PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Problematična Zvučna kartica (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=35256)

Tozo 08.03.2006. 17:22

Problematična Zvučna kartica

imam Creative SB 5.1 Live 24 bit...i događa mi se slijedeća stvar i ne znam da li je to normalno ili nije.....

prvi slučaj

kad se dižu windowsi, djelić sec prije neg' što treba "odsvirati" uvodna melodija podizanja windoza nam dragih :), nakratko zakrčka, tj pucketa što traje djelić sekunde i onda sve normalno svira....

drugi slučaj

zvučnici upaljeni....ne svira ništa...imam komunikacijski program, koji radi u pozadini, iznenada dobijem poruku, i oglasi se zvuk za primljenu novu poruku, opet kratko zapucketa

i treća stvar...kad odvrnem "tišinu" na zvučnicima do kraja, ...čuje se jak digitalni šum, kad spojim na integriranu AC97 zv karticu toga nema....

pa ako netko zna nešto o tome...da mi napiše...unaprijed zahvaljujem!

undo 08.03.2006. 17:30

propaj reinstalirat drivere pa pogledaj opet kako ce raditi,mozda nekaj sa zvucnom nevalja

buljo 08.03.2006. 17:35

Skini nove ili kx drivere i to bi trebalo rješit problem.

Roller 09.03.2006. 01:07

Citiraj:

Autor Tozo
imam Creative SB 5.1 Live 24 bit...i događa mi se slijedeća stvar i ne znam da li je to normalno ili nije.....

prvi slučaj

kad se dižu windowsi, djelić sec prije neg' što treba "odsvirati" uvodna melodija podizanja windoza nam dragih :), nakratko zakrčka, tj pucketa što traje djelić sekunde i onda sve normalno svira....

drugi slučaj

zvučnici upaljeni....ne svira ništa...imam komunikacijski program, koji radi u pozadini, iznenada dobijem poruku, i oglasi se zvuk za primljenu novu poruku, opet kratko zapucketa

i treća stvar...kad odvrnem "tišinu" na zvučnicima do kraja, ...čuje se jak digitalni šum, kad spojim na integriranu AC97 zv karticu toga nema....

pa ako netko zna nešto o tome...da mi napiše...unaprijed zahvaljujem!

O Tozo poz: hello2 :

Meni se to događa otkad sam spojen na "mrežu", ali samo kad puše vjetar i njiše antenu, točno čuješ kad naglo zapuše i ponese bikvad kako krcka u zvučnicima.

mat 09.03.2006. 11:43

ovaj visoki zvuk može biti posljedica mikrofona blizu zvucnika?

buljo 09.03.2006. 15:25

Citiraj:

Autor mat
ovaj visoki zvuk može biti posljedica mikrofona blizu zvucnika?

Ako misliš na mikrofoniju da. A u najgorem slučaju možeš i skurit zvučnike (visokotonce).

Tozo 09.03.2006. 16:55

Citiraj:

Autor Roller
O Tozo poz: hello2 :

Meni se to događa otkad sam spojen na "mrežu", ali samo kad puše vjetar i njiše antenu, točno čuješ kad naglo zapuše i ponese bikvad kako krcka u zvučnicima.

hehehehe..šaljivdžija pozz itebi...a svima drugima hvala na savjetima budem malo kenijao pa javim ke se dogaja ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:28.