![]() |
Blue screen i ati u infinite loopudanas sam pokusao staviti novu memoriju neuspjesno
danas sam pokusao staviti novu memoriju neuspjesno jer se komp restartao.
i vec 2 puta od kada sam izvatio memo sam dobio poruku da je ati2dvg uhvacen u infinite loopu i srusilio se sve sto da radim? grafulja je radeon 9550 to se desilo i prije 7 dana kada sam memoriju ugradjivao. i obje sam izvadio, ali nakon vadjenja dosao je plavi ekran, sto se desava?:( |
:(:(:(help mi pliz ocajan san
|
Jer si u biosu probao staviti load bios defaults ili napraviti clear biosa sa kratko spajanjem jumpera - clear cmos jumperi. Pozeljno je to napraviti nakon stavljanja novih memorija, ili vracanja opet starih.
|
automatski se bios resetriao nakon sto sam par puta restriao komp. znaci to moze raditi problema da mi se pojavljivao plavi ekran sa time da je ati poludio?
|
:)nema jos savjeta?
|
Koja ploca?
Koja memorija je u pitanju? Koje postavke biosa vezano za memoriju imas? Fastwrite off ili on? Btw, u pravilima ti pise da po mogucnosti navedesh konfiguraciju na kojoj se pojavljuju problemi, a po tvom prvom postu ja nikako ne kuzim sto je u stvari? Evo npr. "obje sam izvadio, ali nakon vadjenja dosao je plavi ekran, sto se desava?" Sad nam objasni koja je memorija bila prije i koju si kupio novu?:cool: |
sorry nov sam
ploca gigabyte 7vt600p imao sam memoriju transcdent i sada sam stavio twinmos od 256 i komp se odmah resetrirao. u biosu nisam nista dirao. graficka je radeon 9550 e, sada kada je twinmos resetriao komp, izvukao sam ga ali dva puta za redom sam dobio plavi ekran s porukom ati2dvag je uhicen u infinite loopu. od tad vise nisam to dobivao. ne kuzim kako dobijem pa ne dobijem. i zasto se restrira s novom memoirjom? |
Vidim da ovo ne vodi nigdje....tvoj opis memorije lici na ovo "kupio sam auto sa 4 kotaca..."
http://img123.imageshack.us/img123/6350/image115aq.jpg |
znaci da u biosu to namjestim i nebi se trbalo rusiti ili?
mislio sam samo ukacim memorije i dignem sistem. |
Citiraj:
|
ovako sada smireno da objasnim:
prosli tjedan sam kupio 2*256 dual channel kingston. ukacim ih u komp. windowsi se dizu ali vidim da grafulju ne prepoznaje, pa updatam drivere. memoriju nije dozivljavao. nakon par minuta plavi ekran ati2dvag...., resetriam komp, windowsi se dizu i odmah se resetriaju. vadim memoriju. jucer uzimam twinmos 256, ista stvar odmah kod dizanja windowsa se resetriaju, ali se sistem ne zdize dok ne izvadim memoriju. onda se dize ali dva puta dobivam plavi ekran sa porukom da je ati2dvag uhicen u infinite loopu. od tada nema plavog ekrana. e sada mene muci zasto sam dobio plavi ekran? i zasto memorije ne rade? |
kako je moguce da dobijem plavi ekran bas nakon vadjenja memorije 2 puta, a od tada ne vise?
i sto da radim?:( |
Citiraj:
|
da, to cu pokusati. hvala.
ali nije mi jasno, zar nebi svaki puta javio ati gresku a ne samo nekada? tj. kada je javio gresku ja sam forsirao windwose, dizali su se a ja sam naglo dizao browser i mesdjere a oni su se jos dizali, jel moze to raditi probleme? |
BTW. nemam floppy :D
|
nije mi jasno. :( strah me upiknuti memoriju da ne sjebem jos maticnu ili nesto.
|
ovao, palo mi je nesto na pamet, prije par mjeseci struja je ubila maticnu, e mi smo stavili novu, isto je gigabyte, samo je mala razlika. e driveri su ostali od one prosle maticne dali to moze biti uzrok zajebavanja?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:58. |