![]() |
D805 link
Pošto se dosta priča o ovom jeftilen Dual Core-u evo jednog malog first-hand review-a:
http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1026502 IMHO naklokan se lako lijepo pokazuje za procesor od 1000 i kusur kuna :) (budem ja svoga malo probao stisnuti pa javim kak ide) |
Evo zasad drži na 3,3Ghz bez beda na stock votaži oko 4-5 sati čeprkanja po windowsima i multitaskinga; ako netko ima predlog za sveobuhvatnije testiranje :) cijenio bi ga...
Jedna stvar oko ploče; ne podržava mijenjanje voltaže proca :( što i nije neka sreća. CPU Z i Bios pokazuju voltažu od 1,200-1,216 što mi se nekako malo čini |
hmn pa ljepe reze samo onaj x2 ga jako ljepo sjece :(
|
1050kn....2400kn :) nije realno da Intel proc od 1000kn bude konkurencija X2 modelu..zato su tu D8 i D9 serija....ovo je za sirotinju :)
|
problem je visoki množitelj
da imaš ploču koja može otključati množitelj pa onda dizat fsb to bi bilo još bolje kak se grije na višim frekvama? |
Citiraj:
|
Da, to i cinjenica da ploca nema DC su joj najvece mane.
|
Citiraj:
to je stvar njegove ploče kod intela je puno bolje dizat fsb 1:1 s memom nego ganjat najviši mogući clock viši fsb se itekako osjeti |
fix množitelj je donekle problem; da imam ploču sa mogućnosti promjene voltaže, na 1,35-1,40 ljudima ide na oko 4Ghz-a. Visoki FSB ima definitivno veliki utjecaj, 4Ghz sa 250-270 ili 4Ghz sa 200FSB-om definitivno nije ista stvar.
Ed: Temperatura je od 38-42 stupnja ovako u normalnom radu. Box cooler, 12cm vent na upuhu i ispuhu |
Citiraj:
Ako hoces mozes ga dat u svrhe testiranja, pa da stvarno vidimo sta moze:D |
Citiraj:
posebno ak je ovako visok a temp kad je overclockan? |
@Zed :) nedam malog krvnicima u ruke!
@Pinsla .. ovo je temperatura @3,3Ghz... |
Kakve su tempe kad pokrenes dupli prime95? Moze li ga stock cooler u loadu drzat na 3,3GHz?
|
Citiraj:
Sam bi ga htio na 4 gige narokat ak je moguce:D:D |
Lesa, jesi li probao undervoltanje? Zanima me koliko mu napona treba da radi na 2,66Ghz. Ako sa def. naponom ide na 3,3Ghz, trebalo bi bit da se fino da undervoltat. Makar bi se smanjilo grijanje. :D
|
Mene zanima kolko je Lesa dosao na defolt? nisam skuzio jel onih 3.3Ghz max na defoltu?
Nekak si sve previse mislim prec na intela... |
Citao sam da su ljudi dobijali i do 3,6GHz na defaultu s tim procom, mozda ploca ne da vise.
|
default voltaža..neda mi se više od jednom mjesečno u bios tak da ima vremena :)
undervoltanje...bla:D zašto pobogu... |
De, Lesa, ne trekeljaj bedastoce i potegni jos malo tu 805-icu :D
Mene samo zanima kolko ide na defolt voltazi, iliti koji mu je max. frekva na defolt Vcore-u... |
Citiraj:
|
možeš kroz clockgen fino iz wina ;)
|
A kakvi su rezulatati tog proca u igrama ,3dmarku?
|
evo 3DMark 05, jedini koji imam: 1024*768, no AA i AF
http://tinyurl.com/fw6jc Ed: grafa na default, 560/1400 http://tinyurl.com/oukoz |
Opa, vidim pala je 7600GT :)
|
da :) povoljna cijena pa što ne
Što se proca tiča, 3,3Ghz je max na stock voltaži na mojoj ploči..165FSB ni mrc gore... |
Citiraj:
Pomalo je steta sto nije fsb veci, ovih 165 mi izgleda pomalo jadno :( Se moze spustit ikako mnozitelj? Kaj za to proc mora imat EIST il kak se to vec zove kod intela? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:22. |