![]() |
Sporo prženje
naime dvd-ii cd-i mi se užasno sporo i ripaju i prže.naime ne prelazi brzinu od 1.6x(dvd) te 13-14x(cd).bez obzira na koju brzinu da stavim.ne znam što se događa.i primjetio sam da je procesor 100% opterećen dok prži tako da je komp praktički neupotrebljiv dok se nešto snima.probao sam sa nerom,alchoholom i uvijek isto.i da.snimi on dvd,al mu za to triba skoro pola sata...:confused:
otvoren sam za sve prijedloge fala unaprijed na pomoći |
Prvo napiši konfu za početak.
onda možemo dalje;) |
Citiraj:
inače komp je p4 2ghz,845PE,512 ram,Ti4200,60Gb hard |
pa jesi kaj promjenio u ta dva dana? neki hardware/software novi stavio?
|
Citiraj:
zajebava san se sa starfuck programom - onim za disableiranje optičkih uređaja u kompu.uglavnom je nešto bia sjeba,tj. nisu mi se više vidili optički uređaji u my computeru ni u device manageru.uglavnom nakon gimnastike(uninstall driveova,fizičko iskapčanja)sve sam uspia dovest u red. i sad oni rade,al sporo! i još nešto.ta dva uređaja (cd i dvd prža) su mi na secondary IDE channelu,dok mi je treći dvd-rom na primary IDE channelu - on radi normalno tj. ripa brzinom kao i prije,i zauzeće procesora je 4-6% dok radi.uglavnom kako treba,a ova dva zahebavaju |
Sekundarni kanal cijeli prebaci iz PIO u DMA mode, napravi restart, provjeri jel prihvatio postavke i to je to.
http://img155.imageshack.us/img155/3...board018fp.jpg |
Citiraj:
LOL, zakon slika, LOL |
Citiraj:
|
U Device manageru, desni klik na secondary ide channel i uninstall. Nakon restarta moralo bi doc na dma.
|
Citiraj:
|
Pomoću programa TweakUI složiš Autoplay.
|
Citiraj:
evo kako to izgleda sad http://img478.imageshack.us/img478/3851/snap16px.jpg ova 3 ispod su virtualni uređaji |
RADI!
uspia sam,ne znam ni sam kako.naime više nisam zna šta da radim i još jednom sam ih sve iskopča(po ko zna koji put) i proradilo.prži,ripa normalno,ima autoplay,ma prva liga. fala svima koji su pomogli:) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:54. |