![]() |
Boot problem
Pri paljenju racunala pojavi se ona BIOS slika i nakon toga u onome kratkome vremenu kad se zacrni ekran ako ne stisnem DEL dobijem poruku kako mi ne može boot-ati sa tog tvrdog diskal. U sljedecem pokusaju kad stisnem DEL pojavi mi se izbor za 2 Win xp i ako izaberem prvi nece boot-ati, a na drugom zeli. Reinstalacija win. je nemoguca jer se usred instalacije upali crni ekran i tu sve stane. Ako prispojim drugi hdd, win je nemoguce podignuti.
|
Re: Boot problem
Citiraj:
1. Tools>Folder Options>View -- izaberi Show hidden files i makni kvacicu sa Hide protected operating system files. 2. idi na D: i otvori BOOT.INI 3. Izbrisi --- "multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" Mozda ti i na kraju reda i pise /fastdetect , izbrisi i to ako iznad tog reda ima ovo: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect |
Evo što mi piše:
[boot loader] timeout=1 default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect |
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
Ovo bi trebalo obrisat... |
i još ovo zamjeni
default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS u ovo default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:25. |