![]() |
Memorijski čip na grafičkoj polomljen
Čudnim spletom okolnosti uspio sam fizički polomiti jedan memorijski čip na grafičkoj, tj. jedan kut čipa je malo napuknut.
Grafička i dalje radi, ali jedna polovica ekrana vidi se normalno, a druga polovica je zamućena. Ako netko zna kako bi se to moglo sredit neka javi. Grafička kartica je Club 3D Ati Radeon 9800se, 128MB, 256bitna. |
: nono :
|
jedino da nadjes spaljenu grafu sa istom memorijom kao sto ti imas pa onda chupas cip sa svoje i zamjenis...
Mislim da je ceka i netko tu radio tko nesto ali su sanse da nadjes istu memu vrlo male . |
Citiraj:
|
ma sanse da to napravis su 0.000000000000000000000000000000000001%
ne mozes ti lemit samo tako po grafickoj....jednostavno se moras pozdravit s njom i gotovo... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ajd ti nama prvo reci koju grafu si strgo, tako da procjenimo dal se isplati to delat, dal ce se nac memorijski chip koji joj pase itd...
EDIT: Nisam vidio, fala Panzer :beer: |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
ali kako zalemit cip koji na donjoj strani ima kontakte i to vrlo male i stisnute, a sa druge strane je isti takav cip?? kakvu god aparaturu ti imao... |
To je neizvedivo...
|
slažem se
|
To je izvedivo ako nađe odovarajuči mem chip.
Zašto bi to bio problem zamijeniti ? ? ? ? |
ponavljam neke prije postove: zato jer se kontakti nalaze sa donje strane meme i to nisu zice nego samo kontakti, to mozes zalemiti samo posebnom aparaturom: lemilo na vruci zrak.
|
Pa jel znaš ti kak izgleda taj čip i na koji način je zalemljen? Izgleda da ne znaš jer na tvojoj 9600 su TSOP čipovi koji su pravokutnog oblika s vidljivim kontaktima dok Ivicak ima BGA čipove koji su kvadratnog oblika i s kontaktima na poleđini i ne vide se.
|
mozes je bacit komotno..
|
Citiraj:
|
Pa naravno da neče to mijenjati s "pevec" lemilicom koja ima vrh za lotanje žljebova.
Za sve treba odgovarajuči alat i onda je moguče (i BGA). Skidao sam ih i ponovo stavljao i radi. EOD |
kak se prica o 9800 i ekipi, samo joj je skratil muke, riknula bi i tak i tak
|
Citiraj:
Bas sam se nasmijao na ovo... ;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
da se to popraviti, samo daj nekome iskusnijem elektrotehničaru, ali po mome mišljenju je to neisplativo...
jer trebaš naći istu takvu memu ispravnu, a i računaj minimalno 150-200kn "majstoru" a na tržnici se prodavala 9800PRO, 128mb, 256bit za 500kn... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Probaj kontaktirati RAK-a. ,možda ti on pomogne!
Inače čip se da zamijeniti bez problema s odgovarajučim priborom! |
Kad smo kod neispravnih 9800SE...imam jednu koja stoji i skuplja prašinu kod kuće...ak netko treba
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:06. |