![]() |
Zbog cega mi se javljaju ovi problemi-BSOD-vi i nemogucnost boot-a
Napokon sam dobio natrag maticnu sa reklamacije, naravno, maticna je bila ispravna i ja sam bez veze bio 3 tjedna bez nje (napominjem, meni doma se nije htijela upaliti, bijele linije prilikom bootanja itd.).
Onda sam pomislio da je bio problem u Kingmax-u i radu u DC-u. Prodao Kingmax i kupio PQI od gigu. Upalio maticnu, sve radi super, Prime drzi 9h bez beda, Memtest i Super PI pokazuju da maticna radi super sa PQI-jem. I onda mi se danas dogodi da prilikom obrade videa dobijem BSOD (al kaj je najbolje, bez ikakvih slova, samo plavi ekran). Puknem restart i dobijem blank screen. Resetiram CMOS, boota se, udjem u BIOS postelat postavke, restart, i opet blank (crni) ekran. Vadim sve van iz kutije, micem bateriju na vuru vremena. Vracam, palim, boota se, reko, necu u BIOS da me opet ne sje*e, idem nastaviti do windowsa, kad ono prije onog loading screena, puf, restart, i opet blank screen. Micem malo memoriju po utorima, reset CMOS, stavim memtest, nadje gresku na memi u #8 testu prilikom 1. pass-a (s time da je mema bila na 3-4-4-8 2T na 400Mhz). Opet micem po utorima, resetiram CMOS, palim i udje u windowse. Reko super, ulazim u BIOS rihtam si postavke, memtest prolazi 4 sata na 2,5-3-3-8 1T na 400Mhz, Super PI takodjer... I evo sad radi normalno. Sad ja vas pitam, koji mu je *urac? Tako mi je znao raditi i sranja sa Kingmaxom. Ocito da nekaj na relaciji, memorija-maticna nes ne sljaka... Jel to moze biti zbog VDIMM moda koji je bio prije napravljen na maticnoj (sada maknut)? Ja pretpostavljam da je, a sad ako ima netko drugo misljene, molil bi ga da mi pomogne... Ukratko, kad komp radi, onda radi super stabilno i brzo, al kad pocne srat, onda me *ebe ko malog majmuna... Sve ostale komponente (pa cak i sama maticna) su provjerene i rade dobro. P.S. Pardon na duzem postu |
Da ti se ne pregrijava chipset?
|
Po meni su za te probleme najcesce zasluzni :
-Preagresivne postavke memorije, ili prevelik overclock memorije -Opcenito overclock (npr kod tebe je u sigu zanimljivo mali napon proca a ne pise da je proc downclockan) - napajanje (koje mislim da ipak ima najmanje sanse) Inace by the way kodiranje videa je mozda i najbolji test stabilnosti. |
Citiraj:
No, evo sad vrtim Prime, Super PI, i onaj RTHLB za graficku, znaci, skoro pa sve je na max, a maknuo sam vent sa chipseta, da vidim dal je u tom problem, al evo, sve drzi vodu (chipset je kipuc)! Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Al opet ponavljam kaj sam Sniperu rekel, vrtim sve optereceno (s time da sam jos dodal u komp zvucnu i tuner), i evo, Super PI zavrsio (dugo trajao al zavrsio), Prime se jos vrti, RTBH (il kak vec se zove) isto |
Ajde ti ipak lijepo probaj proc vratit na default napon, pa onda testiraj.. mozda ipak nije 101% stabilan.
Ako je na jednoj ploci radio na tom naponu, ne znaci da ce i na drugoj.... |
Citiraj:
I da napomenem, da kad sam resetirao CMOS, sve postavke su mi se vratile na defolt, pa tako i Vcore. I niti onda nisam mogao boot-at ili uc u windowse vise puta (takodjer, windowse izbacite kao mogucnost, jer sam stavio image friskih windowsa). Sad sam ponovno na 1.125V i samo me frka restartat ili ugasit komp da sutra ne bi bilo opet majmunarija... |
a da prodas plocu :D
|
A da nije problem ipak u procu i mem. kontroleru?
|
@Codiac
Os kupit? 300kn i tvoja je ;) @Mrkonja A neznam, stvarno...prije bih rekao da je u maticnoj. Al velim ti, neznam zasto radi npr 2mjeseca ili vise super, i onda samo najednom prc? Mislim, prije nego sam isao reklamirat maticnu (bijele linije su mi isle preko monitora prilikom boota i POST-a, pomislih oso NB) stavio sam proc u drugi komp i sve je odma iz prve proradilo... |
Kae eksperti? nemate pojma, a? :D
Salim se, evo opet mi je komp danas zakazao, nemrem ga upalit, stalno bipka ko da nema memorije u maticnoj... Tako da je najvjerojatnije do maticne, al sad mi je puklo i kad mi stignu novci, kupujem neku drugu... Al mrkonja, sad sumnjam na sve, tako da, mozda si i ti u pravu.... |
ako si u prilici, testiraj komponente na drugoj plochi....
|
eh, nisam u prilici, al eto, dao post da kupujem novu maticnu.
Jer sve ostale komponente isprobao, i sve radi normalo, cak sam i ram drugaciji kupio :) Kaj je najbolje, opet cu morat ic na reklamaciju, sam kaj cu im sad rec da ipak malo duze testiraju, jer meni ponekad radi 2 dana super, onda nakon jednog gasenja/restarta sve ode u k..... E da, opet su mi se jucer, nakon 2 sata izvadjene baterije pocele javljat bijele flekice po ekranu....: goood : |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:52. |