PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Pitanje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=33288)

Abnormal 06.02.2006. 23:16

Pitanje

Pitanje
Ljudi trebala bi mi pomoc ili savijet. Ovakva je situacija...

Kupio sam DFI LanParty Ultra-D maticnu, Amd 64 300+, 1gb OCZ rama, XFX GeForce 7800 GT 256, i napajanje Fortron Blue Storm 500W.

Situacija je slijedeca: igram Far Cry na 1600*1200 sve na maximum i nakon odprilike sat vremena do dva sata mi se zgasi monitor i pocne blinkat lampica i zvuk se zablokira. Ja mislio dobro graficka se pregrijava idem spustit rezoluciju na 1280*1024 iskljucit FSAA mozda ce bit dobro ali ista prica. Isto se dogadja i u FEAR-u i NFS: Most Wanted. Ali najcudnije mi je to sto se to dogadja i u Guild Warsu a njega igram na 1024*768 i to nije zahtjevna igrica...

Sad mene zanima jel moguce da postoji nekva nekompatibilnost izmedju maticne i graficke ili sto se tu dogadja???

Pitao sam puno ljudi nitko nema pojma kaj bi moglo bit.

3D mark 2005 prodje bez problema na 1600*1200 ali on traje samo 20 - 30 min, a mene izbacuje nakon jedan sat. Osim Guild Wars tu me izbaci nakon 20 - 30 min ali svaki put.

Ljudi jedino mi vi ostajete dali mozda znate u cem bi mogo biti problem.

Dolje je attachment sa verzijom biosa mozd je u tome problem pa mi molim vas recite koji bi trebao stavit da me se prestanu dogadjat ove gluposti zamislite kak mi je kad nakn 30 min igranj guild warsa me izbaci van a ja se taman ufuro u igricu.... :(

Placam cugu onome ko mi moze tocno reci u cem je problem

Hvala unaprijed

domy_os 06.02.2006. 23:39

Kolko se sjećam, ovo pitanje si već postavio i mogu se kladit da nisi napravio ono što sam ti savjetovao. :rolleyes:

Abnormal 06.02.2006. 23:52

mislim da nije memorija

istina nisam istestirao mem :rolleyes: ali mislim da nije u tom problem zato kaj smo frend i ja kupili sve isto samo kaj je on uzeo krosher kit 2*512 mem a ja OCZ 1 od 1gb i on ima 3200 64 a ja 3000+ i ista stvar je kod njega i kod mene... Jel znas mozda koji je bios najnoviji ili najbolji za tu plocu??? Hvala

ivan OS 06.02.2006. 23:54

Citiraj:

Originally posted by domy_os
Kolko se sjećam, ovo pitanje si već postavio i mogu se kladit da nisi napravio ono što sam ti savjetovao. :rolleyes:
Jel cugu bar platio ili da se ne trudimo :D ?
:beer:

Abnormal 07.02.2006. 00:04

Vec sam ocajan :(

ma idemo svi na cugu samo neka mi neko kaze koji je bios najbolji i s kojim ce sve radit....

Mislim da je u biosu problem ja imam neki pise mi u Cpu-z 6.00 PG

ivan OS 07.02.2006. 00:12

Kao prvo,strašno si neozbiljan kad nisi poslušao dommy_os-ov savjet i istestirao memoriju,što želiš da ti damo 5 savjeta pa da izabereš koji ti se svidja?! :rolleyes:
Kao drugo,evo ti link iako pod ovim podforumom imaš thread o ovoj ploči,napravi taj CD i isprobaj koji ti odgovara BIOS,znat ćeš o kojem CD-u govorim kad posjetiš link...

http://dfi-street.com/forum/showthread.php?t=22031

Abnormal 07.02.2006. 00:24

Ajmo testirat...

Ovakva je situacija nisam nikad testirao memoriju pa iskreno neznam kako se to radi... pa ako bi mi mogao reci jel ima kakav program za to i di ga ima za skinut pa cu je odma sad testirat.

Hvala

ivan OS 07.02.2006. 00:29

Re: Ajmo testirat...

Citiraj:

Originally posted by Abnormal
Ovakva je situacija nisam nikad testirao memoriju pa iskreno neznam kako se to radi... pa ako bi mi mogao reci jel ima kakav program za to i di ga ima za skinut pa cu je odma sad testirat.

Hvala

Udješ u Bios odeš u GENIE BIOS i tamo imaš opciju memtest disabled a ti stavi enabled i F10 yes i bootat će u memtest,imaš ga na ploči.

joolka 07.02.2006. 00:30

...pa npr mem test,proguglaj i nace ces ga,imas jos S&M,te PRIME 95...ovo su ti programi koji se testiraju pod windozama,a imas programe koji testiraju u dosu npr golden memory i jos njih par..

...a moze i ova soulcija,zaboravih da se radi o dfi plocici :D

domy_os 07.02.2006. 00:37

Ta ploča je dosta osjetljiva na memorije i za svaku treba drugi BIOS tak da je sad jako teško reć koji će ti radit bez greške. Treba se par dana, tjedana, pomučit sa isprobavanjem i kad jednom uštimaš i otkriješ šta joj najbolje odgovara, bit ćeš jako zadovoljan. Na forumu imaš sticky samo o toj ploči pa si pročitaj i pitaj šta ti nije jasno. Probaj sad istestirat memoriju. Uzmi memtest86+ (5. i 8. test izvrti 20 puta, ostale nekoliko puta), Prime95 (treći test za memu, drugi za proc), S&M (sve pomalo iako je nekad nepouzdan pa treba stavit najjače opterećenje), Super PI (pouzdan što se tiče meme i proca; izvrti 32 M)...

EDIT: Dok ja pišem, vi me prestigli. :D

Abnormal 07.02.2006. 01:53

Memorija testirana

1 privitaka
Evo testirao sam memoriju sa onim testom iz biosa testirao ju je sat vremena, dva puta je odvrtio sve testove i nema greske evo vam slike testa sliko ja sa mobitelom... mogu jedino probat ove iz windowsa... Cito sam sad malo nesto po netu da ima nneki bios koji je bio izaso da maximalno iskoristava proc. i dogadja se slicna stvar ko meni... mozda je to budem probao neki cpu test i jos memoriju iz windowsa testirat....

Svasta s tim nowim hardwareom sjecam se prije 386ice nit se grijala nit je bila glasna i sve je radilo super bio je dos nije bilo blokiranja trzanja ni nista slicno...

Abnormal 07.02.2006. 01:53

Memorija testirana

Evo testirao sam memoriju sa onim testom iz biosa testirao ju je sat vremena, dva puta je odvrtio sve testove i nema greske... mogu jedino probat ove iz windowsa... Cito sam sad malo nesto po netu da ima nneki bios koji je bio izaso da maximalno iskoristava proc. i dogadja se slicna stvar ko meni... mozda je to budem probao neki cpu test i jos memoriju iz windowsa testirat....

Svasta s tim nowim hardwareom sjecam se prije 386ice nit se grijala nit je bila glasna i sve je radilo super bio je dos nije bilo blokiranja trzanja ni nista slicno...

veve 07.02.2006. 07:51

Re: Memorija testirana

Citiraj:

Originally posted by Abnormal

Bas nebres usporedivati 386 sa amd 64 :D
Velis da frend ima sve isto kak i ti? Onda uzmi od njega te dvije corse pa sprobaj ako ti se dalje rusi onda probaj njegovu graficku ili svoju odnesi k njemu, nagadam problem oko grafe i mb ili je kak vele ostali stvar u biosu

Kerber 07.02.2006. 11:32

da li si oc komp?

iskljuci cool&quiet.

reinstaliraj windowse(imao sam jedan slucaj)

na grafickoj da li si ukljucio oba konektora za dodatno napajanje?

izmjeri temp procesora.

postoji mogucnost da je nesto neispravno od komponenata(vrlo mala cim ti odradi dobro sat vremena)

nepada mi vise nista na pamet

Abnormal 07.02.2006. 23:56

I DALJE OCAJAN...

da li si oc komp? - Nisam

iskljuci cool&quiet. - Jesam

reinstaliraj windowse(imao sam jedan slucaj) - Instalirao sam ih kad sam kupio komp jer je i dik novi

na grafickoj da li si ukljucio oba konektora za dodatno napajanje? - ne nego su 3 :) i onaj od flopija je kod pcix ukljucen sve je dobro

izmjeri temp procesora. - do 40 u full loadu i do 48

postoji mogucnost da je nesto neispravno od komponenata(vrlo mala cim ti odradi dobro sat vremena) - sumljam

nepada mi vise nista na pamet -- VJERUJ MI NI MENI

:(

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:16.