![]() |
beep,...beep, beep,..
kad upalim stari komp pocinje "pustati" zvucne signale, jedan za im.... beep beep beep, i na ekranu se ništa ne pojavljuje. Ne znam koja je konfa ali je jako stara (16 mb ram,..), gdje bi mogao biti problem?
|
vjerojatno nema memorije...
|
Citiraj:
|
a mozda je neispravna
|
A možda su u šumi...
S obzirom na informacije koje si nam ponudio ja pucam na gefufnu na grafičkoj koja je vjerojatno došla u zapetljaj s cincilatorskim poljem ventilatora na chipsetu pa je to onda pruzrokovalo napeticu na relaciji NB - CPU -:) He, he...: evil : Možda je grafa ako nema nikakvog signala na monitoru. |
Citiraj:
to je trebo bit moj sljedeci odgovor/pitanje |
probao sam staviti drugu memoriju i nema promjene..., grafička je na mjestu
|
dosadno mi je pa sam upalio taj stari komp. misleći da se popravio sam od sebe ali nije. mislim da je problem negdje na matičnoj, jer kad izvadim procesor (IBM 16x86 p150+), ne pušta zvučne signale. ali kad stavim procesor, isti takav, počinje isto (beep, beep,..). zanima me da li bi se bez procesora trebali prikazati podaci o biosu i ostalo ili ne. jer kad je procesor unutra, i kad pušta zvukove na ekranu se ništa ne pojavljuje.
- da li bi se mogla oštetiti matična da, recimo ima socket za AMD-ov proces., a ja stavim INTEL-ov procesor ? |
naravno da ne pisti kad nema tko (proc) zadati zvucniku da pisti. socket 7 je bio univerzalan za sve (intel, amd, ibm, tj cyrix) procove i medjusobno su kompatibilni. samo su naponi ponekad sitno drukciji, ali to ne smeta. moguce i to da intel procovi nerade na mnoziteljima na koima amd i cyrix uredno rade. ali s tvjoom plocom se ne bigaj, to je bilo samo preko 233mhz. aku u tu plocu utaknes intel il amd, takt ce im biti 133mhz. to je uredu, jer i tvoj cyrix radi na 133mhz, a jak je ko p150. (slicno kao i athloni xp...)
moze bit i do grafe, jer su cyrixi vrlo cesto bili nekompatibilni i radili sranja s s3 Trio grafickama. |
Si probo clear cmos? Ili kako se to već zove...ono drkanje sa jumperima? :D Probaj to, pa ga onda kresni.
|
e da bip bip bip..ako ti taj komp nije potreban..ajde ga odvali nogom..za svaki bip jednom nogom..proradit ce..sve proradi poslije udarca nogom :D
|
Nađi negdje tablicu beep kodova za tu matičnu, možda skužiš u čemu je problem. Inače, probaj Clear CMOS.
|
zaboravio sam reći da ne vjerujem da je grafa u pitanju jer je ona unutra bila i kad je komp radio., ali mi nije jasno zašto mi se ne prikazuje post screen kad upalim komp. clear cmos ne pomaže, probao sam
|
Citiraj:
eo malo sam proguglo, još sad da skužim slijed i to je to... |
dajte ljudi probajte mi pomoći jer trebao bi taj komp. popraviti čim prije. Ali meni nije jasno zašto kad ga upalim ništa mi se ne prikazuje ??!! (grafička je ok). matična j-tx98b
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:46. |