![]() |
Odnos CPU i GPU
daklem, neznam dal se o tome ovdje već raspravljalo, ali dosta ljudi kupi prejak proc i neku slabiju grafulju (nekad čak i obrnuto)...ja sad imam sapphirovu x700pro (128MB) i siroće od PreSKOTA koji rokće na 2,8 GHz (mega keša i feesbe na 800 megaerca)....u 4 mj. bi ubo powercolorovu grafulju x800gto 16 (256MB)...jel to ok u kombi sa mojim procom?...ili moram uzimat novi proc? jer, još ne bih izdvajao lovu za proc...brijem tamo u jesen uzet 64-bitni dual core proc sa 2x po mega keša i negdje 3 GHz....kaj mi savjetujete za proc? jel se isplati uzet onu grafulju i pičit sa ovim prescottom kaj ga imam? :confused:
|
Jesi li razmišljao o ocanju Preskija i kupovanje nove grafe,bez ulaganja u fency proceve?
Btw definitivno ti ne treba dualcore čudo za X800GTO |
Citiraj:
2. tak sam i mislio...fala.... |
evo dobra prilika da vas pitam što mislite o mojoj kombinaciji iz siga?
|
Solidno,samo bi grafa mogla biti jaca, ali ako ti ništa ne šteka, ne trebaš bolje ;)
|
tnx, takvom sam se odgovoru nadao
ne šteka, dapače :) |
MIslim da je Preshot 2.8 sasvim OK proc za uparit sa X800XL (jer X800GTO 16 to u biti i je). Mozda snaga grafe nece biti maksimalno iskoristena, ali hoce jedno 85-90%(u biti hoce i 100% na visim rezama sa AA i AF) tako da ne vidim zasto je ne bi upiknuo.
|
Citiraj:
A sta bi ti rekao o mojoj kombinaciji? :D |
pa rekao bih isto što i ti meni! :D :) ;)
mogu samo napomenuti da sam maloprije pokrenuo WoW i radi mi s maksimalnim teksturama, detaljima, tarrain distance, sa svim mogucim podesenjima na max rezoluciji monitora (1024*768) besprijekorno (40fps)... OSTAO SAM ŠOKIRAN!!! ljudi ako niste nikad vidjeli kako WoW izgleda maksimalno dobro iskorišten puno ste propustili!! detalji planina, slapova, zgrada, površine vode... predobro nešto, nevjerovatno!! :) |
Citiraj:
|
evo gledam malo wallpapere i vjerojatno mi nebi baš tako glatko radio fear al nema veze, nisam gejmer, ja sam WoWovac :D :D ;) :D
|
screenshotove tj. ne wallpapere :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:31. |