![]() |
Pentium 805D i MBO Abit
Abit GD8, i915p i proc. 805D neće da radi.
Proc sam probao na drugoj ploči radi a na ovoj neće. Zanima me dali je ploča riknila ili postoji kakva caka. Također ostale kompnente rade na drugoj ploči.: bonker2 |
Sad sam pogledao na abitovim stranicama: i ploca ti ne podrzava Pentiume D serije 8xx...: suicide
Mislim da se to ne moze rjesiti ni flahanjem NOVOG biosa: flyingey |
Evo link sa stranice:
http://www2.abit.com.tw/cpu_support/intel-pd-8xx.htm |
Bas sam si brijao da mozda ploca ne podrzava to cudo.. prva stvar koju sam pomislio.... cak mislim da je to stvar chipseta, nekako mi se cini da sam davno citao da taj chipset nece podrzavat DualCore.... mozda se varam... ali posto slabo pratim Intel chipsete u zadnje vrijeme.. ne mogu to potvrdit
|
Intel specifikacije PentiumD
Iako se izricito ne spominje D805, spominju se svi ostali... i 915P definitivno ne podrzava tu seriju procesora... nazalost, morat ces mijenjat plocu. |
Hvala ljudi!!
sad idem da se propucam: suicide |
I da koji bi mi chipset odgovarao za taj proc?
|
Citiraj:
|
ili imaš Asrock 775Twins-HDTV kao moja -499kn :) Ati Xpress200 čipset
imaš u Autronicu i neku jeftinu Intel ploču -naznam napamet koji model ali viditi ćeš da im je ona u njihovim dualcore konfama |
@Lesa, jel ta tvoja ima DC? Procitao sam negdje da nema.
|
Citiraj:
Citiraj:
No nekako mi se kod Intela uvijek najvise svidjala kombinacija Intel proc + Intel chipset. No to ne znaci da su ostali chipseti losi... mozda bas suprotno, no nisam informiran :) |
ha sad bi i to za 500kn :)
ne, nema..al što se ostalog tiče meni je zakon -totalno fleksibilna: podržava dual core, DDRII i DDR (ne zajedno naravno), integrirana grafa + PCIE16, 4 Sata konektora, 2 obična PCI slota, 7.1 zvuk...nema neke stvari kao FW (ajde dobro)i Gb LAN (koliko ga ljudi i iskoriste druga priča), al za penzionera ko ja dušu dalo :) a dual core podržava, uz ove, i Nforce intel čipset.. |
Jesil izasao iz BIOS-a da vidima kako se clcoka ta 805-ica :D
|
ma jesam, al sam odmah napravio sranje i pobrisao particije sa oba diska tako da sad već 53. sat radim recovery: sweating ko za vraga par dana ranije hrpetinu starijih cd-a i dvd-a stavio na diskove da ponovo prepržim (naravno stare diskove bacio) aaaarghhh...: suicide
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:23. |