PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Ms+ati 9000 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=3452)

tor 16.01.2003. 21:27

Ms+ati 9000

Efo ovako. Matična MS 8308D/E, SIS 730S chipset(integrirana i disejblana grafulja), XP 1700+,256 MB SDRAM,ATI Radeon 9000.
Problem: kod bilo kojeg pokušaja pokretanja igrice komp se jednostavno smrzne. Isprobao masu drivera, XP i 98, direct x 8.1-9.0 razne postvke i sve odtalo čega se sjetio. Ne jebe živu silu. I onda kao grom iz vedra neba-proradi. Igram cjelo veče par igrica (Microsoft Flight simulator, UT) radi bez problema. Odvrtim 3D mark-5500. Sutra dođe, s posla upalim govno smrzne se.
Sad je došlo do toga da ne mogu ni instalirati igricu, smrzne mi se pod XP kod same instalacije!
Moja sumnja RAM, moguča matična.
Ne mogu puno isprobavat, komp je od frendice s posla, kupljen u HG-Šrotu, zavaren naravno.
Tek toliko-kad sam ga donio doma i izvadio iz kutije nešto je zveckalo u njemu. tresao sam ga ko kreten pola sata i itjerao na zadnju stranu komd zakovice s kojom je učvrčeno kučište!
Kučište je isto tako bilo oštečeno, ništa strašno ali...
A sad najbolje. HDD je bio podjeljen 10-30GB i obje particije su bile primarne DOS!? Kako je to moguče i čemu to?
Eto malo moje ogorčenosti..........

matijas 16.01.2003. 23:11

si probao resetirati bios na fail safe?

RAK 17.01.2003. 01:20

Re: Ms+ati 9000

Citiraj:

Originally posted by tor

Ne mogu puno isprobavat, komp je od frendice s posla, kupljen u HG-Šrotu, zavaren naravno.
Tek toliko-kad sam ga donio doma i izvadio iz kutije nešto je zveckalo u njemu. tresao sam ga ko kreten pola sata i itjerao na zadnju stranu komd zakovice s kojom je učvrčeno kučište!
Kučište je isto tako bilo oštečeno, ništa strašno ali...
A sad najbolje. HDD je bio podjeljen 10-30GB i obje particije su bile primarne DOS!? Kako je to moguče i čemu to?
Eto malo moje ogorčenosti..........

Naljepnica se skida tako da je malo zagriješ fenom ili možda bolje lampom. Ja za to koristim malu 20W halogenku koja se da okretati u svim smjerovima. Kada odlijepiš naljepnicu, stavi je glatku površinu. Najbolje na papir s kojeg je skinuta neka naljepnica. Kada završiš možeš je ponovno staviti.

Kako je komp slagan u hg-spotu nije nikakvo čudo da je stanje stvari takvo.

choby 17.01.2003. 08:41

Re: Re: Ms+ati 9000

Citiraj:

Originally posted by RAK
Naljepnica se skida tako da je malo zagriješ fenom ili možda bolje lampom. Ja za to koristim malu 20W halogenku koja se da okretati u svim smjerovima. Kada odlijepiš naljepnicu, stavi je glatku površinu. Najbolje na papir s kojeg je skinuta neka naljepnica. Kada završiš možeš je ponovno staviti.
to te ja pitam...

z3D 18.01.2003. 11:50

ako je otpala zakovica sa kucista svima je jasno sta se sve s njim desavalo.

tor 19.01.2003. 01:51

Za divno čudo reklamacija uvažena i zamjenili mi ploču za MSI s KT 333 chipsetom i DDR memorijom brezplatno! Nemre vjerovati.
Čuda se ipak događaju...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:47.