![]() |
pomoć za prvo OC procesora
Na starijoj konfi imam PIII 1Ghz, MBO Soltek SL-65KV2-CT, SDRam 2x256Mb,
VGA nVidia GeForce2MX/MX 64Mb, HDD 4OGb Maxtor. Pokušao bi OC procesora i grafičke. Ako bi tko pomogao sa savjetom što da radim. Čitao sam uputa ali ipak trebam pomoć. : sweating |
Budi siguran da imaš uključen pci/agp lock jer će ti grafa/pci kako OCaš otići u viječna lovišta (ako nemaš na ploči nemoj oc proc/ram!)
za grafu koristi RivaTuner i 3dMark 01 da testiraš za artefakte. OC grafe ti izgleda nekako ovako; digneš frekvu u rivi za 3mhz, testiraš dal je sve ok, ak je ideš dalje i tak to dok ti ne dođu artefakti i onda samo spusti clock na zadnje sto je bilo ok i vrti 3d mark jedno 1h da vidis dal je full stabilna grafa. Sad tvoja grafa nema 2d/3d clock proca kao novije grafe pa će stalno raditi na većoj frekvi... ;) dakle, pomakneš proc od grafe za 2-3mhz i memoriju, i tako gledaš do kud ti može maks BEZ ARTEFAKATA. bilo bi dobro i nakeljiti nekakav pomoćni vent na grafu/da puše po njoj - grafa ti nema senzor temperature :( |
Nema na toj ploči taj lock.
Samo ti clockaj dok ti ne postane nestabilno :D |
a to bi moglo biti jako brzo...
proc bi mogao navući max na 1.3-1.4ghz |
ja sam na toj ploci navukao celerona 1.2 @1.6ghz i jos dan danas stabilno radi kod lege kojem sam to prodo :)
|
Zašto pobogu ako nema lock? Pa da mu grafa prestane bacat sliku na monitor i na kraju umre?
|
Ja stvarno nisam OC ništa do sada, imam i Celerona Tualatina 1,3Ghz i njega bi stavio na ovu MBO, možda se on da OC-ti. Napišite što da radim. jednom se mora početi.Dali da ostavim PIII 1Ghz ili da stavim Cel. Tualatin 1,3 Ghz.
Grafičku ću provat OC kad skinem RivaTuner i 3dMark 01, ali prvo CPU. |
Tualatin je u biti P3 s nižim FSB-om(P3-133,Tualatin-100),sve drugo je isto.
Zato je tualatin u biti i bolji od Pentiuma,ima viši OC potencijal. Nema tu neke posebne tehnike kako se kloka,odi u bios i diži FSB pomalo. |
Sve radi na vlastitu odgovornost.
mozes testirati sa SuperPI modom (moj favorite OC testing prog) http://www.xtremesystems.com/pi/ a bilo bi i dobro pročitati neki overclocking guide ;) budi siguran da ti se komponente ne pregrijavaju! |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
prvo dizi samo FSB polako dok god ide a kada se zblesira clear cmos pa vrati za 1-2 manje i vidi kako je u win + s rivom NE PRETJERUJ tj uzmi kakav benchmark i viidi gdje su ti naj rezultati
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:56. |