona moze to napravit..jer zadnji put kad sam otvorio peglu nutra nije bilo nekih jebackih zavojnica :) ... no mozda se varam, tko zna, danas sve radi na 12V i trafo ti treba svugdje :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:55. |