PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Imam velik problem pa please pomognite! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=34)

Bono 11.10.2001. 01:19

Imam velik problem pa please pomognite!

Znaci ne znam sta da uzmem..cijelo vrijeme sam bio za amd ali mi je sad frend ponudio intel procesor pa vise ne znam
znaci amd bi bio
Amd xp 1800
768 mb DDR 256 mb micron ram
abit kg7 sa raidom

A intel bi bio
PIV 1.9
mbo http://www.msi.com.tw/products/mainb...?model=MS-6528
i ram je micron 512 pc 133 x 2

Evo pa pomognite..evo stavio sam i glasovanje pa da vidimo ;)

ozren 11.10.2001. 07:18

s obzirom da ides na p4/pc133 kombinaciju mislim da ti je puno bolje onda uzet amd-a. da je i850 chipset s rambusom onda bi to bio close call.

Jozha 11.10.2001. 07:46

Sta jest jest.Jesam intelovac,ali ako ces uzet P4 sa SRDAM-mom umjesto atlona,to bi bio skok sa brzog motora na tomosa.;)

brzi 11.10.2001. 09:57

P4 sa sdramom je pičkin dim a sigurno nećeš uzet 768Mb rdram jer ćeš morat stavit kuću pod hipoteku.
Moje preporuke:AMD

choby 11.10.2001. 13:19

jedno zašto bi uopće razmišljao uzeti intelov procesor je zbog realnog pregrijavanja amd-ovih. ali ako već pikiraš na palomino-jezgru koja bi trebala biti hladnija (plus sa termalnom diodom na sebi pa će kao i PIII ako se pregrije jednostavno stati, a neće se spržit), onda stvarno...
a P4 i PC-133...nemoj bit lud!

ozren 11.10.2001. 13:34

Palomino jest hladniji, no nazalost cini se da ugradjena termalna dioda nije nesto, pa se proc svejedno skuha ako maknes kooler... tu AMD jos ima posla.

O.

dpajur 11.10.2001. 13:37

Citiraj:

Originally posted by ozren
Palomino jest hladniji, no nazalost cini se da ugradjena termalna dioda nije nesto, pa se proc svejedno skuha ako maknes kooler... tu AMD jos ima posla.

O.

pa je, al nisi lud micat cooler.... bitno je samo da se zgasi ak krepa ventilator, a to je valjda u stanju... a druga zgodna stvar je da mozes pratit realnu temperaturu procesora, a ne mjerit temperaturu termistora u socketu. ono glavno su ipak uspjeli slozit. a sad da naprave termalnu kontrolu ko p4 to bi vec bio uspjeh :)

Jozha 11.10.2001. 14:55

Eh ti AMD korisnici.Oni svako malo maknu cooler pa pogledaju kak je procesor.Ono tipa:E buraz ima kaj?Kak je doma,stara.....:)

dpajur 11.10.2001. 15:03

Citiraj:

Originally posted by Jozha
Eh ti AMD korisnici.Oni svako malo maknu cooler pa pogledaju kak je procesor.Ono tipa:E buraz ima kaj?Kak je doma,stara.....:)
je.. a necu pricat kak je zdravo micat cooler s procesora :)
opa.. krc.. jooj.. valjda mu nista nije bilo... hmmm ajd po novi.
zapravo nije losa strategija, svaki put kad maknes cooler moras kupit novi procesor, tak si povecavaju prodaju!

ozren 11.10.2001. 19:19

Dioda je tolko "dobra" da sto se spasavanja proca tice nema sanse da ga spasi, pa makar crko samo i ventilator... osjetljiva je ko tenkovska mina na lisce...

O.

greg SE 11.10.2001. 19:41

bogte kao da cooleri krepavaju svaki drugi dan,kad mu dodje vrijeme da krepa obicno je tu vec i novi procesor kojem stari nije dostatan pa ga svejedno mjenjas.....
a o micanju coolera za vrijeme rada nemam komentara....

ozren 11.10.2001. 22:27

Nije da mices kooler, nego lijepo ides na LAN, seljakas mashinu i ... opadne kooler....:D

greg SE 11.10.2001. 22:38

Citiraj:

Nije da mices kooler, nego lijepo ides na LAN, seljakas mashinu i ... opadne kooler....:D
a to kao neprimjetis prije nego udaris po necemu sto CPU pretvara u vulkan???

rprivrat 11.10.2001. 22:49

Cooler

Evo ja sam baš danas kao i svaki dan jelte skinuo cooler naglo - ali pazite sada - naglo naglo i niš se nije desilo mojem Athlonu.
To inače činim obavezno kad pišem u wordu, ili igram UT, ali nikad ne traje više od 3 ms.
Ako se toga budete pridržavali nećete imati nikakvih problema.
Inače radnja svakodnevnog skidanja coolera sa Athlona nešto je uobičajeno čak i u Americi i šire, ustvari vlada masovna histerija - ludilo za tim radnjama i sličnim radnjama. Tako da to je ustvari vrlo cool samo ako radnja traje vrlo kratko.

Živjelo skidanje coolera sa Athlona!!!!!!!!!!!!

msvrtan 11.10.2001. 22:55

Re: Cooler

ma svaka vam dala. prvo reference sa skidanjem coolera ste pokupili sa toms hardware guide. a cooler ljudi skidaju svaki dan isto kako i svaki dan skinu motor iz auta da pociste ga odozodola.

i molim vas mi objasnite kako ti cooler moze pasti sa proca?????ako ti moze opasti onda ti moze i sprziti proc jer to znaci da ne stoji dobro!!!

greg SE 11.10.2001. 23:11

Re: Re: Cooler

Citiraj:

Originally posted by msvrtan
ma svaka vam dala. prvo reference sa skidanjem coolera ste pokupili sa toms hardware guide. a cooler ljudi skidaju svaki dan isto kako i svaki dan skinu motor iz auta da pociste ga odozodola.

i molim vas mi objasnite kako ti cooler moze pasti sa proca?????ako ti moze opasti onda ti moze i sprziti proc jer to znaci da ne stoji dobro!!!

pa i samo brzo skidanje i stavljanje znai da je konacni rezltat sjebana povezanost coolera i procesora.....

ozren 12.10.2001. 06:48

Moze moze pasti :rolleyes:

Pa znas i sam Alpha/Athlon/BUG pricu. Prema tome...

salu na stranu, ja znam jedan slucaj gdje se kooler prilikom transporta pomaknuo sa svojeg idealnog mjesta. radilo se o HPOrb kooleru koji je skinut sa nekog divljeg stroja (nije PC nego neki RISC server) i koji je onda u kucnoj radinosti prilagodjen za "normalni" proc. Kooler je zakon, za razliku od svih kopija koje su dosle kasnije (sva ova Orb smecha), no kako nije oridzidzi njegovo mountanje je bila komplicirana operacija. I tako se lijepo pomaknuo, no nije bilo katastrofe jer je sonda odigrala svoje.... Nije cest slucaj ali nije lose imati i taj vid zastite.

brzi 12.10.2001. 09:27

Dajte narode o čemu pričate,vi niste normalni,kakvo otpadanje coolera,kakvo dizanje za vrijema rada!!!
Dizat kulera dok radi UT može samo idiot,radilo se o athlon na 1.4 ili PII300
A što se otpadanja tiče ja sam svoj nosio na LAN party i kuler je osto na mjestu ali se hard odvalio-izgleda da ga nisu dobro zašarafili:confused:

Jozha 12.10.2001. 09:30

Nego da mi napravimo jedan tulum gdje bi svi donjeli svoje masine, otvorili kucista,nafrljili procesore do ibera,pokrenuli Q3 Loop. I onda svi na znak skidamo coolere i cija pila duze izdrzi-taj je pobjednik :D

dpajur 12.10.2001. 13:05

Citiraj:

Originally posted by
Nego da mi napravimo jedan tulum gdje bi svi donjeli svoje masine, otvorili kucista,nafrljili procesore do ibera,pokrenuli Q3 Loop. I onda svi na znak skidamo coolere i cija pila duze izdrzi-taj je pobjednik :D
za nagradu pobjedniku dajemo cooler!! :)

12.10.2001. 13:09

Ma kakav cooler. Onda na njegovom procesoru bacimo rostilj jer će tamo krmenadli bit najbolje pečeni.

Bono 12.10.2001. 14:17

Evo poslusao sam vas uzeo sam amd xp 1800 i gigu rama ddr nije micron jer oni nemaju chipove od 512 rama... i maticna abit kg7.. i radeon mislim da cu uzet 2 ak ne onda jedan 64 ddr...pa cu pogledat kako brzo ide quake 3 ;)

ozren 12.10.2001. 15:36

Citiraj:

Originally posted by dpajur

za nagradu pobjedniku dajemo cooler!! :)

I sve spaljene procesore :D

ozren 12.10.2001. 15:37

Citiraj:

Originally posted by Bono
Evo poslusao sam vas uzeo sam amd xp 1800 i gigu rama ddr nije micron jer oni nemaju chipove od 512 rama... i maticna abit kg7.. i radeon mislim da cu uzet 2 ak ne onda jedan 64 ddr...pa cu pogledat kako brzo ide quake 3 ;)

Bome fino :))

Mislim da bi bilo steta takvu mashinchinu usporiti sa Radeon 64 ddr karticom... uzmi radeon 8500 kada lova nije u pitanju :)

dpajur 12.10.2001. 16:33

Citiraj:

I sve spaljene procesore :D

i kockicu leda! :cool:

choby 12.10.2001. 16:39

kako i gdje si došao do xp1800 ?

msvrtan 12.10.2001. 17:21

Citiraj:

Originally posted by choby
kako i gdje si došao do xp1800 ?
a da pomislimo da je covjek bio sarkastican???

Bono 12.10.2001. 22:58

To mi sve dolazi iz londona...tamo ima tog procesora koliko hoces...a za karticu cu jos vidjet mozda i dobijem geforce 3 ili radeon 2...to besplatno dobijam graficke pa ne mogu birat :(

choby 13.10.2001. 11:15

ideš buraz, to tata radi u nekom dućanu ili... (i ja bi da se malo poigram, majku mu milu personalnu :D )

Bono 13.10.2001. 12:29

Frend to radi u jednom casopisu engleskom pa ima punu sobu hardwara ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:10.