![]() |
umrezavanje 2 kompa
ja i sused se zelimo umreziti... zivimo u kucama jedan nasuprot drugoga prek ceste :) ... e sad... zanima mee... kak je moguce umrezit se a da je to "bezicno" ?? jel mi moze neko malo bolje objasnit to?? koliko para treba ulozit?? kaj trebamo kupiti?? udaljenos je manje od 50metara... iii opticki se vidimo :)) tnx na pomoci
|
|
i dve najobicnije wlan mrezne koje imaju zasebni konektor za antenu. cca 200kn po osobi.
|
Što će im kantene kad žive jedan nasuprot drugog? Dvije wlan kartice sa pigtailom i to bi trebalo raditi...
|
Ma ne treba nikakva posebna antena, dosta je ova što dođe uz karticu.
|
aa uguratt cu ovu antenu koju dobim s karticom u onu okruglu kutiju od cd-a (kaj stane 50 komada) to bu mi ko antena... vech isprobano... funkcionira. zanima me samo... koji kabel da kupim... jer brijem da su veliki gubitki signala na kablu... aa meni od kartice do antene ima tocno 10 metara.... grrr... morem povleci tak dugi kabel il se selim u drugu sobu??
|
Seli se u drugu sobu... Kablove ne smiješ kombinirat i na toj dužini ćeš imat velik gubitak signala...
|
a kao da je tesko napraviti kantenu. i skupo da ne kazem!
|
i kaj bum postigel s tim kaj bum napravil kantenu?? kad mi je do prozora 10metri kablaa....
|
a da se povezete sa kablom
|
Citiraj:
|
Prozor mu je vjerojatno s druge strane kuće kao i meni pa do AP-a moram dobacit signal preko zgrade...
|
pa ovo "s kablom" ti je dobra ideja... trebalo bi jedno 30 metri kabla... kolko pa bi to kostalo?? i kak se povezati s kablom?? koji kabel?? shta sve potrebno?? inace zivim s druge strane ulice, pa mi treba 10 metri do prozora...
|
Treba ti crossover CAT6 UTP kabal...
|
a ima to za kupiti po metrima ili?? dojdem u ducan i velim dajte mi 50 metri kabla :))
|
Citiraj:
|
pa dobroo mrezne kartice imamo na maticnima integrirane... izgleda da cemo napeti kabel od prozora do prozora :)
|
Pa barem to postoji na kompovima već par godina...
|
Citiraj:
problem rjesen |
yes! tnx
|
Ne bi bilo loše uzeti onaj kabel sa pojačanom zaštitom (ubij me sad, ne mogu se sjetiti kako se zove točno), zbog zaštite od vanjskih (meteo) utjecaja.
Također ne bi bilo loše razapeti između vas sajlu, a na nju okačiti kabel (sajla je nosač). Pogledaj po susjedstvu kako je telefonski kabel razvučen po ulici. To ti je to. I čupaj kabel iz kompa kad grmi. :D |
To je FTP kabal. ;)
|
Citiraj:
|
Možda kod tebe. Kod mene ta inovacija još nije stigla. :D I ulična rasvjeta mi je takva - sajla, pa na njoj kabel.
|
Citiraj:
sad se sjecam slavonija :D |
Pa vjerujem da i u ZG ima toga. Ono centar, stari dio, gdje su telefoni uvedeni negdje u vrijeme Velikog praska. :D Netko mi je nedavno rekao da nema mogućnost ADSL prikljčka u centru ZG - prastare centrale.
|
Citiraj:
al sam se sjetil slavonije jer sam to tam vidio na svakom koraku |
nije FTP ;) ftp=file transfer protocol
zove se STP=shielded twisted pair pazite vas dvojica da vam po ulici ne produ smetlari, bus na kat :D ili nesto trece i da ne zapne za kabel-drugim rijecima nek bude visoko |
|
Citiraj:
STP je sličan koaksijalnom kabelu, ima pletenu žičanu mrežu kao zaštitu. FTP je obložen alu-folijom. ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:58. |