![]() |
boot problem - hitno!
Pokušavam instalirat WinXP nLite (provjereno rade) na Celerona 433 sa 128 RAMa. Instalacija prođe normalno ali kad bi trebao uč u Windowse (dok se vrti ona plava traka na ulasku u win) komp se ili zablokira ili restarta. Probao sam dva put instalirat i ista stvar.
|
Možda ti je grafička ili neki drugi komad hardvera nekompatibilan sa xp. Probaj neki stariji win pa vidi.
|
Grafa je prije uredno radila sa XP - S3 Trio. Win98 rade, ali to mi nema smisla stavljat gore. Sad pokušavam barem 2000 puknut, pa vidit šta će bit.
|
Pukni 98 gore i provuci onaj hardware compatibility test od xp-a, ako se ne varam on javi što ne valja. Ako ti xp ne ide gore zbog toga, čisto sumnjam da će ti i 2000 proć.
|
Win 2000 ide svuda...
|
Najvjerojatnije ti neki driveri stekaju.
Ako ti je sve prije radilo bez problema probaj uc u safe mode i instalirat sistemske drivere, drivere za modem, zvucnu i graficku. Ako to ne pomogne igraj se malo s msconfig i vidi sto ti steka. |
isti problem bio sa mojim celeronom @412 mhz.
win se normalno instalira, a kad udješ u win , izbaci "blue screen of death :D " i nemožeš ništa napravit u safe modu (jel tak?). imam jedan savjet: jel možda proc clockan? moj sa 333 radi ko lud , a kad dignem frekvu na 412, sistem se ruši. probaj ga spustit na nižu frekvu pa javi. može bit da je hard; probaj zamjenit , meni je pomoglo :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:38. |