![]() |
"Why Windows Vista Won't Suck"
Evo zgodnog članka o tome što je sve unaprijeđeno kod Viste u odnosu na Win XP (i sve prethodne inačice) te zašto novi Microsoftov sustav neće biti promašaj:
http://www.extremetech.com/article2/...1931946,00.asp |
"Da promoviraš novi proizvod, popljuj stari" - 1. pravilo Microsoft marketinga.
|
Citiraj:
|
Neke stvari što se tiču kernela, drivera, upravljanja memorijom isl. su OK. Tak i tak ćemo svi prije ili kasnije biti na Visti isto kao što smo sad na XP-u.
|
...ja bome necu,kad sam instalirao xp na tadasnjem athlonu 1.2mhz sistem mi se vukao kao krepana macka,nezelim da mi se to desi sa sadasnjom konfom,natjerat ce me na upgrade.. :)
|
Ja sam ga prvi put instalirao na PIII 1Ghz sa 512Mb rama, neke dvije godine sam imao taj sustav i nisam imao osjećaj da se vukao.
Edit: 512Mb, a ne 1GB. Sve to na Intel ploči i Intel 815 čipsetu. |
yes, na 1ghz i sa 512rama radi jako dobro. (xp)
|
Samo malo, jel netko ovdje vjeruje da će Vista na dan izlaženja biti iole upotrebljiv sustav? Možda nakon par gigabajta zakrpa i Service Packova, ali ako na dan izlaženja to bude dobar i stabilan sustav, onda će to izazvati paradoks i svemir će prestati postojati... :D
|
Dobro zboriš. Nakon nekog vremena znat će se što se treba pogasiti od servisa te će onda ok. Smao neznam dal je ostao RSOD ( red screen of death) kao ideja u Visti. Ukoliko da i ukoliko će se javljati kao i na XP-u bit će svega
|
Dosta BSOD-ova na XP-u, barem prema mojem iskustvu, je bilo vezano uz drivere (grafičke najčešće). S obzirom na novi pristup "kačenja" modula/drivera na kernel to bi se trebalo popraviti. Cijela stvar me dosta podsjeća na način kako QNX/Neutrino mikrokernel funkcionira kad su driveri u pitanju. Istražit ću još malo da vidim kako je to MS izveo.
Meni jedino malo problematično izgleda novi "pametan" sistem preload-a često korištenih aplikacija, tu će vjerojatno dobro doći malo više memorije i dual core. |
Ne znam kak vama, ali meni ta Vista zgleda preveč mutilmedijalno orijentirana. Kad su izašli WinXP, ja sam još jedno godinu dana bil na 98-ici, a na Vistu niti ne mislim prelaziti.
|
malo ćemo biti na XP još, kada pokrpaju vistu, i kada ju nlite-aju, onda idemo na vistu :D
|
Napravit će sistem koji je veći, masivniji, ništa sigurniji, šareniji od xp-a i ne donosi ništa što bi pomoglo, ništa mi neće radit bolje-brže čak naprotiv, samo da izdaju sp3 za xp i ja zadovoljan.... upgrade xp sa nekim novim "tehnologijama" koje će otvorit nove "rupe" to sve malo pošarenit i sve ponovo.... za istinu vista nije ništa novo, to sve se moglo ubacit u sp3 za xp i dodat novi skin i evo viste ali izgleda da treba novaca....
|
Citiraj:
Jedino kaj sam kasnije iskljucio skoro sve eye candy stvari jel mi to netreba... Neznam, meni je Vista prekićasta, previse tih skinova, animacija i takvih bezvezarija koje samo usporavaju komp... Presareno je to za mene... I XP furam bez eye candy stvari na svom PiCeku... ;) |
na P3 500mhz copperminu i 384 rama odlicno radi :)
a sto se tice viste, vidjet cemo kad izadje...probat je hocu, a dali cu ostati na njoj, to cemo jos vidjet... |
Ma kao da ne znate kako to ide. Ispočetka brdo sranja kao i kod svega novog, kasnije vauuuu najbolji je....-:)
|
Pa tako će i biti, no ono što zabrinjava je sve dulji period između "totalno sranje" i "OS je zakon"... :)
Ono što je sigurno je da će se Vista morati dosta pokrpati da bude upotrebljiva, ako je suditi po dosadašnjim iskustvima sa "revolucionarnim" proizvodima iz Redmonda. |
Tor pravo zbori :)
I da, jedva čekam da izađe Vista, imao sam betu1 i heben OS, Juiced je radio bolje nego na XP-u, te još par igara je letjelo, 3Dmark05 davao jednake rezultate (a imao sam one 75.03 LDDM drivere, samo sam ih pripasao za 6200-tku :) ) izgled je totalan zakon, virtualni folderi ludnica (ne kužim kako uspjevamo bez njih na XP-u :D )....ma hrpa odličnih stvari, ja prelazim 100%... |
Ma nek se izliječi od dječjih bolesti i bit će to dobar sustav...koliko jedan Windows može biti. :D
|
Ovo se moze procitati i bez kakanja buzzwordova nekakvog ikstrimteka na micro$oft.com. I tamo isto pise da je kernel brand new, s many usefull improvements. Uredno su izbjegnute teme, zbog neznanja ili ne znam cega, oko MSH, novog FS-a, backward kompatibilnosti, _bitnih_ promjena u kernelu...
"Why Windows Vista Won't Suck" ce biti moguce tek reci s finalnom verzijom operativnog sustava, koju ce netko rastaviti na proste faktore. Poznavajuci M$-ovu opseznu dokumentaciju za koju _ne moras_ platiti ma$ne pare, takvo sto ce ostati u domeni mission impossiblea. Uz to, ihos de putas su navodno maknuli Gopher podrsku. Visage planira napraviti hari kiri vegetarijanskim delicijama usred Redmonda... |
Why Windows Vista WILL suck
http://www.neowin.net/forum/index.php?showtopic=438235 Samo kaj je tip koji je to piso malo glup... I nema pojma o ničemu... |
Zašto bi tip bio glup, nabrojio je fičere koje će OS imati i otvoreno rekao da bi htio vidjeti i WinFS i još neke stvari koje je MS obećao a neće ih biti. Na kraju će se dogoditi ovo:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
kako ste uspjeli s 512mb??? meni windows u praznom hodu ždere 730mb a dok palim nešto i penje samo 823mb
a imam gigabajt radne memorije |
Vjerovali ili ne, ja sam XP pro instalirao na celerona 333 i 64MB rama.
Prvo sto sam uradio nakon instalacije je da sam stavio ono "Adjust for best performance" i sve sljaka. Jedino sto malo duze boota, ali kad se digne sve radi bez problema. Mislim nije brz kao inace ali radi. @Dottore Tebi nesto nije ok. Vjerovatno tu radi puno smeca. Meni je radio sa 256MB pune tri godine, a mislim da je i vecini ljudi. Inace XP(ako govorimo o njemu) trazi minimum 128MB, ali eto radi i na 64. Skoro sam siguran, da kad bih ga malo "ogulio", radio bi i na 32MB Samo poskidati sve servise nepotrebne, smanjiti instalaciju na nekih 150MB, i mora da radi. |
ja sam xp 'vozio' od starog laptopa (233mhz i 64mb rama) pa sve do a64 x2 (3800+ i 2gb rama)....i kazem iz iskutsva da treba min 256 rama i p3 (450mhz) za ugodan rad!!
@Dottore: ti imas previse smeca, jer sam windows je oko 200-300mb... |
Citiraj:
a loool ne govorim o windowsu xp nego o windowsu visti ... znam da xp može voziti na manje memorije:P ali vista?????: lol2 : |
Citiraj:
ali mislim da je svo ovo pljuvanje po microsoftu stvarno djetinjasto... zakrpe i service packovi ili ne, microsoft je odavno pobjedio u utrci operativnih sustava, za kucne i profjesionalne korisnike... sto se tice viste imam ju instaliranu i jako lijepo zgleda, vuce se sa konfom dolje u sigu ali to je beta verzija koja sluzi iskljucivo i jedino prvom insightu u opcije, promjene i sl., a mogu reci da ih ima mnogo i da ce vista biti jedan doista ugodan operativni sustav kad ga porihtaju i naravno da nece unistavati konfiguracije, to je E.T. meni rekao nedavno pa sam nakon razmisljanja se slozio s njim - mislite li stvarno da ce firme koje ce htjeti imati vistu morati kupovati alienware konfe... daj se spustite malo na zemlju... |
Ne znam, malo su pretjerali s hardware-skim zahtjevima za Vistu.....cca 800MB RAM-a poždere (ako je vjerovati review-ima po netu)...
|
sad da ali kad izađu neće biti tako ;)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:32. |