![]() |
Dvo gigabajtni dual RAM u 'Rvata
Hi!
Trenutno tražim novi 2GB ram za OCanje (X2 3800 i Asus A8N SLI Deluxe). Za oko mi je zapeo Twinmosov 2GB DDR400 dual kit 2.5-3-3-8 za 1234kn. Da li netko ima iskustva sa ockanjem te memorije? (do koliko ide sabirnica sa 1:1 i ostalim dividerima) I znate li za još neki dobar 2GB dual kit nabavljiv u Hrvatskoj? I najvažnije; koje bi bile razlike ako uzmem neka druga dva keksa po jednu gigu ali ne dual channel? Thnx! |
...gdje si to vidio ?
|
Super Talent CL3 1GB moduli,uzmes ta dva i imas UCCC party :) Max sto sam izvukao je 575 Mhz
|
Citiraj:
Inače ima za 1456 u Diskont24. Citiraj:
EDIT - Jel zna netko koji su čipovi na Twinmosovim dual kitovima? Tražio sam posvuda ali nemogu naći. |
Citiraj:
Ovisi koja su zadnja 4 broja (slova) P/N koda na ramu, ali ono sto mozes ocekivati na 2 giga kitu je PowerChip, barem je fanATIk pobrao takve... |
Nikad čuo... Tko to proizvodi? Našao sam na netu jedino Powerchip Semiconductor Corporation.
|
Citiraj:
Postavke meme 3-4-4-7 2.8v 550Mhz 100% stabilno |
da ne pišem novu temu...
i ja isto tražim 2x1gb RAM-a.imam Asrock Dual i San Diego 3700+. ima ko kaj za preporučit? |
Citiraj:
|
evo i josh jedne preporuke za supertalenta cl3.
|
Citiraj:
ali frend mi kaže da moram imat sreće da pogodoim UCCC čipove. di si ih ti kupio??i kolko para?? |
Citiraj:
|
Citiraj:
DDR RAM 1024Mb PC3200 , 400MHz, SuperTalent , CL3, 3 godine jamstva, pasivni hladnjak, P32PB1GJ ->ovo je mislim isto ali ovdje piše da su CL3.i koštaju 630kn. |
Citiraj:
Ova druga cini mi se da nije UCCC,UCCC ST ima oznake D32PB1GJ,dakle ne P nego D!:beer: |
Citiraj:
daj mi reci kolko bi se oni mogli nagurat s obzirom na moju Asrock Dual i San Diego 3700+???? jel isplativo dat 1400kn a sad imam Kingmax SuperRam |
Citiraj:
|
Kewl, nisu ni skupi tako ti ST... :cool:
Možda malo glupo pitanje, nemoj se smijat nego prosvijetlite me: :clap: Ak već kupujem dva keksa po gigu, zar nije bolje i pametnije kupiti kit koji mi ziher radi u dual channelu i koji se daju slično OCkat? Također koje su točno prednosti dual channela? Dvostruka propusnost sabirnice? I ako je koliko to utječe na performanse (gaming i application wise)? Ajd bar bubnite neki link ak vam se neda objašnjavat? |
Citiraj:
A sta je kit?2 ista modula,nista nisu razliciti od onih koje kupujes po komadu,twinmos je jedini kit koji postoji kod nas i ne vjerujem da se tako OC-aju,uzmes 2x1gb ST/Samsung UCCC i imas dual channel,kompletno isto stvar i bez straha! Link koji obajsnjava prednosti i rad Dual Channel rezima rada memroije. |
Citiraj:
...ali praksa pokazuje sasvim druge rezultate,iako bi teoretski propusnost memorije u duall chanel rezimu rada trebala biti dvostruko veca,evo mojih skromnih rezultata super pi 1m =38 sec (duall chane1024mb) super pi 1m = 41sec (single channel 512 mb) u radu nikakve promjene,tako da to stoji,ali da treba kidati vene ako nemas duall chanel mislim da nema razloga... |
Citiraj:
|
Sorry, ignoriraj post...
|
Znači ako uzmem one samsungove u ve mila sto posto će moći raditi na 500mhz??:rolleyes:
|
Citiraj:
|
Onda : cheers2
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:39. |