![]() |
2x1gb ili 2x512mb?????
Prebacujem se uskoro na socket 939 i uzet ću Opterona 146 ili Venice 3200+ te ploča je MSI Neo2 Platinum(AGP)....
zanima me dali da prodam svojih 2x512mb Kingmax 433mhz i zamijenim sa 2x1gb?? ako da,onda mi preporučite neku onda 1gb(2 "keksa")?? cijena-do 1500kn. |
sto se memorije tice,vise je uvijek bolje...netko je spomenuo supertalent,oko 700kn je keks od 1gb pa probaj to nac...
|
Supertalent u svakom slučaju
|
taj supertalent je cl3, ak to kaj znači
|
Citiraj:
|
NIje ni kod athlona Xp iako se iz nekog razloga to jako potenciralo.
nego cim je CL3 mislim da je manja mogucnost OC-a Mislim da sa supertalent 400 MHZ cl2 dobijes odprilike 500 mhz cl3 |
jebiga,nemres i ovce i nofce...iako po meni je bolje imat 2gb rama @200fsb nego gigu na 250 ili 300....
|
Citiraj:
|
Evo vam jedan link , da vidite kolko je vazna latencija kod memorije, obratite pozornost na brzine u testu...
Naravno, onaj kome je svaka milisekunda SuperPI-ja vazna, on ce rec suprotno:beer: |
Prijatelju moj nema to nikakve veze sta je CL3,2x1GB za sada max na 575Mhz ( !! ).
|
http://ww w.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05120625&id_artikl=051.206.117
Jel zna netko što ovoj mem? Piše da nije cl3, ali možda je greška. |
Citiraj:
http://links.hr/index.php?option=art...kl=051.206.117 |
TwinMos je trebala biti moja prva kupnja,ali sam uzeo ST,ne filozofirajte,trziste je dobro istrazeno ne mozete izmisliti sad neki novi boom best buy,supertalent ima najbolje value cipove samsung UCCC,moras bit lud ne uzet to za tu cijenu!!
|
Citiraj:
|
ak se traži ram od 1gb onda postoje 3 jeftina rama.
to su Geil Value,1gb za 690kn,Kingmax 1gb 400mhz za 643kn te taj Super Talent. za Super Talent vidim samo najbolje,a za ove dvije meme nisam našo nikakav review. iako mi se čini da ovaj Geil nije loš. šta se tiče onog CL3 i CL2-koji je bolji?mislim,koji vrijedi kupit jer ipak je razlika oko 300kn. |
Pa tebi to ništa pretjerano znači,ti si na Intel arhitekturi,latencije nisu toliko bitne,CL3 uzmi i vozi...
Uzmi ST,2GB ST već ima dosta ljudi na forumu i ne žale se.:D Edit: nisam vidio da prelaziš na AMD s.939 Imaš tu thread aktualan o Super Talent 2GB,ti ljudi koji su kupili Ram-e će ti najbolje reći... |
Citiraj:
tako da,ljudi pomozite,jer najvjerovatnije uzimam Opterona 146 tako da bi htio uz ovu moju grafu(iz SIGA) te MSI Neo2 Platinum(ili JE BOLJA ASROCK DUAL????) da dobijem dobru konfu.... pomozite.... |
Citiraj:
|
Citiraj:
samo želim pitat-koju memoriju 2x1gb do 1500kn?? najrađe bi si uzeo one G.Skill al se bojim da možda MSI Neo2 Platinum ne bi mogla to sve izdržat....ili se varam?? |
Citiraj:
imam info da UCCC ponekad dela full stabilno na 295MHz 3-4-4-8 2,5v ;) http://img223.imageshack.us/img223/4...01433vq.th.jpg što se pak ploče tiče....ostavi ovu MSI iako niti jedna od te dvije neće kvalitetno udomit Opterona! Da radije probaš sa nekom NF4Ultra pločom....tipa DFI Ultra Infiniti (850kn) ili EpoX 9NPA+ Ultra (788kn) |
Pa jel nije obratno da kod intela važe latencije a kod amd-a ne???
|
Citiraj:
|
Citiraj:
moj kingmax na 3-3-3-9@500mhz radi 7050 mb/s u everestu... pa nek mi neko nekaj veli ;) testirao sam sve moguce CL 2 i CL 2.5 i naso da mi najvise daje CL 3 u kombinaciji sa velikim fsb-om... (ok, CL 2 niti nece delat) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
mislio sam si...:D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:05. |