PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Matična riknula? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=36374)

ivan OS 24.03.2006. 13:34

Matična riknula?

Ovako naletio sam na jedan komp,matična mu je Epox 8KTA+ i ne radi,proizvodi zvuk,isprekidani,bip-bip kontinuirano,probao sam clear CMOS,izvadio bateriju ne pomaže.Upali se ali nema slike i pojavi se taj zvuk.Kada sam prvi put napravio clear CMOS onda je pištanje prestalo ali nije se upalila slika.Mjenjao sam RAM-e i pištanje se opet pojavilo.Grafička radi,hard disk radi,isprobao na drugom kompu,promjenio napajanje....Što preostaje?

domy_os 24.03.2006. 13:38

Proc...

Vuco 24.03.2006. 14:29

Prije bih rekao maticna. Jel lemljeno po njoj?

Meni je svaput crko proc, i svaki put je bio crni ekran al nije nis bipkalo...

dr_epox 24.03.2006. 23:11

Proc nije, kad proc rikne nema nist, blank screen.
Znam da je pitanje glupo, al daj je sigurno sve dobro ubodeno unutra, najbolje sve povadi i sastavi ponovno, mozda cooler nije uboden kak se spada i slicne bedastoce

domy_os 25.03.2006. 02:16

??? Pa jel reko da nema slike??? Proc probaj zamjenit...

ivan OS 25.03.2006. 10:33

Nije proc,nego IDE kanal je djubre koje je pravilo probleme.Uključio u drugi IDE kanal i radi...

Vuco 25.03.2006. 12:12

LOL. ovo prvi put cujem da je IDE radi takva sranja...

Stvarno, vise me nis nemre iznenadit kod kompova

ivan OS 25.03.2006. 12:42

LOL i ja kažem,a slušaj ovo:uzmem Gigabyte socket A ploču stavim proc i staru Kyro II grafičku kad ono nema mrežne nakon instalacije XP-a.Kontam nevalja ploča,ali u isto vrijeme ne da mi da instaliram driver za grafičku i sine mi ideja da probam s drugom grafičkom i sve radi...:D

Kakve veze grafička neispravna ima sa mrežnom koja je integrirana na ploči...

VARAN 25.03.2006. 23:15

Citiraj:

Autor dr_epox
Znam da je pitanje glupo, al daj je sigurno sve dobro ubodeno unutra, najbolje sve povadi i sastavi ponovno, mozda cooler nije uboden kak se spada i slicne bedastoce

:clap: I ja bih ti to preporučio:clap:

mat 26.03.2006. 01:06

Citiraj:

Autor ivan OS
LOL i ja kažem,a slušaj ovo:uzmem Gigabyte socket A ploču stavim proc i staru Kyro II grafičku kad ono nema mrežne nakon instalacije XP-a.Kontam nevalja ploča,ali u isto vrijeme ne da mi da instaliram driver za grafičku i sine mi ideja da probam s drugom grafičkom i sve radi...:D

Kakve veze grafička neispravna ima sa mrežnom koja je integrirana na ploči...

: stoopid : hitthewa : lol2 :

Jablan 26.03.2006. 08:44

Citiraj:

Autor dr_epox

nije točno da nema ništa kada rikne proc, meni je bio riknuo Duron 1300 i normalno je ulazio u Win, ali se komp rušio pri pokretanju bilo koje igrice ili programa.... tako da ne tvrdi nikada :D

dr_epox 29.03.2006. 20:37

Citiraj:

Autor Jablan
nije točno da nema ništa kada rikne proc, meni je bio riknuo Duron 1300 i normalno je ulazio u Win, ali se komp rušio pri pokretanju bilo koje igrice ili programa.... tako da ne tvrdi nikada :D

: bonker :

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:46.